Dator > hårddisk testverktyg

 • hårddisk testverktyg


 • En dators hårddisk (HD eller HDD) butiker varje enskild bit av data som använts och på datorn. . Uppgifterna kodas magnetiskt med läs /skriv-enheter som flyter på en luftkudde ovanför roterande stel fat med hårdvaran. Den första hårddisken uppfanns 1956 av IBM och är nu en av de mest vitala delarna av bärbara eller PC. Det finns flera applikationer och program som kan testa din hårddisk för prestandaspecifikationer och fel, en del är tillgänglig online gratis medan andra tillhandahålls av Microsoft Windows operativsystem.

  Seagate SeaTools

  SeaTools är en omfattande och lätt att navigera verktyg som diagnoser alla fabrikat av hårddisk som är ansluten till datorn, detta kan vara en extern hårddisk eller en intern hårddisk. De tester särskilt ta avläsningar från den fysiska media på din hårddisk. Det finns också ett val i tester. Till exempel SeaTools erbjuda en kort bilresa Test-som varar upp till 90 sekunder-men detta är inte lika detaljerad och berätta som en Long Drive Test som kan ta upp till fyra timmar. Programmet kommer också att berätta de specifika sektorer som har misslyckats och betraktas som "Bad" innan de ger dig en garanti kod för hårddisken om den har tillverkats av Seagate. Andra tillverkade hårddiskar inte kan omfattas av en garanti kod. Se Seagate länken i avsnittet Referenser för ytterligare information.

  Windows felkontrollen

  Windows OS har sin egen hårdvara kontrollera tjänst som du har tillgång till från mappen Den här datorn på datorn. Du kan köra programmet genom att högerklicka på den enhet som du vill testa och sedan efter "Properties", "Verktyg" och "Kontrollera nu . . . " knappar. Windows erbjuder du två alternativ: att automatiskt åtgärda eventuella hårddisk fel som upptäckts eller att öronmärka de dåliga sektorer och förhindra att de används. Det första alternativet tar inte så länge dessa (som kan pågå så länge som några timmar). Programmet kommer att be dig starta om datorn efter att det har slutat reparera /varning dig om eventuella dåliga sektorer på hårddisken.

  Bart's Stuff Test

  Bart's Stuff Test är ett Win32-program och nu i sin femte version ( Bst5). Programmet kan hitta och testa alla enheter som lagrar information, såsom hemsida säger: "Så länge operativsystemet kan skriva eller läsa filer från den, kan du använda bst5 att testa det. "Programmets device-nivå-test kan du också avsnittet en hårddisk och söka block-by-block, inklusive varje bit av ledigt utrymme på disken. Programmet finns för gratis på nätet men erbjuder också en Pro Edition med extra funktioner , besök webbplatsen för ytterligare information.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:Lägga till en andra intern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till trådlöst till en iMac
 • hur fax med en HP Officejet 7130
 • Pentium II prestanda
 • Intel E6850 3 GHz Core 2 Duo specifikationer
 • hur du säkerhetskopierar program på en Mac
 • hur man fixar en högljudd dator
 • HP Pavilion a345c specifikationer
 • Hur man blir en bärbar dator testare
 • hur man skapar en CAT 5-kabel
 • Hur man laddar ner kameran bilder till en flash-enhet