Dator > hur man byter ett moderkort på en Toshiba Satellite A135-s4656

 • hur man byter ett moderkort på en Toshiba Satellite A135-s4656


 • En dålig moderkort kommer att lamslå din Toshiba laptop. Medan du har möjlighet att ta till en reparationsservice att ha ett nytt moderkort installerat, som tar tid och kan kosta en avsevärd summa pengar. Med några skruvmejslar kan du plocka isär din Toshiba Satellite A135 och byta ut moderkortet själv

  Du behöver:. .
  Phillips, hex och platt huvud skruvdragare
  Elektrostatisk handled band.
  Ersättning moderkort.
  Termiskt fett.
  Q-tips.
  Tvättsprit.


  1.
  Dra ur nätsladden från din A135. Lägg laptop nedåt på ett bord. Ta bort batteriet från botten av den bärbara datorn genom att skjuta låsknappen på vänster sida av batteriet till olåst läge. Skjut och håll släpp knappen på högra sidan av batteriet och dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Ta bort hårddisken, som ligger i det främre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort skruvarna som håller hårddisken locket på plats. Skjut hårddisken till vänster och lyft ur facket. Det finns en annan hårddiskfacket på höger sida av den bärbara datorn. Ta bort höger hårddisken täcka. Vanligtvis kommer det inte att en hårddisk i denna vik, men om det finns, helt enkelt skjuta den åt vänster och dra ut över bukten.
  3.
  Bort minnet och trådlösa kortet. Minnet luckan är i mitten av den bärbara datorn basen. Ta bort skruvarna som håller locket på plats och ta bort det. Bred ut spärrarna på sidorna av minnesmodulerna och skjut moduler ur facket. Den trådlösa kortet ligger strax under minnet viken. Ta bort locket och koppla bort antennkablarna från kortet. Sprid låsen och ta bort kortet. Underneath det trådlösa kortet är modemkortet. Lyft upp kortet med hjälp av svarta bandet fäst vid den. Koppla modemkabeln från kortet och skjut in kortet ur facket.
  4.
  Ta bort skruven på vänster sida av minnet viken håller den optiska enheten på plats. Använd en skruvmejsel för att trycka den optiska enheten ur sitt spår och ta bort den. Ta bort de 16 återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn. Vänd på den och öppna bildskärmen.
  5.
  Använd en platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel längs upp på tangentbordet och ta bort den. Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats och lyft upp den. Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet.
  6.
  Vänd den bärbara datorn runt så ryggen är vänd mot dig. Ta bort skruvarna från längs baksidan av den bärbara datorn. Slå tillbaka mot dig och koppla loss kabeln som går från displayen till moderkortet. Dra den trådlösa antennkablar upp genom hålet i moderkortet och lossa dem från deras behålla flikar. Ta bort de fyra skruvarna som håller displayen på plats. Skjut bildskärmen rakt upp för att ta bort den.
  7.
  Avlägsna de tre skruvarna som håller A135 övre luckan på plats. Koppla på strömbrytaren, styrelse kabel och pekplatta kabel från moderkortet. Koppla loss kablar från högtalarna till moderkortet. Använd en flat skruvmejsel för att försiktigt bända upp den övre luckan, med början i ryggen, högra hörnet och arbeta dig runt den bärbara datorn, släpper låsflikarna som du går. När den övre luckan släpps, lyfta upp och stänga av den bärbara datorn basen.
  8.
  Bort de fyra skruvarna som håller moderkortet på plats. Dra ur USB-kabeln styrelsen framifrån, högra hörnet av moderkortet. Skjut eluttaget upp och ut ur hållaren på baksidan av den bärbara datorn basen. Ta bort de två insexskruvarna bredvid VGA-porten. Lyft moderkortet upp av dess högra sida och dra ut den ur den bärbara datorn basen.
  9.
  Koppla bort fläktkabeln från moderkortet och lägga moderkortet nedåt. Avlägsna de fyra skruvarna som håller kylflänsen på plats och ta bort kylflänsen. Ta bort skruven som håller fläkten på plats och skjut fläkten till rätten att ta bort den. Vrid låsskruven på CPU motsols för att låsa upp den. Lyft CPU rakt upp för att ta bort den.
  10.
  Sätt din CPU i uttaget på din nya moderkortet. Lätt doppa en tops i tvättsprit och rengör den gamla termiska fettet från toppen av din CPU. Applicera ett mycket tunt lager av färskt termiskt fett på processorn. Sätt tillbaka fläkten och kylflänsen. Skjut din nya moderkortet i den bärbara datorn bas och ersätta skruvar. Backa tidigare stegen för att sätta ihop din bärbara dator.

  Tips och varningar


 • Användningen av bitar av papper, skiss enkla diagram som visar var de olika komponenterna i den bärbara datorn och placera dessa komponenter --- särskilt skruvar --- i diagrammen medan demontering och montering av datorn.
 • Rör aldrig insidan av din dator utan att bära en elektrostatisk handleden bandet för att förhindra skador från statisk elektricitet.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du lägger minnesmoduler

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en DVD i en dator för att spara
 • hur man ansluter en phidget RFID-läsare
 • Skillnaderna mellan sata och ide
 • HP 6210 problem
 • hur man skriver ut USP etiketter på en zebra 2844
 • hur du vill justera bläck för en HP Officejet Pro K550
 • hur du formaterar en extern hårddisk
 • hur man uppgraderar thinkpad 600 processor
 • hur man kan återställa ett minne
 • hur du skickar mac typsnitt till en PC