Dator > fördelar och nackdelar med att koppla ur en dator nätadapter

 • fördelar och nackdelar med att koppla ur en dator nätadapter


 • En del datorer drivs via en nätadapter. Dessa är normalt sett modeller av bärbara datorer som också har ett batteri, som gör att de fungerar även när enheten inte är ansluten till ett eluttag. Adaptern laddar även batteriet för framtida bruk. Koppla ur adaptern medan den är ansluten till datorn är något alla dator ägare riskerar att göra från tid till annan. Men du bör veta att det finns vissa fördelar och nackdelar som arbetar med att koppla ur datorns nätadapter.

  energibesparingar

  En stor fördel med att koppla ur din dator när den inte används är att få maximal energibesparing. Även om en dator kan läggas ned, är strömtillförsel via adapter och används, om än i mycket lägre takt. Koppla ur dator förhindrar onödig energianvändning.  Enligt Pays To Live Green hemsida, kopplar en bärbar dator helt när den inte används kan spara runt $ 45 per år energiförbrukning. Det låter kanske inte som mycket, men om du följer den här lite råd för alla dina elektronik, kommer besparingarna montera upp snabbt.

  Power Överspänningsskydd

  Under ett åskväder blixten kan träffa marken eller en närliggande struktur och skicka en våg av spänning genom ledningar i ett hem, inklusive telefonkabeln och elledningar. Att ha en dator adapter ansluten till ett överspänningsskydd kommer att minska risken för en strömstöt förstöra de elektroniska komponenterna i datorn, men det kommer inte helt förhindra den.  Dra ur datorn från väggen vid första tecken på en storm kommer att bryta samband med potentiellt laddade sladdar och kommer att hindra den stora ökningen från att skada någon del av datorn.

  nr Computer Response

  Även om en batteridriven dator som de flesta bärbara datorer kommer inte att stängas av när du kopplar ur nätadaptern, kan det fortfarande finnas konsekvenser för din dator. Trots att batteriet laddas i datorn och det är fortfarande på, fortsätter strömkällan att växla fram och tillbaka som ström från väggen åsidosätter batteri back-up. Koppla ur och sedan ansluta den igen kan orsaka ännu mer förvirring i systemet.  Din dator kan få ett "oåterkalleligt undantag" fel eller det kan frysas helt och sluta arbeta förrän det startas på nytt. Enligt Microsofts webbplats får endast vissa komponenter låsas upp, inklusive temperatur ledning som håller datorn sval. Överhettning kan leda till utan din vetskap. Ju bättre sätt att koppla en bärbar dator är att stänga av den helt och dra den.

  Förlust av data

  Om ditt batteri är urladdat och inte har rätt avgift för att driva datorn, eller om batteriet har slutat fungera, dra i kontakten innebär att hela systemet går ner.  Medan fart tar normalt hand om problemet, alla osparade data som du var arbetar vid tiden kommer att gå förlorade. Autospara funktioner ibland kommer spara öppna dokument, men du skulle kunna arbeta för avsevärd tid innan den automatiska spara förhindrar denna förlust.


Previous:nothing Next:hur man överför en hårddisk som slav enhet

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner gamla patroner
 • hur man kopierar en boot cd till en flash-enhet
 • hur man fyller en färgpatron
 • vad är SDR SDRAM?
 • Hur man överför dator musik till kassettband spelare
 • hur du synkroniserar en mobil enhet med mac
 • hur man återställer en användares lösenord i XP
 • Hur lägger jag till en hårddisk till en HP Pavilion a1267c?
 • information på en Palm digital assistent
 • eMachines t2885 specifikationer