Dator > Felsökning av en HP Deskjet F-4140

 • Felsökning av en HP Deskjet F-4140


 • Oavsett om du använder din HP Deskjet F4140 skrivare hemma eller på kontoret, kan vissa grundläggande felsökning färdigheter kommer verkligen väl till pass. Liksom alla skrivare är F4140 benägna att ett antal frågor, och att lära sig att identifiera och lösa dessa frågor är det bästa sättet att hålla skrivaren igång. Spotting och fastställande problem innan de blir stora frågor kan också spara pengar, eftersom kostnaden för professionella tjänster kan vara ganska hög för dessa små skrivare

  Du behöver:.
  Skrivarkabel
  Mjuk trasa.
  Små dammsugare.
  Bomullspinnar.
  Varmt vatten.
  Papper.

  Inget svar


  1.
  Logga in på datorn och klicka på "Start". Välj "Kontrollpanelen" i menyn och dubbelklicka på "Administrationsverktyg". Dubbelklicka på "Tjänster" och bläddra ner till "Print Spooler" tjänst.
  2.
  Högerklicka på "Print Spooler" service och välj "Start" för att återuppta de strandade utskriftshanteraren. Vänta tills status för tjänsten att byta till "igång" och försöka utskriften igen.
  3.
  Ta ut kabeln från baksidan av skrivaren och datorn. Ordentligt sätt tillbaka kabeln i båda ändarna och försök utskriften igen. Om skrivaren fortfarande inte reagerar kan du behöva byta ut skrivarkabeln.

  Pappersstopp


  1.
  Ta bort alla papper från pappersfacket och flip facket ner. Flytta pappersstödet hela vägen till vänster.
  2.
  Kontrollera inuti skrivaren för trasiga eller skrynkliga papperslappar. Ta bort de bitar av papper försiktigt, och se att hela pjäs kommer ut.
  3.
  Undersök rullarna och ta bort alla etiketter som kan ha fastnat på dem. Dessa skrivare är benägna att frågor där en etikett loss från dess blad och sveper runt ut rullarna. När det händer blir det tidigare grov yta utskriftsvals slät och rullen är oförmögen att fatta papperet på rätt sätt, vilket resulterar i sylt och andra problem.
  4.
  Fukta en mjuk trasa och håll den mot rullen och sätt att rullen för hand. När rullen och etikett är båda dämpas, börja att skala etiketten från rullen långsamt. Fortsätt peeling etiketten tills det hela är borttaget.
  5.
  Bläddra igenom papperet innan den lägger tillbaka det i pappersfacket. Den HP4140 är mycket känslig för fukt i papperet och denna fukt kan göra att papperet fastnar i varandra och orsaka papperskvadd.

  Utskriftskvalitet


  1.
  Öppna ytterdörren till det F4140 och vänta på bläckpatronerna för att flytta till mitten. Luta patroner framåt och försiktigt lyfta dem ur skrivaren.
  2.
  Sitt bläckpatronerna på ett stadigt underlag med kopplingar av metall uppåt. Doppa en bomullstuss i varmt vatten och rengör noggrant hela metallytan på varje kassett. Fortsätt städning varje patron för att ta bort allt papper damm och spår av bläck. Låt bläckpatronerna för att lufttorka innan du sätter tillbaka dem i skrivaren.
  3.
  Rengör skrivarens insida med hjälp av en liten dammsugare som den typ som används för att rengöra datorkomponenter. Suga upp alla lösa bläckpatroner eller pappersrester du hittar.
  4.
  Torka av skrivarens insida med en ren trasa för att avlägsna eventuell kvarvarande papper damm och bläck, sedan placera bläckpatronerna tillbaka i skrivaren. Skriv ut en testsida för att kontrollera att utskriftskvaliteten är acceptabel.


Previous:nothing Next:hur man uppgraderar en ny MacBook hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Epson C80
 • hur du återvinner bläckpatroner gratis
 • hur du återvinner gamla patroner
 • vad är skillnaden mellan ATA & IDE hårddiskar?
 • Felsökning av en HP Deskjet F-4140
 • hur man byter dator fläkt i en Dell-dator
 • specs på SONY VGN-ar150g
 • hur du fyller dell bläckpatroner
 • vad är en Athlon processor?
 • hur reparera en bärbar dator DVD-enhet