Dator > Felsökning av CD-R-blandteknik skivor

 • Felsökning av CD-R-blandteknik skivor


 • CD skivor är känd som en av de första omfattande digitala mediaformat för musik. Har införts i början av 1980, kan CD-skivor också hålla ett brett utbud av digitala filer. Data-CD-skivor kan brännas med alla typer av digitala media --- såsom foton, videoklipp, grafik och ordbehandlingsfiler --- och kan erbjuda ett enkelt sätt att spara och transportera upp till 700 megabyte data. Men ibland en blandad media CD-R kan bli repig eller skadad, vilket gör läsning och användning av filer på CD-R en utmaning. Felsökning en CD-R tar några steg-för-steg testa

  Du behöver:. .
  Ren, mjuk t-shirt
  Gentle diskmedel.
  Bakpulver tandkräm.

  Felsökning på en Mac-dator


  1.
  Sätt i CD-R i cd-enheten på datorn och se till att en ikon för CD-R visas på skrivbordet med namn.
  2.
  Dubbelklicka på skrivbordet ikonen för CD-R och översyn dess innehåll i fönstret som dyker upp kan se alla filer kan ses.
  3.
  Dubbelklicka på en fil på din CD-R för att se till att det kan startas direkt från CD-R utan att behöva flytta det först till datorns skrivbord.
  4.
  Klicka på någon punkt på CD-R och dra den till datorns skrivbord, sedan släppa den för att kopiera objektet till datorns hårddisk. Se till att överföringen är klar, dubbelklicka sedan på skrivbordet ikonen för det objekt som du bara över att se den kan öppnas på din dator.
  5.
  Sätt i cd- R in i en annan Mac-dator om du inte kan få det att fungera i din egen Mac-dator, som en dator kan ha större framgång på att läsa ett felaktigt CD-R än en annan. Kopiera alla filer från CD-R på den nya Mac datorn om den kan läsas.

  Felsökning på en dator


  1.
  Sätt i CD-R i CD-enheten på datorn dator.
  2.
  Klicka på "Start" på skrivbordet och välj sedan "Den här datorn" och se till att CD-R visar upp i listan med diskenheter tillgång till din dator.
  3.
  Dubbelklicka på CD-R i listan över tillgängliga enheter, så se filer på den kan ses.

  4.
  Dubbelklicka på en fil på din CD-R för att se till att det kan startas direkt från CD-R utan att behöva flytta den först till datorns skrivbord.
  5.
  Klicka på någon punkt på CD-R och dra den till datorns skrivbord, sedan släppa den för att kopiera objektet till datorns hårddisk. Se till att överföringen är klar, dubbelklicka sedan på skrivbordet ikonen för det objekt som du bara över att se den kan öppnas på din dator.
  6.
  Sätt i cd- R in i en annan dator dator om du inte kan få det att fungera i din egen dator dator, som en dator kan ha större framgång på att läsa en felaktig CD-R än en annan. Kopiera alla filer från CD-R på den nya datorn datorn om den kan läsas.

  Rengör CD-R


  1.
  Placera CD-R under rinnande varmt vatten medan tag i ytterkanterna med fingertopparna.
  2.
  Applicera ett par droppar mild flytande tvål till datasidan av CD-R och försiktigt gnugga tvålen i ytan på CD-R med fingertoppen. Se till att gnugga i en rak linje från mitten av CD-R till yttre kanten för att undvika repor.
  3.
  Skölj CD-R helt under varmt vatten, gnugga försiktigt med fingertoppen för att avlägsna överflödig tvål, sedan skaka av vattendroppar och badda data ytan på CD-R försiktigt med fingertoppen insvept tätt i en ren, mjuk T-shirt. Låt torka.
  4.
  Sätt rengöras CD-R i antingen en Mac eller PC dator för att se om det nu kan läsa och kopiera alla filer direkt till din hårddisk om den kan.

  polska CD-R


  1.
  Applicera ett tjockt klick tandkräm --- helst bakpulver tandkräm, men inte en gel --- på data ytan på CD-R och försiktigt gnida klistra in ytan på CD-R i en rak linje från mitten till ytterkanten med fingertoppen insvept tätt i en ren, mjuk T-shirt.
  2.
  Arbetet tandkrämen in i ytan på CD-R i flera minuter, lägga till mer tandkräm som behövs.
  3.
  Skölj CD-R under varmt vatten, skaka sedan av vattnet och låt torka helt.
  4.
  Sätt den nyligen polerade CD-R i antingen en Mac eller PC dator för att se om den kan läsas, och omedelbart kopierar alla filer till hårddisken om den kan.

  tips och varningar


 • Om din CD-R fortfarande inte kan avläses efter rengöring och polering, kan du pröva att använda flytande bilvax till datasidan av CD-R, som gör det möjligt att torka, sedan polering det till en ren lysa med en mjuk, ren T-shirt. Du kanske vill använda flera lager och testa CD-R i datorn efter varje lager. Om CD-R fortfarande inte kommer att läsa i din dator, kan du ta den till en musik butik som säljer begagnade CD-skivor och fråga dem om de kan köra din CD-R genom sina CD rekonditionering maskin (för vilken de kommer ut en liten avgift . ) Om inget annat hjälper, kan du alltid använda ditt skadade och oläsliga CD-R som en dalbana för din tekopp eller som en festlig julgran prydnad.
 • endast använda tandkräm som en sista utväg som den faktiskt bär bort den skyddande beläggning på datasidan av CD-R, som ibland kan göra det möjligt att läsas av cd-enheter. Ibland kan dock använda tandkräm på en orolig CD-R förstöra den, så var försiktig.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:flash-enhet jämfört med hårddisk batteriförbrukning

Relaterade artiklar


 • hur man känner igen en minnesuppgradering i en Asus EeePC 904
 • min Compaq Presario cd kommer inte att läsa med win98
 • hur man uppgraderar en Sony laptop skärm
 • hur du uppdaterar multimedia ljudstyrenheten
 • hur man byter tangenterna på en IBM Thinkpad tangentbord
 • Hur konvertera bilder till digitala utrustning
 • hur man bygger en egen dator
 • hur man överklockar Intel Dual Core CPU
 • hur du uppdaterar en VGA-kort
 • hur du ställer in ett Bluetooth-headset som den viktigaste mikrofon till din dator