Dator > olika typer av inmatningsenheter

 • olika typer av inmatningsenheter


 • Din dator, i dess mest grundläggande nivån, kommunicerar med sekvenser av olika spänning belopp som översätter till 1: or och 0: or, eller binär kod. . Inmatningsenheter kan du kommunicera med processorn och operativsystemet på din dator för att producera ett önskat resultat, som är översatt via elektriska impulser till utgång som du kan se och höra via bildskärm och högtalare. Det finns flera typer av inmatningsenheter: tangentbord, möss, skannrar bild och mikrofoner.

  Tangentbord

  Tangentbord, den mest grundläggande formen av inmatningsenhet, kan du skriva alfanumeriska eller andra symboler i ett program. Två huvudsakliga tangentbordslayouter finns: QWERTY och Dvorak. Den QWERTY-layouten, uppkallad efter de sex första tangenterna på den översta raden av bokstäver, är standarden tangentbordslayout för de flesta datorer. Den DVORAK layouten skiljer sig från den standard i alla vokaler är på hem-rad.

  Tangentbord består av en array av knappar, som var och när du trycker utlöser en switch genom att stänga en krets enligt till PC Tech Guide. Switchen under varje tangent på tangentbordet överföringar en signal till klaviatur som motsvarar det bokstav eller siffra.

  Möss

  En mus kan du manipulera en skärmen markören fritt genom två dimensioner. Äldre modeller av datormöss bestod av ett plastskal som inrymt en boll som rullade samtidigt mot två bläddra hjul:. Ett hjul som styr rörelse längs x-axeln, och en annan kontrollerad rörelse längs y-axeln

  Optisk mus fungerar genom att skicka en röd lysdiod på skrivbordet ytan eller musmattan att reflektera på en miniatyr kamera, inspelning förändrade musens position, enligt Tech FAQ.

  Scanners

  En scanner kan en papperskopia av ett fotografi eller andra dokument som ska skannas och omvandlas till en bildfil i Paint, Photoshop eller liknande Image Manipulation Program. Den vanligaste typen av scanner är flatbäddsskannern, vilket gör att en sida i taget som ska skannas.

  Enligt CompUSA fungerar skannern genom att belysa bilden från den sidan står inför som en matris av semi ledande kondensatorer skanna bilden. När ljuset partiklar kontakta kondensatorer, är elektroner frigörs, vilket gör att en avgift flöda. När skannern är klar analys av bilden, skickar den information om ordningsföljden av avgifter till datorn, vilket i sin tur omvandlar sekvensen till färgade pixlar, återger papperskopior som en bildfil.

  Mikrofoner

  Mikrofoner för en datorn används för att spela in ljud. När luften vibrationer kontakta membranet inne i mikrofonen skapar membranet en elektrisk signal som ska omvandlas och tolkas av datorns ljudkort.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man kan jämföra AMD processorer

Relaterade artiklar


 • Pentium D prestanda
 • hur man uppgraderar en PowerMac G4
 • hur man ställer in en webbkamera
 • hur man uppgraderar en D630 cpu
 • felsökning bärbara datorer
 • hur man återställer en HP 1120c
 • top datorväska tillverkare
 • hur man uppgraderar en Dell 8400 cpu till 64-bitars
 • hur du kör ner batteriet på en Eee PC
 • hur man utöka minnet i en Acer Aspire One