Dator > skrivare som skriver ut CD & DVD

 • skrivare som skriver ut CD & DVD


 • Skriva egna etiketter och bilder direkt på ytan av tomma CD-och DVD-skivor som brukade vara en dyra uppgift som lämnas för professionella företag, som var de enda som hade råd med utrustningen. Tack och lov, många prisvärda skrivare av olika typer och stilar finns nu tillgängliga som kan användas för att skapa kvalitet CD grafik som hemma.

  Heat Transfer Skrivare

  En av de första typer av skrivare som används särskilt för att skriva på ytan av CD-skivor hemma var värmeöverföring skrivare. Dessa är utskrivet bara svarta bokstäver och grafik på ytan av enskilda CD-skivor genom att man värmer ett band som överförs färgen till CD. Den resulterande bilden var skarp och ren, och processen var ganska billig. Modern termisk skrivare kan nu skriva ut i färg samt enkel svart bläck, och den högsta slut maskiner erbjuder fotorealistiska resultat med upplösningar på upp till 400 dpi. Low-end maskiner såsom fristående CW-K85 från Casio skriva ut bara titlar i en mängd olika typsnitt på ytan av CD-skivan och kan tas för ett pris på ca $ 100 eller mindre. High-end maskiner såsom TEAC P-55 skriva ut i fullfärg som konkurrenter screentryck och kosta ungefär $ 5. 000. Många fler märken finns mellan dessa prisklasser.

  Dedikerad bläckstråleskrivare CD-skrivare

  bläckstråleskrivare har väckt kostnaden för utskrifter i hemmet ned kraftigt sedan de först infördes på 1950-talet, och nu de förblir den populäraste formen av dator skrivare för hemmabruk. Patroner fylld med de grundläggande CMYK-tryckfärger spray droppar på ytan av CD att bilda bilder och ord. Dedikerad bläckstråleskrivare som gjorts speciellt för cd-skivor har gjort utskrifter i fullfärg konstverk direkt på ytan av tomma CD-lätt. Disc Makers Medley 440 bläckstråleskrivare (detaljhandel runt $ 400) skriver en CD i en tid när skivan sätts in i särskilda fack. Bilderna är upp till 4800 x 1200 dpi upplösning och är fotokvalitet och separata bläckpatroner kan bytas ut som de tom. Ett annat varumärke är Dymo DiscPainter (detaljhandel för runt $ 300) som kan skriva ut på 600 eller 1200 dpi på så lite som 30 sekunder till så länge som 8 minuter beroende på hur mycket bläck du vill använda.

  Multiuse bläckstråleskrivare

  Många bläckstråleskrivare erbjuder ett stort utbud av applikationer, från full färg på papper och blanka foton direkt CD-utskrift. Epson Stylus Photo 1. 400 tillåter användare att infoga tomma CD-skivor i en särskild bricka och skriva ut hela färggrafik och ord direkt på ytan i upplösningar upp till 5760 av 1440 dpi. Priserna kan variera från $ 300 ner till strax över $ 200 med rabatter. Att kunna skriva ut på en mängd olika medier --- papper, foto, CD --- ger användaren möjlighet att använda en maskin för många projekt, vilket leder till en mycket mångsidig maskin. En annan liknande maskin är HP Photosmart D5160, som skriver fotografier, grafik färg och personliga CD-och DVD-skivor. Det säljs för mindre än $ 100.


Previous:nothing Next:hur du ansluter skannrar

Relaterade artiklar


 • Datorn kommer inte att erkänna minne
 • Hur reparerar jag en kopiator skrivare?
 • varför en bärbar dator startar & stängs sedan
 • hur man installerar en MSI K9A2 Platinum moderkort
 • vad är Core 2 Duo t8100?
 • hur daisy-chain interna hårddiskar
 • hur man byter minne på en Eee PC
 • hur man fyller kanon cl41 patroner
 • hur du synkroniserar en mobil enhet med mac
 • hur reparera rullarna dokumentmataren på en HP Officejet 7310xi