Dator > olika typer av datorer på marknaden

 • olika typer av datorer på marknaden


 • Det är svårt att tro, men datorerna har bara varit en konsumentprodukt för några decennier. . Enligt Retro Technology, Altair 8800, som släpptes 1975, var den första persondatorn som produceras i stora mängder. Under mellanliggande 35 åren har clunky, besvärliga dator utvecklats, nu kan du köpa flera olika typer av datorer. Innan du köper en dator, bör en konsument fundera på vad hon behöver datorn att göra och välja den bästa enhet för dessa ansökningar.

  stationära datorer

  Stationära datorer består vanligen av en konsol (den del där CD /DVD-enheten ligger) i vilken bildskärm, tangentbord och andra tillbehör är inkopplade. Dessa typer av datorer hittas vanligtvis till ett lägre pris än modeller av bärbara datorer eftersom tillverkarna inte behöver använda komponenter som tål mycket rörelse.  Arbetsstationer är datorer som är byggda för ett enda användningsområde, vilket gör dem idealiska för ett visst jobb. Fabien Gandon, en senior forskare i datavetenskap, konstaterar att de arbetsplatser som ofta är utrustade med mycket kraftfulla processorer och hög kvalitet monitorer. En grafisk formgivare förmåner från arbetsstationer där varje komponent är anpassad till hans specifika behov.

  Bärbara datorer

  Bärbara datorer (även känd som bärbara datorer) är portabla versioner av stationära datorer. För att bäst utnyttja utrymmet datorn upptar kan de eller inte kan ha CD /DVD-enheter. Bärbara datorer är utrustade med ett brett utbud av grafik och ljudfunktioner. Vissa bärbara datorer har små, otillfredsställande högtalare, medan andra har robusta ljudanläggningar  netbook datorer är mindre versioner av bärbara datorer. Förutom mindre skärmar, netbook datorer har mindre hårddiskar och minskad kapacitet. Den stora fördelen med netbooks, som Consumer Reports noterar är att de är nyttiga för resor. Även om du kanske inte vill ta med en tunga laptop på en lång resa, en 3-kan eller 4-pound netbook kan du kontrollera din e-post och hålla kontakten med mycket mer bekvämlighet.  Tablet datorer har i allmänhet en pekskärm istället för en dedikerad tangentbord. PC World anser att tabletten dator blir mer populärt eftersom fler modeller introduceras. Även om de inte har någon särskild tangentbord, tablett datorer ger vanligtvis på webben och kommunikationsfunktioner som finns på en bärbar dator. Istället för en hårddisk, kan information lagras på ett flashminne.

  Specifik använder datorer

  Servrar är datorer som är särskilt avsedda att hantera Internet-trafik. Enligt The Linux Information Project, en webbplats för att hjälpa datoranvändare lära sig att köra fri programvara på sina maskiner, serverdatorer lagra filer som skickas till webbplatser och distribuera dem när du blir tillfrågad av en annan dator. Stor webbplatser upprätthålla stort antal servrar för att hantera all trafik de får.


Previous:nothing Next:hur man kopierar en boot cd till en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en HP Deskjet F-4140
 • min Dell Inspiron 1000 kommer inte att erkänna minne
 • hur du uppdaterar din grafik hårdvara eller drivrutiner
 • eMachines t2885 specifikationer
 • hur man byter fläkten på en Toshiba Tecra A8
 • hur man återställer Lexmark 2500 Series
 • hur du kan få mitt verktygsfält tillbaka på mitt skrivbord i Mac
 • Hur man överför dator musik till kassettband spelare
 • hur man berättar vad cpu mitt moderkort stöder
 • hur du uppgraderar processorn på en Toshiba Satellite A75-S211