typer av kringutrustning till datorer
Dator > typer av kringutrustning till datorer

 • typer av kringutrustning till datorer


 • Persondatorer har avancerat till den punkt där de kan göra miljoner eller till och med miljarder beräkningar per sekund. . Ändå är de praktiskt taget värdelösa utan ett urval av kringutrustning. Dessa tillägg är anslutna till datorn på något sätt, men är ändå inte en del av datorns kärna. Dussintals kringutrustning existerar, men bara en handfull anses avgörande för maskinens funktioner.

  Monitor

  bredvid själva datorn, skärmen är den viktigaste delen av utrustningen som behövs för en användare att använda maskinen. Monitorn används för att visa resultatet av datorns komplexa beräkningar. Det är oftast ansluten till datorn tornet med en speciell kabel som innehåller små skruvar som är tvinnade för att säkerställa en tät anslutning.

  Mouse

  Musen enheten används främst för att flytta markören på skärmen, så att användaren klicka bekräftelse lådor, tillgång ikoner på skärmen och välj grupper av text för att klippa, klistra eller andra plikter. En mus kan ansluta till datorn kärnan genom en hård ledare sladd. Den kan också anslutas trådlöst med hjälp av en adapter som ansluts till datorn via en USB-adapter och skickar signaler till musen, så att den fungerar utan sladd.

  Tangentbord

  Tangentbordet tillåter användaren att mata in text som kan användas för att instruera datorn för att slutföra valfritt antal uppgifter. Engelska tangentbord kommer komplett med full alfabetet och antal set, med specialtecken som är tillgängliga för dem som kan behöva lägga accenter eller andra funktioner till respektive text. Moderna tangentbord också är utrustade med speciella knappar som finns utanför den normala tangenter som kontrollerar e-post funktion, volym och datorns viktigaste mediaspelare. Liksom musenheter, finns tangentbord ansluts antingen genom en hård tråd eller via en USB-adapter.

  Skrivare /scanner

  Skrivaren anses inte vara en kritisk kringutrustning, men är användbar för sin förmåga att låta användaren skriva ut viktiga dokument. Moderna skrivare har möjlighet att även göra kopior, skanna kopior av handlingar i datorn eller skicka fax. Skrivare använder utarbeta kontakter liknar de som är anställda av bildskärmar, även om vissa modeller även kan anslutas trådlöst genom installationen av rätt drivrutiner.

  Webcam

  Webbkamera tillåta användare att ta bilder eller videoklipp på sig själva och överlämna dem till sina datorer. Webbkameror har förmågan att direktsända till andra användare via online video webbplatser eller chattrum. Webbkameror ansluta via en hård tråd eller via en trådlös anslutning via en USB-adapter. I vissa moderna bärbara datorer och netbook, är små webbkameror inbyggt i den övre delen av skärmen.

  Högtalare

  Externa högtalare ge användaren en mer komplett ljudupplevelse --- ovanstående en tillit på en dators interna högtalare, som bär inte ljudet bra. Dessa enheter är idealiska för dem som vill lyssna på musik, film eller video effekter spel på sin dator utan att behöva nöja sig med de inbyggda högtalarna, eller ansluta ett par hörlurar. Högtalare kan anslutas antingen direkt till datorns hölje eller genom en subwoofer, en anordning som producerar bastoner.


Previous:nothing Next:hur man sparar bilder på en CD

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar en ISO-fil till USB
 • Hur reparerar jag en kopiator skrivare?
 • hur man kan återställa en bärbar dator till fabriksinställningarna
 • hur man byter tangentbord på en Dell Inspiron 600m
 • hur du använder din nvidia kort att bränna VHS till DVD
 • olika typer av datorer på marknaden
 • Hur man monterar en kamera SD-kort i en Mac
 • hur man fyller en Lexmark Cartridge färgskrivare
 • hur man fyller 74 hk patroner
 • elektronisk tärning tips