Dator > Listan flera olika typer av lagringsenheter

 • Listan flera olika typer av lagringsenheter


 • Datorer innehåller en mängd olika komponenter som alla arbetar tillsammans för att bilda ett system. . Varje dator innehåller en eller flera lagringsenheter för att spara dokument, bilder och andra filer. Den lagringsenheter allt från inre, fasta enheter till flyttbara enheter som låter dig dela filer med andra datorer. Lagringsenheter finns från ett flertal tillverkare och med olika lagringskapacitet.

  Interna hårddiskar

  en intern hårddisk är en typ av lagringsenhet för ett datorsystem. Interna hårddiskar kräver en kabel dataöverföring som gränssnitt med datorns moderkort och en strömkabel från datorns nätaggregat. Enheterna finns i olika storlekar och lagringskapacitet, fungerar med Windows, Mac och andra operativsystem, och är utbytbara om problem utvecklas.

  Externa hårddiskar

  Finns i Universal Serial Bus (USB) och andra sammanhang typer, externa hårddiskar använder ett externt nätaggregat och ger ytterligare ett sätt för förvaring om datorn innehåller en intern hårddisk. Enheterna finns tillgängliga från ett antal tillverkare, fungerar med en mängd olika operativsystem, och är delbara med andra datorer som kör samma operativsystem.

  Diskettenheter

  Diskettenheter använda flyttbara lagringsmedia diskar som är idealiska för lagring av dokument, bilder och filer som är mindre än 1,44 megabyte (MB). Enheterna finns i interna och externa modeller är gjorda av ett antal tillverkare och gränssnitt med datorn via en dataöverföring kabel.

  CD /DVD-brännare

  Perfekt för lagring av stora filer, CD /DVD-brännare kan du spara filer på en optisk skiva som är kompatibel med andra datorer, inklusive de som kör ett annat operativsystem. Enheterna finns i interna och externa modeller och använda billiga diskar. De ansluter till datorn via en dataöverföring kabel och arbetar med olika plattformar, inklusive Windows, Mac och Linux.

  Magnetic Tape Drives

  En annan typ av lagringsenhet tillgänglig för datorer är en magnetisk bandenhet. Enheterna använder flyttbar bandkassetter, har en långsammare läsa /skriva än andra enheter, och arbeta med en mängd olika operativsystem. Magnetband enheter finns i interna och externa modeller och är idealiska för att säkerhetskopiera filer från ditt system huvudsakliga hårddisk.

  Diskkassett Drives

  I likhet med magnetband enheter, diskkassett enheter använder hög kapacitet disk förpackningar som låter dig lagra data direkt på en kassett eller säkerhetskopiera din dators huvudsakliga hårddisk till en patron. Patronerna är avtagbara och kan lagra upp till 2 gigabyte (GB) data. Enheterna finns i interna och externa modeller och gränssnitt med datorn via en dataöverföring kabel.

  Secure Digital kort (SD)

  Secure Digital-kort är externa, portabla lagringsenheter som finns i en mängd storlekar och lagringskapacitet. Korten lagra data elektriskt i stället för magnetiskt och är de primära lagringsenhet för digitala kameror, videokameror och mobiltelefoner. SD-kort arbetar också med datorsystem inklusive bärbara och stationära modeller samt datorer ficka.


Previous:nothing Next:hur man fyller en Lexmark antal bläckpatron 1

Relaterade artiklar


 • hur man rengör munstyckena
 • elektronisk tärning tips
 • hur man faxa från valfri dator på LAN
 • Hur man använder en Bluetooth seriell port
 • Listan flera olika typer av lagringsenheter
 • hur du tar bort SSL-certifikat från IIS
 • hur man byter en Dell hårddisk
 • eMachines t2885 specifikationer
 • hur man fyller en Lexmark antal bläckpatron 1
 • hur du uppgraderar processorn på en Toshiba Satellite A75-S211