Dator > hur man får internet på en bärbar dator

 • hur man får internet på en bärbar dator


 • Till skillnad från stationära datorer, bärbara datorer är bärbara enheter som tillåter computing även när hemifrån. Tillgång till Internet, både trådbundna och trådlösa, är ofta önskvärt för dessa bärbara datorer, och som har sådan tillgång kan öka mängden av arbete som kan göras från skrivbordet. Bärbara datorer utrustade med lämplig hårdvara i allmänhet kan ansluta till Internet både via Ethernet och trådlöst. De flesta bärbara datorer säljs med full kapacitet Internetanslutning och brukar inte behöva extern hårdvara för att konfigurera om dem.

  Du behöver:
  Laptop
  . Kabelmodem för Internet.
  Nätverkskabel (för trådbundna anslutningar).
  Trådlös router (för trådlösa anslutningar).
  Extern trådlös adapter (tillval).

  Bredband Internetuppkoppling


  1.
  Ställ in din kabelmodem för Internet enligt dina instruktioner. I de flesta fall kommer tillverkarna eller Internetleverantörer skicka en tekniker till korrekt installera modemet och starta din Internet för dig när du har aktiverat ditt Internet med dem.
  2.
  Leta efter Ethernet-port som utsetts för dator anslutningar på baksidan av ditt modem när det väl har installerats korrekt.
  3.
  Hitta motsvarande Ethernet-porten på din bärbara dator. Det bör vara samma storlek och form som porten på baksidan av ditt kabelmodem. Med hjälp av en nätverkskabel, manuellt ansluta din bärbara dator till kabelmodemet med hjälp av dessa öppningar.

  Trådlös Internetuppkoppling


  1.
  Köp en trådlös router om du planerar att Använd din bärbara dator trådlöst i hemmet eller i ett annat personliga utrymme. Anslut den till kabelmodemet och installera det enligt tillverkarens anvisningar.
  2.
  Sätt på den interna trådlösa Internet-kort på datorn genom att hitta extern strömbrytare som styr denna funktion. I många fall, bärbara datorer snabbt denna funktion för att slås på automatiskt vid uppstart. Om du vill kontrollera status för trådlös anslutning, klicka på ikonen Internet i det nedre högra hörnet på skärmen, och ett snabbt ska visas som informerar dig om huruvida ditt trådlösa kort är påslagen och /eller arbetar.
  3.
  köpa och installera en extern trådlöst kort eller USB trådlös adapter om ditt interna trådlösa kortet är trasig eller inte fungerar. Dessa säljs av många företag som specialiserat sig på produkter Internet, och kan hittas i de flesta elektronikaffärer.
  4.
  Klicka på Internet-ikonen när ditt trådlösa funktioner har aktiverats och hitta trådlöst Internet nätverket som du försöker ansluta till. Detta kan vara ett eget trådlöst nätverk som du har ställt upp, eller det kan vara en offentlig Internet-nät, t. ex. de som finns på kaféer och bibliotek. Klicka på det nätverk av ditt val och ange rätt lösenord om de efterfrågas.

  Tips och varningar


 • Om du köper en trådlös router för att använda i ditt hem, konfigurera ett lösenord för trådlösa nätverk så att obehöriga användare inte får tillgång och orsaka säkerhetsluckor.
 • En Internetanslutning gör datorn mottagliga för virus, skadliga program och andra program som kan skada din dator och äventyra din datasäkerhet , så ladda ner ett antivirusprogram för att skydda din dator mot dessa attacker.

Previous:nothing Next:hur man använder PS3 som en laptop mus

Relaterade artiklar


 • hur man bränner DVD-filer på skivor i mac
 • elektronisk tärning tips
 • vad är skillnaden mellan ATA & IDE hårddiskar?
 • hur du uppdaterar ATI-drivrutiner på en äldre bärbar dator
 • hur man fyller Skrivare Canon bläckstråleskrivare
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell sx280
 • min Dell Inspiron 1000 kommer inte att erkänna minne
 • thinkpad T20 specifikationer
 • hur man fyller en Lexmark antal bläckpatron 1
 • Hur man använder en Bluetooth seriell port