Dator > hur man bygger en perfekt dator

 • hur man bygger en perfekt dator


 • När vi bygger en perfekt dator måste du förstå vad "perfekt" betyder för dig. En specialbyggd dator är en återspegling av den person som har byggt den. En video spel älskare, till exempel, kan vara bra att ha den bästa grafikkort och en snabb processor i syfte att få den bästa spelupplevelsen, en media entusiasten kan behöva ha en hårddisk som rymmer ett större utrymme, för att plats musik, filmer och /eller spel.  Bygga en dator är helt annorlunda från att köpa en, i den byggnaden en kräver lite mer kunskap och forskning.

  Du behöver:
  uppsättning skruvmejslar
  . Plastpåsar.
  Antistatisk handled band (rekommenderas, men tillval).
  Datorkomponenter (mål, moderkort, kringutrustning).
  Antistatisk påsar (rekommenderas, men frivillig).

  Pre-byggnad Instruktioner


  1.
  Bedriva forskning om vilken typ av dator du vill bygga. Om du gillar att spela videospel, fokus på hög kvalitet grafikkort och snabba processor. I valet ett moderkort och processor, prova att använda din nuvarande dator som en riktlinje. Det finns flera program på nätet, som CPU-Z, som analyserar och sedan avslöja information om moderkortet, liksom hur snabbt processorn är, hur snabbt moderkortet är, liksom alla komponenter fäst vid den.  veta denna information kommer att bidra till att bilda en grund för den typ av moderkort att leta efter. Om möjligt, försök hitta mobo /CPU kombinationer och alltid kontrollera att de komponenter som du funderar på att arbeta tillsammans.
  2.
  Säkerhetskopiera alla dokument, filer, bilder etc från din nuvarande dator till en annan plats, som en sekundär hårddisk eller en extern hårddisk. När du har installerat nytt moderkort, format de nuvarande eller nya hårddisken, så att moderkortet känner igen det. Det betyder att allt på hårddisken kommer att raderas, så det är viktigt att du gör en säkerhetskopia innan du börjar bygga din dator.
  3.
  Inspektera varje för att allt är där det bör vara. Ta bort objekt från sina lådor, men håll dem i sina skyddande beläggningar. Gör en flyktig skanna av moderkortet, grafikkort, ljudkort och hårddisk för att se till att det inte finns några bitar som fattas eller bucklor.  Behåll kvitton tills du har testat och kan kontrollera att alla delar fungerar. Försök att bygga datorn inom tidsramen för möjligheter att återvända objekt. Se också till att läsa all avkastning och valutapolitik för dina objekt.
  4.
  Samla alla komponenter, material och programvara på en plats där du kan arbeta. Se till att platsen inte är för varmt eller för kallt och att du har utrymme att röra. På grund av den flyktiga naturen av komponenter, ta hjälp av en vän eller familjemedlem för att hämta verktyg för dig i fall du har glömt något.  Om uppgraderar en befintlig dator, se till att dra alla ledningar från eluttag och fallet. Installera aldrig komponenter medan en dator är fortfarande inkopplad

