Dator > min HP Deskjet 6980 kommer inte att ansluta till ett nätverk

 • min HP Deskjet 6980 kommer inte att ansluta till ett nätverk


 • Med HP Deskjet 6980 skrivare har förmågan att arbeta med flera datorer över ett nätverk. Skrivaren kan anslutas till ett nätverk via en fastprogrammerade eller Ethernet-anslutning, eller den kan använda en trådlös eller WiFi-anslutning, med hjälp av skrivarens inbyggda trådlösa kort. Om du har ett nätverk som du vet fungerar på rätt sätt, och du kan inte ansluta till någon av datorerna till 6980 efter att du har installerat skrivaren i nätverket, felsöka situationen med HP: s rekommenderade stegen

  Du behöver:.
  skruvmejsel.

  Ethernet-nätverksanslutning


  1.
  en rapport sida att kontrollera status på skrivaren. Tryck på knappen på framsidan av skrivaren som är markerad med en bock och vänta på rapporten sidan ut.
  2.
  Titta på "Network Status" del av utskriften att bekräfta att skrivaren är "offline" eller inte ansluten till nätverket. Om avsnittet lyder "Ready", markera "Active Connection Type" avsnitt för att se om det står "Wireless". Om skrivaren visas som "offline" eller anslutningstyp anges som "trådlös" flytta till nästa steg att undersöka Ethernet-kabel.
  3.
  Kolla länken ljus på baksidan av skrivaren. Om ingen är tänd, är anslutningen inte är aktiv. Om lampan blinkar, vänta flera minuter för ljuset att vända fast innan du försöker att skicka ett utskriftsjobb. Om inte lyser, ersätta den Ethernet-kabel med en ny. Om lampan fortfarande inte tänds, felsöka nätverksport du använder för att koppla in kabeln.
  4.
  Stäng av alla brandväggar du har på nätet, sedan försöka ansluta till skrivaren. Om du har möjlighet att göra en anslutning, aktivera brandväggen igen och mata in skrivarens IP-adress (finns på den rapport sida du tryckt) i brandväggen är säkert lista, beroende på vilken typ av brandvägg du har installerat.

  Trådlös anslutning


  1.
  Titta på skrivarens trådlösa status ljus och se till att den lyser. Om lampan är släckt, se en Ethernet-kabel inte är ansluten till skrivaren och att nätsladden är ansluten och "Power"-knappen lyser.
  2.
  Sänd utskriften till skrivaren om den trådlösa statuslampan lyser. Om lampan blinkar, prova att skicka utskriftsjobbet till skrivaren igen. Den blinkande ljus betyder den trådlösa anslutningen är aktiv och skrivaren tar emot information från datorn.
  3.
  Om lampan inte blinkar, ansluta en Ethernet-kabel till skrivaren och tryck på skrivarens EWS, eller inbäddade webbtjänst, knappen. Välj "Nätverk" fliken på skrivarens display och väljer Trådlös (802. 11). "
  4.
  Välj" Trådlös installation "-fliken och kontrollera inställningarna på skärmen mot inställningarna för nätverket. Ändra några inställningar som inte matchar de nät och tryck "OK" för att spara dessa inställningar.
  5.
  Dra ur Ethernet-kabeln och skickar en utskrift till skrivaren.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du ansluter sata till en parallell ata enhet bro adapter

Relaterade artiklar


 • Hur man monterar en extern USB-hårddisk
 • hur du uppdaterar ett grafikkort i Windows
 • anvisningar för rengöring för en HP 1220c
 • hur man återställer Epson 260
 • hur reparera en Dell D610 laptop tangentbord
 • Vilka resurser att uppgradera datorn till mer RAM-minne?
 • hur du flyttar och kopiera filer i Windows XP
 • hur man rippar musik till ett äpple
 • hur man uppgraderar en Asus Eee PC SSD
 • hur du uppdaterar en Windows DVD-förare