Dator > hur reparera en bärbar dator DVD-enhet

 • hur reparera en bärbar dator DVD-enhet


 • DVD-enheten på en bärbar dator kan du skriva stora mängder data på en skiva och lagra populära mediaformat, såsom video, foton och musik. En felaktig bärbar DVD-enhet ofta programvaran i datorn. Uppdatera drivrutiner för hårdvara kan reparera den utan behov av ytterligare utredning

  Du behöver:.
  Plastrits
  . Philips skruvmejsel.
  Ersätter tangentbordet.


  1.
  Öppna laptop's Enhetshanteraren. Enhetshanteraren är en lista över din bärbara dator interna hårdvara, och det kommer att hjälpa dig att uppdatera din drivrutiner. Du får tillgång till Enhetshanteraren genom att öppna Start-menyn, klicka på "Kontrollpanelen" och välja "System" ikonen. I System-fönstret, klicka på fliken "Maskinvara" och välj "Device Manager"-knappen.
  2.
  Öppna "DVD /CD-ROM-enheter" alternativet genom att klicka på lilla plustecknet bredvid orden. Datorn visar dig de tillgängliga DVD-enheten. Högerklicka på DVD-enheten och välj "Egenskaper" alternativ, ett fönster för DVD-enheten öppnas. Din bärbara dator sannolikt kommer att informera er om att hårdvaran inte fungerar korrekt. Minimera fönstret för nu, du kommer att behöva den igen senare
  3
  Logga in på Internet och navigera till din bärbara DVD-enhet tillverkare. . . De flesta bärbara datorer levereras med egentillverkade DVD-enheter (till exempel Dell), om du går tillbaka till Enhetshanteraren och DVD-enheten fönstret kan du hitta det exakta modell och nummer för din hårdvara. När du är på tillverkarens hemsida, sök efter Downloads sidan för att hitta föraren uppdatering för DVD-enheten. Välj den senaste drivrutinen uppdaterad.
  4.
  Ladda ner firmware uppdateringen och spara den på skrivbordet. Du kan behöva packa upp föraren filer från en mapp först.
  5.
  Tillbaka till DVD-enhet fönster som du minimerat tidigare. Uppdatera maskinvara förare genom att klicka på fliken Drivrutin högst upp i fönstret och trycka på "Uppdatera drivrutin . . . " -knappen. Din bärbara dator ger dig möjlighet att automatiskt söka efter den uppdateringen. Förkasta detta alternativ och istället väljer att "Installera från en lista eller angiven plats (avancerat). "  På nästa skärm klickar du på "Sök inte. Jag väljer själv vilken drivrutin som ska installeras "och därefter" Har diskett . . . "-knappen. Ett nytt fönster öppnas. Klicka på" Bläddra "-knappen för att manuellt söka efter DVD-drivrutin uppdateringen som du hämtade.

  6.
  Sök föraren uppdatera mapp som du hämtade till skrivbordet. Du söker specifikt för en INF (. inf). markera det och trycka på "Öppna" och "Nästa"-knappen att automatiskt starta din uppdatering. Den bärbara datorn kommer att arbeta för att uppdatera och reparera din laptop DVD-enhet med ny firmware. Avsluta drivrutinsuppdateringen genom att trycka på knappen "Slutför" i uppdateringen fönstret. DVD-enheten bör nu vara ur funktion.
  7.
  Har din bärbara DVD-enhet repareras om det är fysiskt skadad. Vanliga olyckor som spiller vätska på datorn eller tappa den bärbara datorn mot en hård yta kan lämna intern maskinvara felaktig eller fysiskt skadad. Det rekommenderas inte att manuellt reparera DVD-enhet eftersom man kan ytterligare skada den inre hårdvaran i systemet. Ditt bästa och mest kostnadseffektiva alternativet är att söka professionell hjälp genom att besöka den bärbara tillverkarens butik eller hos en dator reparation företag.


Previous:nothing Next:hur man fyller en Epson C80

Relaterade artiklar


 • hur man utöka partitionen i en Windows 2000 Server
 • hur man byter en Dell hårddisk
 • hur du partitionerar en 500 GB mac hårddisk
 • hur man uppgraderar en Mac Pro processor
 • hur du kör dolda program från ett USB-minne
 • thinkpad T20 specifikationer
 • hur man använder en iPod som en extern hårddisk utan iTunes
 • hur du fyller dell bläckpatroner
 • vad är Core 2 Duo t8100?
 • hur du använder din nvidia kort att bränna VHS till DVD