Dator > användning av enheter dator hoppa

 • användning av enheter dator hoppa


 • hoppa enheter är små lagringsenheter som passar in i datorns USB-port. Vid en jämförelse med disketter från förr, dessa enheter ger en hel del lagring i ett mycket litet utrymme. Eftersom hoppa enheter är mycket portabel och tar liten utrymme på skrivbordet, är de användbara för en mängd olika datorapplikationer.

  Data Transport

  hoppa enheter används ofta för att transportera personlig information, såsom akut medicinsk information, bilder, video och personliga filer. Detta kan vara användbart när data kan behövas på andra platser än hemmet.

  Lagring av filer

  hoppa enheter kan erbjuda en säker förvaring område för filer och program. Filkryptering programvara är lätt tillgänglig för dessa enheter. Eftersom de kan kopplas bort från en dator, filerna är inte tillgängliga i ett nätverk och är därför säkrare.

  Backup

  Datorer kan kontrakt virus eller skadas, och filer kan raderas eller förstöras. Hoppa enheter kan vara avgörande för säkerhetskopiering av data, särskilt för företag. Dessa enheter är robusta och bärbara, så information lagras säkert på annan plats.

  RAM Öka

  vissa Windows-operativsystem som Windows Vista och Windows 7, låt gå enheter att öka operativa minne. Denna ansökan kallas ReadyBoost. Den hoppa enheten används för att öka datorns cacheminne. Cachen används för att snabbt hämta ofta använda filer. Detta förbättrar systemets prestanda.

  Återställningsdiskett

  Om en användare glömmer sitt lösenord för vissa Windows-program, kan ett hopp köra vara till hjälp. Användaren kan skapa en återställningsskiva för lösenord med ett hopp enhet. Detta gör att bortglömda lösenord återställas snabbt.

  Systemadministration och reparation

  Systemadministratörer kan hoppa enheter på flera sätt. Hoppa enheter kan laddas med programvara för felsökning, underhåll och anti-virus skydd. Hoppa enheter kan också överföra data systemåterställning.

  Kriminalteknik och brottsbekämpning

  har Microsoft utvecklat ett program som heter Computer Online Forensic Evidence Extractor, eller fika. Fika skannar datorer och utdrag filer som kan vara bevis i brottmål.

  System Lås

  Verktyg finns tillgängliga för att möjliggöra ett hopp enhet att fungera som ett system nyckel. Medan hoppa enheten är ansluten, fungerar systemet som vanligt. När hoppet enhet tas bort, systemet är låst.

  Starta upp ett operativsystem

  Det är möjligt för en användare att starta ett operativsystem från en USB-enhet. Detta kallas Live USB. Windows och Linux kan båda köras från USB-enheter.

  Kör program

  En användare kan köra program från en hoppa enheten utan att behöva installera dem. Detta kan spara utrymme på hårddisken. Detta är också användbart när du använder en delad dator.

  Webbservern Tillämpning

  Med Server2Go kan en användare köra en hemsida direkt från ett USB-enhet. Server2Go är ett gratisprogram som är kompatibel med Windows och de flesta webbläsare. Server2Go kräver ingen installation på datorn.

  Audio Player /Musik Förvaring

  En användare kan spara mediafiler på ett hopp enhet. Den enheten är ansluten bara till en USB-enhet, och Windows Media Player kan spela upp musikfiler direkt från hoppa enheten.


Previous:nothing Next:hur man byter tangentbord på en Dell Latitude D600

Relaterade artiklar


 • HP n5420l specifikationer
 • hur man byter en laptop ljudkort
 • de bästa bärbara datorer med Blu-ray
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell sx280
 • Lägga till en uppgradering nätverkskort för en HP Pavilion dv5
 • hur mycket RAM kan jag lägga i min emachine?
 • hur man byter en cd-enheten i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur man uppgraderar en ny MacBook hårddisk
 • Intel Core 2 Duo-chip beskrivning
 • min Dell Inspiron 1000 kommer inte att erkänna minne