Dator > hur man bygger en dator för $ 100

 • hur man bygger en dator för $ 100


 • Alla kan inte släppa hundratals dollar till en supersnabb speldator med all den senaste tekniken och godis. De flesta datoranvändare behöver bara sin dator för att surfa på Internet, skriva e-post och läxläsning. Finns du i båda dessa kategorier, sedan hitta delar bygga en dator för 100 kr eller mindre är enkelt. Köpa äldre delar och få dem användas från garage försäljning, används butiker dator eller online-auktioner kommer att avsevärt sänka kostnaden för att bygga din dator

  Du behöver:
  liten Phillips föraren skruv.
  Datorskärmen.
  Tangentbord.
  Mus.
  Operativsystem installationsskivan.


  1.
  Shop garage försäljning, online-auktioner och begagnade datorbutiker. Pris delar på eBay med "avslutade listor" visa innan du bjuder på en auktion där. Även överväga att köpa från vänner och släktingar, eller ber dem att donera reservdelar. Leta efter ett ofullständigt datasystem, till exempel en gammal dator saknas hårddiskar eller minne för att ytterligare spara pengar. Gå online och ladda ner den senaste versionen av Ubuntu eller annan Linux-operativsystem och bränna bilden till en digital video-skiva som ett gratis alternativ till Windows.
  2.
  Köp en socket 478 moderkort, en Intel Pentium 4 processor, och dubbel-data rate (DDR) minne för bästa värde. Köp en Integrated Drive Electronics (IDE) hårddisk med minst 40 gigabyte utrymme, mer om du planerar att spara massor av foton, musik eller andra stora filer. En DVD-läsare är skyldig att installera flesta moderna operativsystem. Också köpa en väska och ett Advanced Technology Extended (ATX) nätaggregat kompatibel med IDE-enheter. Om du redan har köpt en dator med vissa delar kvar i den, ersätta endast de delar som är icke-fungerande.
  3.
  När man bygger en dator, börja med fallet och installera moderkortet. Dra upp spaken bredvid processorsockel, placera processorn i sockeln och tryck ner spaken. Placera kylfläns och fläkt på toppen av processorn och fäst det med några klipp eller skruv ingår. Anslut processorfläkten i motsvarande 3 eller 4-pin kontakten på moderkortet. Installera minne på moderkortet nästa, var noga med att skjuta pinnar i hela vägen tills klippen passar perfekt på varje sida. Hitta torget 4-pin Molex-kontakt och den större 20-pin kablar kontakten på din strömförsörjning och bifoga dem till moderkortet.
  4.
  Leta efter enhetsfack. Det blir några 5,25-tums och 3,5-tums fack, oftast placerade i riktning mot målet främre, även om antalet av varje varierar från fall till fall. Ta bort en 5,25-tums panel från framsidan av ärendet om det behövs och dra ditt optiska enheten i facket. Säkra den på bägge sidor med skruvar. Hitta en 3,5-tums fack, skjut din hårddisk i den, och säkert på båda sidor med skruvar. Använd IDE bandkablarna att fästa enheter till moderkortet, det enklaste sättet är att använda en kabel för varje. Hitta två 4-pin Molex matningskabel på nätaggregatet och koppla dem till dina enheter.
  5.
  Konfigurera datorn med alla tillbehör du vill. Du behöver minst en bildskärm, tangentbord och mus. Koppla in datorn med en universell nätsladden och slå på den. Installera operativsystemet med din brända installationsskivan. Följ instruktionerna för det ger att ställa in din dator.

  Tips och varningar


 • Arbeta aldrig på en öppen datorn medan den är inkoppladHåll utsatta delar borta från statisk elektricitet faror som mattor eller husdjur.

Previous:nothing Next:hur man byter RAM på en G4 PowerBook

Relaterade artiklar


 • hur man får internet på en bärbar dator
 • specifikationerna för HP LaserJet 4250
 • hur du uppdaterar ATI-drivrutiner på en äldre bärbar dator
 • hur man berättar vad cpu mitt moderkort stöder
 • hur man skriver ut med en Epson R1900
 • hur man byter en Presario 2100 bios batteri
 • Hur man använder en Bluetooth seriell port
 • Hur skapar jag webbservrar?
 • hur reparera rullarna dokumentmataren på en HP Officejet 7310xi
 • hur du kan få en ny överföringsrulle i överföringsrullen montering på en HP LaserJet 9050