Dator > felsökning av en lenovo N100 batteri laddas inte

 • felsökning av en lenovo N100 batteri laddas inte


 • När en Lenovo N100 laptop batteri inte laddas, är det antagligen ett dött batteri som behöver bytas ut. Innan man spendera pengar på en dyr batteribyte, felsökning hjälper dig att bekräfta att det verkligen är problemet. Utöver ett dött batteri, andra vanliga orsaker till att batteriet inte laddas med en felaktig strömadapter, en smutsig batteri eller ett batteri inte korrekt placerad i den bärbara datorn

  Du behöver:
  Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Vrid Lenovo N100 laptop och dra ur kontakten från strömkällan.
  2.
  Lås batteriet spärren genom att skjuta spaken på undersidan av den bärbara datorn, mot olåst batteriikonen. Medan du håller spaken på plats, skjut batteriet ur batteriet bostadshuset. Batteriet kommer inte att glida ut om smeten frigöringsspaken är i låst läge.
  3.
  Sätt cirkulär nätadaptern kontakten i uttaget på Lenovo N100 laptop. Anslut den andra änden av nätadaptern till ett eluttag.
  4.
  Tryck på "Power"-knappen. Den bärbara datorn ska slås på. Om det inte är strömadaptern inte fungerar korrekt och bör bytas ut. Tryck på "Power"-knappen igen för att stänga den bärbara datorn av. Ta bort strömadaptern.
  5.
  Torka bort damm och rester från batteriet och batteriet bostad med en ren, luddfri trasa. Om det finns rester som inte torka bort, dämpa ett hörn av trasan med att gnugga eller isopropylalkohol. Använda det för att torka bort resterna. Om på batteriet verkar skadad, bucklig, korroderade eller lösa, byta ut batteriet. Om kontakterna i batterifacket bostaden är skadade, konsultera en professionell för information om byte av enheten batterihuset. Använd inte en dator med skadad batteriets kontakter eftersom detta kan orsaka elektriska problem eller bränder.
  6.
  Placera batteriet så att kontakterna är vända nedåt. Skjut in batteriet i batterifacket bostaden, så kontakterna i linje med den enhet batterifacket kontakter bakåt. När batteriet är korrekt placerad, kommer låsanordningen låsa batteriet på plats. Batteriet bör vara säkert, inte ostabilt. Om batteriet är vinglig, ta bort den och försök att skjuta den på plats igen.
  7.
  Anslut strömadaptern till den bärbara datorn. Batteriet laddningsindikatorn bör lysa, vilket indikerar att batteriet laddas. Låt batteriet laddas under fyra timmar.
  8.
  Bort nätadaptern. Tryck på strömbrytaren. Den bärbara datorn bör strömmen. Om den bärbara datorn inte slås på, bör batteriet bytas ut.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:installera en bläckpatron på en HP C3180

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter tröghetsradie trådlösa musen
 • hp pavilion z e4900 Demonteringsinstruktioner
 • hur reparera en Epson C90 skrivare
 • hur man bränner bilder på en DVD med Windows XP
 • specifikationer för en thinkpad T41
 • Palm Pilot filtyper
 • Lexmark-patroner sexton & 26 tekniska specifikationer
 • öppen källkod hårddisk återvinning verktyg
 • USB-skrivare frågor
 • kompatibel bläck för Canon