  Bygga dator


  1.
  Försiktigt lägga datorn fallet nedåt så att det är på sidan, vilket för avlägsnande av sidopanelen. Om detta är en aktuell fråga, har en yta att placera nuvarande inuti komponenter när du tar bort dem, om detta är ett nytt fall, inspektera fall (om du inte redan) att se till att det inte finns några sprickor och att ingenting är trasigt eller trasiga.
  2.
  Öppna kartongen med moderkortet och dra försiktigt bort alla objekt. Håll delarna i sina förpackningar tills den ska användas. Det viktiga här är att se till att du är jordad, vilket innebär att det inte finns någon chans att elektrostatiska aktivitet. Detta kan orsaka skador på komponenter, som moderkortet, vilket gör den oanvändbar.  Om du använder en antistatisk handled band, placera den på handleden och anslut sedan klipp till en metall del av ärendet. Om du inte har en handled band, hålla en kroppsdel, som en hand eller fot på en metall del av fallet fungerar lika bra. Om ta hjälp av en vän, få dem att hålla fallet ned.
  3.
  Bort kringutrustning från moderkortet (om du uppgraderar en nuvarande dator) noggrant lossa kablar och anslutningar. Några kort (som video, ljud, nätverk) bör tas bort först. Om möjligt, placera dem i antistatiska påsar. Om du inte har antistatiska påsar, placera dem försiktigt på dukar eller en mjuk yta. Försök att inte placera dem ovanpå varandra.  Alla hårddiskar /diskettenheter installeras ska vara nästa, ta bort anslutningarna först innan du använder skruvmejsel för att skruva loss skruvarna. Plats i närheten av annan kringutrustning. Ta bort minnesmoduler. Koppla anslutningen strömmen från moderkortet, ta bort den vid behov (beroende på dator fall).  Moderkortet bör sista, med omsorgsfullt sätt att ta bort alla skruvar och anslutningar och lyfta ut det i det enskilda fallet noga. Samla alla skruvar och placera dem inom plastpåsar.
  4.
  Hämta häftet moderkortet installationen för att se hur moderkortet ska placeras inom fallet. Ta bort moderkortet från sin antistatiska påse och försiktigt placera den i datorns hölje och se till att förbli jordad. När styrelsen i fallet noggrant börja skruva i styrelsen för att ärendet.  Kontrollera att alla skruvar har använts och har skruvats in försiktigt försöka att flytta moderkortet för att testa för robusthet, se till att det inte kan flyttas från sin plats.
  5.
  påbörja processen med att ansluta fall ledningar och strömmen till den nya moderkortet . Bruksanvisningen för moderkortet och /eller fall kommer att beskriva som ledaren där om tillämpligt. Installera nuvarande eller nya minnesmoduler.  börja installera hårddiskar. Om moderkortet har ombord ljud och grafik, ta tid att testa datorn. Haka själv, om du använder en handled band, och ta bort klämman form fallet. Hålla fallet på sin sida, koppla in tangentbord, en bildskärm och en mus, och sedan själva datorn. Slå på datorn.  Beroende på tillverkare av moderkortet, kommer du att höra minst en signal som talar om allt fungerar. Om du hör en serie ljudsignaler eller ett felmeddelande visas på skärmen, ta del av den piper och felmeddelandet. Detta är datorn som talar om något inte är installerad, är felaktigt installerat eller det finns ett problem med en komponent. Detta kan omfatta ett fel med minne, videon, ljudet eller moderkortet själv.  Stäng ned allt, se till att koppla bort datorn sladden från vägguttaget och själva datorn och byta ut den felaktiga utrustningen.
  6.
  Stäng av datorn, om inga fel inträffar, och koppla sladden från vägguttaget och datorn och börja installera ytterligare komponenter som grafikkort, nätverkskort, etc. Om moderkortet har alla dessa ombord, kan du fortsätta genom att ta nästa steg, vilket är att formatera om hårddisken.
  7.
  Ta önskat operativsystem som du har eller kommer att använda på din dator. Öppning av DVD /CD-enheten, placera OS skivan i enheten och stäng det. Starta om datorn. Du kanske behöver komma in i BIOS för att få datorn erkänna att du vill starta från DVD /CD-enheten. Detta  kan göras genom att antingen slå F5 på ditt tangentbord eller genom att gå in i BIOS genom att trycka på DEL /DELETE. F5 kommer att ta upp en startmeny, medan DEL /DELETE kommer att leda till BIOS själva menyn. Välj fliken eller alternativet för uppstartsmeny. Här kan du välja hur datorn startar eller hur det installerar ny programvara. Alternativen här är från hårddisken, en DVD /CD-ROM-enhet, USB-enheter, eller diskettenheter.  Välj DVD /CD-ROM-enhet och klicka OK . Gå ur BIOS och se till att spara ändringarna och låta datorn starta om igen. Denna gång bör möjligheten att starta från den aktuella skivan i DVD /CD-enheten show. Tryck på valfri tangent för att starta installationen.
  8.
  Tillåt installation av önskad operativsystem och enligt de anvisningar som dyker upp. Beroende på operativsystem, tid och instruktioner kan variera.

  Tips och varningar


 • Rensa en dag eller två för bygg och installation ändamål. Samtidigt som man bygger datorn tar inte lång tid, installerar eller installerar program och applikationer kan ta längre tid.
 • Om du behöver ta en paus under byggprocessen, ersätta de fall täcka (speciellt om moderkortet är inuti) och placera komponenter i antistatiska påsar eller täcka dem.
 • Antistatisk påsar och band handled är får säljas i den lokala detaljhandeln eller datorbutiker. De kan också köpas online från datorbutiker.
 • Arbeta aldrig på datorn medan den är ansluten till ett eluttag!
 • aldrig äta eller dricka runt datorn. Om möjligt, avsluta det område eller be folk att de håller sig borta tills du är klar.

Previous:nothing Next:Toshiba A300 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Dell hårddisk
 • hur man rengör HP Deskjet patroner
 • hur man installerar en upprätt DVD-brännare med en bricka
 • hur man fixar dvd drivrutiner
 • hur man uppgraderar Windows Media Player för Netflix
 • skrivare som skriver ut CD & DVD
 • hur man fyller en Lexmark antal bläckpatron 1
 • hur du partitionerar externa hårddiskar
 • hur du ställer in Logitech S220
 • hur du installerar minne uppgraderingar och fel