Dator > hur man delar ett trådlöst modem

 • hur man delar ett trådlöst modem


 • Enligt Altius Directory, var trådlös uppfanns av en tysk fysiker, Heinrich Hertz, som skapat elektromagnetiska radio vågor i 1888 --- steg ett i att skicka meddelanden från plats till plats utan behov av sladdar. När du har trådlöst hemma eller på kontoret, kan du behöva ge mer än en dator att ha trådlös access. Det är möjligt att skapa ett trådlöst nätverk med ett trådlöst modem och trådlös-kapabla datorer, köpa en trådlös router som tillägg till ett trådlöst modem är inte nödvändigt.

  Upprätta trådlösa nätverk


  1.
  Haka på en bordsyta eller bärbar dator till modemet via en kabel. Kabeln du behöver är en Internet-modem kabel eller Ethernet-kabel med huvuden som är bredare än vanliga telefon kablar. Krok i ena änden av kabeln i öppningen märkt Ethernet på baksidan av modemet och den andra till motsvarande plats på baksidan av datorn.
  2.
  Klicka på Start knappen, klicka sedan på "Kontrollpanelen. "
  3.
  Klicka på" Nätverksanslutningar "och sedan" trådlösa nätverksanslutningar. "När den nedrullningsbara menyn visas, välj" Egenskaper ".
  4 .
  Välj fliken som heter "Trådlösa nätverk" och sedan klicka på rutan "Lägg till" under rubriken "Önskade nätverk. "
  5.
  Klicka på fliken märkt "Association", skriv sedan in ett namn i rutan "nätverksnamn (SSID). "
  6.
  Klicka ur rutan "är nyckeln ut automatiskt. "Istället lade en kontroll från rutan" Detta är ett dator-till-dator (ad hoc) nätverk, trådlösa åtkomstpunkter används inte. "
  7
  Välj ett nytt nätverk och ange den två gånger. Först i rutan" Network key "och i den andra rutan" Bekräfta nätverksnyckel "Se till att du anger. samma information i varje box, gör sedan en notering av ditt lösenord för framtida referens. Hit "OK". Detta tar dig tillbaka till rutan "Egenskaper för trådlöst nätverk. " Klicka på "OK", som kommer att spara ändringarna du gjort på din dator.

  Lägg till andra datorer till trådlösa nätverk


  1.
  Vänta på "trådlösa nätverk som detekteras" meddelande ska visas. Sätt musen på anmälan och högerklicka på den. När snabbmenyn visas klickar du på "Visa tillgängliga nätverk. "
  2.
  Leta efter namnet på det nätverk du skapat i avsnitt ett. Klicka på nätverksnamnet och sedan gå till botten av rutan och klicka på "Anslut". Rutan, "Trådlös nätverksanslutning" visas.
  3.
  Ange i nätverket nyckel som du skapade i avsnitt ett i rutan, "Network Key". Ange nätverksnyckeln igen i rutan "Bekräfta nyckel. "
  4.
  Upprepa steg 1 till 3 för varje dator du vill lägga till det trådlösa nätverket.

  Tips och varningar


 • När du väljer ett trådlöst modem, se till att den har hastigheten resurser som krävs för nerladdningar och uppladdningar och har det område som du behöver så att du kan flytta den nödvändiga avstånd från modemet utan att offra kvaliteten och hastigheten på din anslutning .
 • Var medveten om att varje gång du slår av huvudströmbrytaren dator som är ansluten till det trådlösa modemet via en kabel, kommer de andra datorerna inte längre ha tillgång till det trådlösa nätverket.

Previous:nothing Next:hur du återvinner fax patroner

Relaterade artiklar


 • Hur man monterar ett USB-minne i Windows
 • hur man skriver ut med en Epson R1900
 • hur du justerar ljusstyrkan på en datorskärm
 • hur man utöka partitionen i en Windows 2000 Server
 • Begreppet den bärbara datorn
 • Vad betyder RAM om pratar om en dator?
 • hur man byter minne på en Eee PC
 • vad är Core 2 Duo t8100?
 • HP 5335 specifikationer
 • hur man skriver ut till ett Minolta magicolor 2200