Dator > Lägga till en andra intern hårddisk

 • Lägga till en andra intern hårddisk


 • De flesta stationära datorer har gott om utrymme för tillägg av en andra intern hårddisk som kan användas för extra lagringsutrymme, en plats installerar nya program, eller som ett sätt att säkerhetskopiera datorn i händelse av en hårddiskkrasch med den ursprungliga enheten. Metoden för installation varierar Diskgränssnitt och fall design, och vissa moderkort kräver ett expansionskort med en extra hårddisk gränssnittsport, men ofta består helt enkelt av att öppna höljet koppla in enheten och konfigurera operativsystem som ska användas frekvensomriktaren.

  Skaffa en intern hårddisk


  1
  Inspektera moderkortet att fastställa gränssnittet. . av den befintliga hårddisken och om det finns några tillgängliga portar för att ansluta den nya enheten i. Köp en ny intern hårddisk som matchar gränssnittet i den befintliga enheten, antingen SATA eller IDE, söker enheten med högsta kapacitet för det lägsta priset med den längsta garantin finns.
  2.

  Skaffa en datakabel för enheten om man inte ingår i det, om enheten är en IDE typ och det redan finns en tillgänglig kontakten på befintliga IDE-datakabeln som leder till antingen den befintliga hårddisken eller den optiska enheten, i vilket fall befintliga kabel får användas.
  3.
  Skaffa en PCI Hårddiskstyrenheten kortet om det inte finns några portar för att ansluta enheten till.

  Installera SATA-hårddiskar


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur strömkabeln och ta bort skyddet.
  2.
  Fäst ett anti-statiskt armband till marken för att undvika skador enheten eller systemet med en elektrostatisk urladdning.
  3.
  Montera hårddisken i en tillgänglig enhetsfacket med fyra monteringsskruvar.
  4.

  Bifoga datakabeln till enheten och till den lägsta tillgänglig port på moderkortet.
  5.
  Anslut strömkabeln till hårddisken, sätt tillbaka locket, anslut nätsladden och starta om datorn.

  Installera IDE-hårddiskar


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur strömkabeln och ta bort motorkåpan. Bifoga en anti-statiskt armband till en positiv marken och montera hårddisken i en ledig enhetsplats med fyra skruvar.
  2.
  Ställ byglarna på hårddisken på lämpligt sätt, enligt kabeln kommer det att vara ansluten till och om det är den enda enheten i systemet. Ställ byglarna på den andra enheten på samma kabel om det behövs.
  3.
  Anslut datakabeln till hårddisken genom att anpassa Stift 1 på kabeln med stift 1 på enheten, brukar indikeras med en färgad rand på ena kanten av kabeln, eller justera kabeln baserat på plast nyckeln som gjutna i kabeln, eller baserat på stift på enheten och motsvarande saknas hål i kabeln.

  4.
  Fäst datakabeln till moderkortet. Bifoga en strömkontakt till hårddisken och sätt på locket. Anslut nätkabeln och starta om datorn.

  Windows Configuration


  1.
  Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen", "Administrationsverktyg "och" Diskhantering ". Klicka på posten för "Diskhantering" i menyn till vänster på Diskhantering skärmen.
  2.
  Högerklicka på den nya enheten och välj "Ny enkel volym" från menyn.
  3.
  Klicka på knappen "Nästa" för varje steg i guiden med standard val att initiera och formatera den nya hårddisken så att den kommer att vara redo för användning.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man byter minnen i en Acer Aspire

Relaterade artiklar


 • skrivare som använder HP 45
 • kraven för att ersätta en dator moderkort
 • typer av extern hårddisk
 • hur man byter en inspiron skärm
 • Vad gör du om din CD DVD-spelare inte kommer att fungera på en bärbar dator
 • Vilka är funktionerna för SCSI-drivrutin?
 • hur man kan återställa en Vaio PCV-7.752
 • hur du tar bort och ersätta Alienware M11x minne laptop
 • hur du spelar in filmer till en dator
 • grafikkort för datorspel