batteri för bärbar dator skillnader
Dator > batteri för bärbar dator skillnader

 • batteri för bärbar dator skillnader


 • Bärbara bevilja sina ägare möjlighet att ta sina datorer hemifrån och i världen. . Denna bärbarhet gör dem mycket attraktiva hos kunderna och därför en vital del av deras försäljningsargument är batteritiden. Konsumenterna vill bärbara datorer som kommer att hålla på batteri när det behövs. Utvecklarna har anpassat minst tre huvudtyper av batterier för bärbara användning som följd. Designers har bildat nickelkadmium, nickelmetallhydrid och litiumjon-batterier i bärbara modeller på ett eller annat överväger om skillnaderna mellan dem noga.

  Nickel Kadmium

  Liksom de andra stora laptop batterier kan du ladda ett nickel kadmium (NiCd) batteriet, vilket har gjort det attraktivt att laptop tillverkare i det förflutna. En anmärkningsvärd skillnad i nickelkadmium-batterier är "minneseffekt". Detta innebär att du måste ladda ur en NiCd-batteri för bärbar dator helt innan du laddar det eller kommer batteriet att förlora en del av sin energi kapacitet. NiCad batterier har en större vikt än andra typer, såsom litium-jon-batterier. Nickelkadmium-batterier har inte heller så högt på en energi-kapacitet som antingen NiMH eller litium-jon-batterier. På grund av dessa faktorer har utvecklarna börjat fasa ut NiCad batterierna i bärbara datorer.

  Nickelmetallhydrid

  nickelmetallhydrid (NiMH) batterier till bärbara datorer har flera fördelar jämfört NiCd och litium-jon batterier. Besitter mer energi kapacitet än NiCd batterier och en lägre kostnad än litium-jon-batterier kan NiMH batterier som fortfarande finns i modeller av bärbara datorer idag. Miljövänligare än NiCads när det gäller omhändertagande, även NiMH-batterier inte påverkas lika mycket av "memory"-effekten som NiCd batterier. Det är nödvändigt att ladda ur batteriet helt bara under första användningen och efter en lång lagring. Som sådan, behöver de inte lika mycket underhåll som NiCad batterier samtidigt inte har den samma skörhet som litium-jon-modeller. Men väger de mer än litium-jon-batterier, vilket gör dem mindre portabel.

  Lithium-Ion

  En av de nyare batterier på marknaden, litium-jon-batterier ger den bästa elektrokemiska potential samtidigt med en lätt makeup . Eftersom de kan lagra mer energi än andra typer av batterier, litium-jon-batterier verkar perfekt för bärbara datorer system. Förutom att dessa batterier inte lider av "memory"-effekten som NiCad laptop batterier, de kräver lite underhåll också. De är också den mest miljövänliga av de tre batterier, i form av bortskaffande. Men litium-jon-batterier är fortfarande mycket bräckliga, åldras och slits ut snabbare än NiCd eller NiMH-batterier och kostar mer att producera.


Previous:nothing Next:hur man öppnar en Logitech mus batteri

Relaterade artiklar


 • Hur återställer jag a la gard elektroniska lås?
 • hur du uppdaterar din grafik hårdvara eller drivrutiner
 • hur man installerar en MSI K9A2 Platinum moderkort
 • hur man stänger av monitorn IBM Thinkpad
 • Hur byter jag en inkörsport t-1625 LCD?
 • vad är en Athlon processor?
 • Hur ändrar jag zoomnivå på Windows Media Player?
 • hur man tar betalt en Dell D820 Li-ion batteri
 • hur man faxa från valfri dator på LAN
 • scsi kabeltyper