Dator > nya datorkomponenter

 • nya datorkomponenter


 • Datorer består av många olika komponenter, alla datorer har grundläggande element som krävs för att kunna fungera med de vanligaste programmen som finns idag. Komponenter ständigt uppgraderas. Med lite forskning om den specifika komponenten typerna, bör du kunna hitta dem som gör det möjligt för datorn att göra allt du vill.

  Moderkort

  Varje komponent inuti datorn ansluter till moderkortet, antingen direkt eller indirekt . När du väljer ett moderkort, måste du bestämma vilka chipset du vill ha eller behöver. Moderkortet kan bära en hel del andra komponenter förinstallerat.

  CPU

  centralenhet (CPU) är en av de mest vitala delarna av datorn. Processorn dikterar oftast vilken hastighet datorn kör. Den mest kända tillverkare av processorer PC dator är Intel och AMD.

  RAM

  Random Access Memory (RAM) är också ett krav i alla datorsystem. Alla program som körs faktiskt köra inne i RAM-minnet i datorn. Ju mer RAM du har, kan mjukare allt sikt. De flesta 64-bitars system idag levereras med fyra gigabyte RAM-minne, han genomsnittlige användaren kan komma undan med två gigabyte. Om du är en tung spelare, åtta gigabyte eller mer kommer att hålla dig igång fast.

  Hårddisk

  Om du vill kunna installera ett operativsystem och andra program, behöver du en hårddisk. De största hårddiskar är nu väl över en terabyte.

  Case /Power Supply

  Alla dina komponenter behöver gå i ett hölje, för att hålla dem organiserade och kyls. De behöver också makt att fungera. Om du kör avancerade video (eller flera kort video) och en high-end processor, då du kommer att ha en 1. 000 watt nätaggregat eller större.

  Optisk enhet

  Även om en optisk enhet inget krav på dagens datorer, mest erbjuda dem. Många datorer har förmågan att bränna DVD-och CD-skivor. Ett fåtal kan nu spela och bränna bluray-skivor också.

  Grafikkort

  Vissa moderkort kommer med ett integrerat grafikkort. Om du vill ha det senaste och bästa i grafik, då är en fristående grafikkort vägen att gå. Dessa kan fästas på moderkortet och bära sin egen video minne. Vissa moderkort kommer att möjliggöra flera grafikkort, medan andra kommer att tillåta dig att ha bara en.

  Ljudkort

  I likhet med grafikkort, kan ljudkortet kommer integrerat med moderkortet. Även om de flesta ljudkort inbyggt i moderkortet kommer att producera bra ljudkvalitet, kan det alltid bli bättre på genom att göra egna fristående ljudkort.

  Inmatningsenheter

  Dator användarna i allmänhet behöver en mus och tangentbord som det främsta redskapet att gå in kommandon och navigering. Trådlösa tangentbord och möss gör att du kan arbeta med frihet. Dessa ger dig möjlighet att ansluta datorn till din storbilds-TV och spelar ett spel från andra sidan rummet med hjälp av ett varv skrivbord.

  Monitor

  En bildskärm är ett sätt för användaren att se den information som grafikkortet ger ut. Förutom visningen av vad du behöver se, många bildskärmar har nu pekskärmen kapacitet. Detta ger dig möjlighet att röra ditt val istället för att använda musen.

  Högtalare

  Högtalare släcka ljud att ljudkortet levererar. För att spela spel, lyssna på musik eller titta på video på datorn, utombordare högtalare gör ljudupplevelsen mycket bättre.

  Övrigt

  Några andra datorkomponenter du kan hitta inkluderar USB-portar, ett nätverkskort, multimedia-port, Bluetooth adapter, kamera, mikrofon, bandbaserad backup och diskettenheter.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man räddar en död minne

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra projektorer
 • hur reparera en hp laptop jack
 • hur du lägger till bilder i din dators skrivbord
 • hur man reparera en Sony Vaio VGN-ns235j
 • hur man återställer Epson R300 bläck overflow
 • hur man rengör en processor fläkt
 • Inaktivera TrackPoint på Dell Inspiron
 • hur man skyddar en nätverksenhet
 • kraven för att ersätta en dator moderkort
 • hur man bygger en disk array