Dator > hur man uppgraderar en dator och lägga till RAM-minne

 • hur man uppgraderar en dator och lägga till RAM-minne


 • Uppgradering av Random Access Memory (RAM) i din dator är aldrig en dålig idé. Bland andra förmåner, kan en minnesuppgradering sätta prestanda ökar, högre hastigheter och sundare stabilitet till din dator. PC World samtal uppgradering RAM en av de mest kostnadseffektiva och enkla sätt att uppgradera din dator. Lyckligtvis flesta datortillverkare förstår att användare kan vilja uppgradera RAM. De har gjort det i de flesta fall, vara lättillgängliga och uppgradera RAM-minnet i de flesta stationära och bärbara datorer.

  Du behöver:
  Antistatisk handled band
  . Computer instruktionsboken.
  Kompatibel RAM för uppgradering.
  Stjärnskruvmejsel.

  Uppgradering Desktop RAM


  1.
  Använd dina datorer bruksanvisningen att lista ut vilken typ och mängd RAM-minne du behöver för att göra tillräckligt en uppgradering. Inköp sade RAM och stänga av datorn helt, ta bort alla sladdar som leder till tornet.
  2.
  Sätt på din PC tornet på sin sida och leta efter hur man öppnar det. De flesta har antingen en spärr eller två för att öppna sidopanelen eller några skruvar som behöver skruvas. Om du har problem, bör instruktionsboken erbjuda hjälp som är specifika för din dator. Efter att räkna ut det, ta bort sidopanelen för att komma åt de interna komponenterna i din dator.
  3.
  Leta nuvarande RAM-modulen och trycker på clipsen på båda sidor av modulen för att frigöra lås. Försiktigt bort det gamla RAM och ställ den åt sidan innan du sätter in nya RAM på exakt samma sätt. Det kan klämma och lås på plats automatiskt, om inte, tryck på clipsen på båda sidor av RAM-modul för att låsa RAM på plats.
  4.
  Återmontera datorn torn och anslut alla kablar. Slå på datorn och tryck som krävs knappen för att öppna setup på den första skärmen. Se till att RAM specifikationer som anges speglar din uppgradering och tryck på "F10" eller de begärda knappen för att spara och avsluta.

  Uppgradering Laptop RAM


  1.
  När du har använt ägarens manual för att räkna ut hur mycket och vilken typ av RAM för att få, stänga av datorn helt och stäng locket. Vänd datorn upp och ned och ta ut batteriet.
  2.
  Leta minnet Bay på datorns undersida. Det är typiskt en metallplatta i form av en kvadrat eller rektangel. Skruva loss den med din stjärnskruvmejsel och ställa viken omfatta, skruvar och skruvmejsel åt sidan.
  3.
  Låsa upp den aktuella RAM antingen genom att trycka ner eller på låsen på vardera sidan om den installerade RAM-modul. Efter det låser upp genom att försiktigt dra RAM gratis och sätt den nya modulen på samma sätt. Det kan snäpper på plats automatiskt. Om inte trycker i eller upp på lås för att låsa RAM på plats.
  4.
  Tillbaka locket minne bukten och batteriet innan du slår på din bärbara dator. När du tillfrågas om den första skärmen, trycker du på knappen to enter setup. Från installation, bekräfta att RAM specifikationer återspeglar uppgraderingen och tryck på "F10" eller de begärda knappen för att spara och avsluta installationen.

  Tips och varningar


 • Om du kan inte hitta en antistatisk armband, helt enkelt ur statisk elektricitet byggs upp mellan varje steg genom att röra vid något metallföremål, bortsett från datorn.

Previous:nothing Next:specifikationerna för HP LaserJet 4250

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en Dell 9300 att de ursprungliga inställningarna
 • hur man redigerar visa på en Logitech MX 5500
 • Hur återställer jag a la gard elektroniska lås?
 • hur man skriver ut till ett Minolta magicolor 2200
 • hur man ansluter en RCA till en datorskärm
 • hur du ansluter 5.1-högtalare till en bärbar dator
 • hur du ställer in en station äpple bas som en trådlös Ethernet-brygga
 • varför en bärbar dator startar & stängs sedan
 • hur man slår på PC nätaggregat utan moderkort
 • hur man justerar skärmens ljusstyrka på xps