hur man byter en Zire 71 batteri
Dator > hur man byter en Zire 71 batteri

 • hur man byter en Zire 71 batteri


 • En personlig digital assistent (PDA) från Palm, den Zire 71 innehåller en mängd tillämpningar inklusive en kalender, adressbok och anteckningar programmet. Den bärbara datorn innehåller även en inbyggd kamera för att ta bilder. Liksom andra bärbara elektroniska enheter innehåller Zire 71 batteri som så småningom behöver bytas. Batteriet är tillgängliga direkt från Palm och från dator butiker online. Innan du byter batteri, måste du säkerhetskopiera dina Zire 71 filer genom att utföra en "HotSync" med Palm Desktop.

  Du behöver:
  Shop handduk eller trasa
  . Torx T5 skruvmejsel.
  Arbetshandskar.
  Små, plast platt skruvmejsel.
  Pincett.
  Metallbord, rör eller andra metallföremål.
  Lödkolv (tillval).
  Lödtenn (tillval).


  1.
  Stäng av Zire 71 och aktivera "HOLD" för att hålla enheten från att komma på av misstag. Placera enheten uppochned på en butik handduk eller trasa.
  2.
  Dra Zire 71: s bakstycket nedåt bort från enhetens kamera. Du kommer att se två skruvar högst upp på enheten.
  3.
  Använd en Torx T5 skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna genom att vrida skruvmejseln moturs. Bär arbetshandskar för att få ett bra grepp på skruvarna. Ställ in skruvarna åt sidan.
  4.
  Bänd Zire 71: s fall isär med en liten, plast platt skruvmejsel. Arbetet med en sida i taget och arbeta långsamt för att inte knäcka fallet. Fallet innehåller en bandkabel-ta inte bort flatkabeln eller fall helt från enheten
  5
  Rör vid ett metallbord, rör eller andra metallföremål för att jorda dig själv och ansvarsfrihet. . eventuell statisk elektricitet som kan finnas i din kropp. Hitta din Zire 71 batteri fallet-det kommer att vara på toppen av enheten, kommer det att vara silver och kommer att innehålla två kablar som kommer från dess sida. Ledningarna kommer att leda till en kontakt på enhetens moderkortet.
  6.
  Dra batteriets kontakten uppåt noggrant från enhetens moderkort baserat pincett eller tummen och pekfingret.

  7.
  Använd den lilla, plast platt skruvmejsel för att bända upp batteriet och ta ut batteriet inuti. Arbeta långsamt och notera position av batteriet i förpackningen.
  8.
  Placera det nya Zire 71 batteri i batteriet i samma position som det gamla batteriet var. Stäng batteriet, sätt tillbaka den i enheten och anslut batteriets tillbaka kontakten i kontakten på enhetens moderkortet. Observera att kontakten endast går in i kontakten på ett sätt.
  9.
  Sätt tillbaka locket på enheten genom att trycka försiktigt in det i andra hälften av ärendet. Montera de två skruvarna och vrid dem medurs för att dra åt dem.
  10.
  Anslut Zire 71 batteri laddare till laddning porten på undersidan av enheten. Ladda batteriet i minst tre timmar innan du sätter på enheten.

  Tips och varningar


 • Efter öppnandet din Zire 71, om du ser att batteriet är fastlödda till moderkortet, samråda med en tillåta Palm reparationsservice för att ta bort batteriet. Om du har erfarenhet av lödning, dra försiktigt batteriets anslutningskabeln från moderkortet hjälp av ett par avbitare, komplett steg 7 och 8 och därefter åter löda batteriets anslutningskabel med en lödkolv och löd. Utför steg 9 och 10 att stänga ditt Zire 71 och ladda enheten.
 • Om du ser en blå kåpa över batteriet rådgöra med en auktoriserad Palm reparationsservice om du inte kan bända den blå höljet öppet .

Previous:nothing Next:hur man byter dator fläkt i en Dell-dator

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en Bluetooth seriell port
 • hur man använder en iPod som en extern hårddisk utan iTunes
 • hur man rengör munstyckena
 • hur man byter CD-enheten på min Dell Latitude D600
 • hur man använder PS3 som en laptop mus
 • Listan flera olika typer av lagringsenheter
 • hur man berättar vad cpu mitt moderkort stöder
 • hur man fyller Skrivare Canon bläckstråleskrivare
 • hur man programmerar högerklicka knapp på en Logitech trådlös mus
 • hur du kör dolda program från ett USB-minne