Hur skapar jag webbservrar?
Dator > Hur skapar jag webbservrar?

 • Hur skapar jag webbservrar?


 • Alla datorer kan bli en webbserver genom att installera rätt programvara. En webbserver lagrar och levererar webbplats information till din webbläsare när rätt URL begärs, tänka på en webbserver som din dator med ett annat operativsystem. Du har många webbserver operativsystem att välja mellan och alla har sina egna egenskaper som skulle göra en mer tilltalande än en annan, huvudsakligen baserad på skäl att skapa en webbserver, men de grundläggande stegen för att skapa en webbserver är desamma.

  Du behöver:
  dator.
  Webbserverprogrammet.
  Höghastighetsinternet.
  Domännamn.
  DNS-tjänst.
  Brandvägg.

  Val av programvara


  1.
  Inrätta webbserverprogrammet baserade på behov och erfarenheter. Välja rätt webbserver programvaran beror på användningsområde, hemsida storlek, mängden förväntade trafik, operativsystemet på datorn och din nuvarande kunskapsnivå och erfarenhet om servrar. Innan du väljer eller ladda ner någon mjukvara, läsa igenom och bli bekant med programvarans dokumentation och riktlinjer installation först. Apache och iPlanet har stora inlärningskurvor medan Microsoft IIS är mer användarvänlig för nybörjare.
  2.
  Notera funktionerna i Apache. Apache HTTP Web Server är för användning i små till stora insatser. Användas med Unix, Microsoft och Novell Netware 6,0 operativsystem.
  3.
  Reda på om Microsoft IIS är en bättre passform. Microsoft IIS är avsedd för användning i små till stora insatser. Använd med Microsoft operativsystem.
  4.
  Pick Oracle iPlanet om du har erfarenhet. Oracle iPlanet webbserver 7. 0. 9 är för medelstora till stora verksamheter. Använd med AIX, HP-UX, 32 -. . Eller 64-bitars Linux, Solaris SPARC, Solaris x86 och Windows operativsystem

  Installera programvara


  1
  Följ Apache länken i resurs avsnitt. Från menyn till vänster på skärmen, klicka på "Download". Från listan över tillgängliga versioner, klicka på senaste versionen utan "alfa" i namnet. Klicka källkoden som motsvarar ditt operativsystem med tillhörande PGP och MD5 filer kontroll.
  2.
  Hämta Microsoft IIS, följ Microsofts IIS länken i avsnittet Resurser. I slutet av avsnittet "lätt att få. Gratis att använda. " Klicka på "Ladda ner det nu. " Hämta Microsoft-plattformen Installer 2. 0 genom att klicka på stora "Hämta det nu" knappen på höger sida av skärmen. Klicka på "Spara fil" på popup-dialogrutan som visas. Kör "wpilauncher. exe" hämtat tidigare. Välj "Ramverk och Runtimes" eller "Databas", eller båda, som plattform för din webbserver att köra på och klicka på "Install. "Visa licensvillkoren i popup-fönstret och klicka på" Jag accepterar "för att fortsätta installationen.
  3.
  Fyll i Oracle iPlanet ladda ner. Följ Oracle iPlanet länken i avsnittet Resurser . Längst ner på sidan välja din plattform eller operativsystem, läsa igenom och kontrollera Oracle iPlanet Web Server licensavtalet och klicka på "Fortsätt. " Under "nödvändiga filer" klickar du på filnamnet.

  Efter Installation


  1.
  Köpa företag höghastighetsanslutning till Internet. Flera nationella företag ge tillgång verksamhet Internet däribland AT T, Comcast och Verizon. Letar efter lokala leverantörer är också ett alternativ. Alla tjänsteleverantörer är begränsat av plats, shoppa runt och hitta en snabb Internet-leverantören reparerar ditt område
  2
  Registrera ett domännamn. . . Använd en domän service namnregistrering att registrera ett domännamn för din webbplats. Populära tjänster inkluderar Go Daddy, Network Solutions och Active-domän. Eftersom du bara registrera ett domännamn, gå med det lägsta tillgängliga pris.
  3.
  Gå med i Facebook och registrera ditt domännamn med ett Domain Name System tjänsteleverantör. Populära leverantörer inkluderar Ultra DNS, Verisign och Power DNS.
  4.
  Inköp och sätta upp en brandvägg. Populära brandväggar leverantörer inkluderar Barracuda Networks, McAfee, AVG och Cisco.

  Tips och varningar


 • Installera webbserver programvara kan vara komplicerat och dokumentation som medföljer programvaran bör följas noggrant. Överväga att köpa en statisk Internet Provider (IP) adress från din hög hastighet Internetleverantör. Om din Wide Area Network IP-adress är inte statisk, använda IP-mjukvara adress-uppdateringen för att DNS-tjänsten uppdaterad med din ändra IP-adress. Du bör köpa en router med inbyggd brandvägg som en andra säkerhet barriär mot hackare.
 • Apache Software download bör kontrolleras (se Resurser). De flesta höghastighetsanslutning till Internet service avsedda för hemmabruk kommer inte att tillåta webbservrar som skall användas på hem anslutningar på grund av bandbredd.

Previous:nothing Next:hur man upptäcker USB-enheter

Relaterade artiklar


 • Hur lägger jag till en hårddisk till en HP Pavilion a1267c?
 • hur du kan få mitt verktygsfält tillbaka på mitt skrivbord i Mac
 • hur man återställer en MacBook Air
 • Listan flera olika typer av lagringsenheter
 • vad är skillnaden mellan Epson t068120 & t069120?
 • hur du återvinner fax patroner
 • hur du infogar ett SD-kort i kortplatsen
 • mitt grafikkort kommer inte att installera
 • hur du formaterar en DVD-R skiva
 • elektronisk tärning tips