Dator > laptop bevaka frågor

 • laptop bevaka frågor


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  Varje dator användare har samma rädsla-you're arbetar på ett viktigt projekt eller i mitten av något brådskande bara för att få din dator. sluta att fungera. En av de mest upprörande problemen bildskärm eller skärm problem. Bevaka frågor som kan vara lätt att fixa, extremt svårt att fixa, och allt däremellan. Din bästa insats för att lösa din skärm fråga är att lära sig vanliga symtom på särskilda problem.

  Tillbaka ljus inte slå på

  Bakgrundsbelysningen på en bärbar dator skärmen är det som ger skärmen dess ljusstyrka. När det inte går att slå på, är allt du ser en tom skärm. En tom skärm betyder inte nödvändigtvis att din rygg slocknat, dock. Det finns en liten knapp som frigörs varje gång du öppnar din skärm. Det kan vara så att denna knapp har fastnat i det nedre läget och håller ryggen ljus från att sättas på. Knappen är oftast placerad ovanför tangentbordet och är liten i storlek. Det enda sättet att åtgärda detta problem genom att få knappen misslyckades. Du kan göra detta genom att öppna och stänga din bärbara dator flera gånger eller använda en penna eller stift för att flytta knappen. Om detta inte fungerar, sedan ryggen ljus är förmodligen ute och du måste byta ut den.

  Dim Screen

  Ett dunkelt skärm kan vara resultatet av flera problem. Det mest uppenbara problemet skulle vara en dålig rygg ljus. Du måste fixa tillbaka ljus om så är fallet. En annan fråga kan vara en dålig anslutning till grafikkortet. En lös grafikkort bör fastställas så snabbt som möjligt, eftersom det kan så småningom lossna och skärmen kommer att bli helt värdelös. Det är möjligt att öppna datorn och dra den tillbaka in i skärmen omriktaren, men detta är inte föreslås eftersom arbetar på inre delar av datorn kommer sannolikt upphäva garantin om du har en. Bästa sättet att avhjälpa en dim skärm, oavsett orsak, är att ta din bärbara dator till en specialist som skall fastställas.

  Mörka pixlar

  En pixel är den minsta enheten synlighet på en skärm. Mörka pixlar ett särskilt problem, eftersom de kommer att hämma bara en del av skärmen eller visas som små svarta prickar över skärmen. Några oändamålsenliga pixlar får inte vara något att oroa sig, men med tiden mängden svart pixlar kan öka. Din enda alternativet är att helt ersätta datorskärmen när detta sker. Utbyte nödvändigt på grund enskilda pixlar inte kan ersättas och det kan förstöra din datoranvändning, säger Top Bits.

  Förvanskad Screen

  Ett av de mer ovanliga skärmproblem är en förvrängd skärm. Det ser ut som din datorskärm visar en blockerad kabelkanal. Detta problem är nästan alltid orsaken till ett löst grafikkort, enligt iYogi. Kortet behöver sättas in igen fast av en specialist för att åtgärda problemet. En lös grafikkort kan också göra din skärm går helt vit eller ge sken av linjer över skärmen. Återigen, måste du sätta tillbaka grafikkortet för att åtgärda problemet.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man kan köra en laptop på en inverter

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa med hjälp av Skivverktyg
 • hur man optimerar en bärbar dator eller laptop
 • hur du ansluter en SATA till en gateway gt5228 moderkort
 • hur du ställer in en Western Digital 500 meg hårddisk
 • hur man uppgraderar minnet & bios
 • hur du skannar hem foton
 • hur man laddar en bärbar dator C600
 • HP-skrivare skriver inte ut efter pappersstopp
 • hur man bygger ett nytt multimedia-PC
 • hur man uppgraderar en HP Pavilion a265c