Dator > olika typer av RAM & rom

 • olika typer av RAM & rom


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Termiskt fett.
  Antistatiskt armband.

  ROM står för Read Only Memory och används vanligen i datorer för att permanent lagra data. Det finns bara ett fåtal specifika sätt ROM kan omprogrammeras. Till skillnad från ROM, RAM (Random Access Memory) är ständigt omprogrammeras och lagrar viktig data som krävs för att köra program, såsom information och beräkningar. Det finns många typer av rom och RAM, var konstruerade och revideras för bättre prestanda.

  Read Only Memory (ROM)

  Read Only Memory är konstruerat av "hard-wire logik," på ett liknande sätt som processorn, vilket innebär att den inte kan programmeras eller ändras. Detta eftersom det är utformat för att fylla en viss funktion, och inte behöver ändras. Ett exempel på ROM är en kommersiell CD köpt från en butik. Tillverkarna inte vill att du ska förändra det som lagras på hårddisken

  Programmerbara Read Only Memory kan (PROM)

  Programmerbara Read Only Memory programmeras med hjälp av särskild programvara endast tillgängligt för företag som producerar PROM marker. PROM kan liknas vid att bränna till en CD bara en gång och läsa från den många gånger.

  Raderbara PROM Only Memory (EPROM)

  raderbara PROM Only Memory är rom som kan läsas från och omprogrammeras. Denna typ av skiva kan endast programmeras om med hjälp av en speciell typ av ultraviolett ljus, och därför är endast programmeras av tillverkaren.

  Elektroniskt raderbara PROM Only Memory (EEPROM)

  EEPROM är den mest flexibla typ av ROM eftersom det kan omprogrammeras med hjälp av programvara. På grund av detta, är EEPROM att bli standard typ av ROM används i konsumentprodukter moderkort. EEPROM tillåter lätt "blinkande" av moderkort minne när problem uppstår eller uppdateringar.

  Synchronous Dynamic Random Access Memory (SDRAM)

  SDRAM är ett gammalt och långsam typ av Random Access Memory. Den används för att frakta med gamla Pentium system och börjar dö ut.

  Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory (DDR-SDRAM)

  DDR Random Access Memory överför data två gånger per klockcykel, huvudsakligen fördubbling av mängden överförts från SDRAM. DDR infördes omkring 2001 och blev snart standard på marknaden.

  Double Data Rate Revision 2 Synchronous Dynamic Random Access Memory (DDR2-SDRAM)

  DDR2 Random Access Memory liknar originalet DDR minne, med tillägg av en externa data buss till minnesmodulerna. Detta gör att minnet för att arbeta på dubbla klockfrekvensen, men dubbelt så latens. Därför kommer DDR2 verkar på dubbelt så fort som DDR-minne. DDR2-minne introducerades under andra kvartalet 2003.

  Double Data Rate Revision 3 Synchronous Dynamic Random Access Memory

  DDR3 Random Access Memory är den tredje revideringen av de ursprungliga DDR-modulen. Enligt MemoryX. net är DDR3-minne snabbare än DDR2 och stöder 8 GB moduler, medan DDR2-minne bara stödjer 4GB per modul.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du skannar på en Xerox DocuColor 12

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar ett gfx kort
 • hur man öppnar en laptop batteri
 • hur man spelar en DVD-R på en iMac
 • hur man identifierar Pentium II hastighet
 • hur till låsa Kensington laptop lås
 • hur man gör kopior av fotografier att skanna in dem i en dator
 • Lexmark X2580 instruktioner
 • hur du uppdaterar drivrutiner för S3 Graphics Inc.
 • hur man demonterar en Dell 600 tangentbord
 • Inaktivera Radeon Express 200 grafikkort i en Hewlett-Packard