Dator > hur man uppgraderar en bärbar dator från Toshiba

 • hur man uppgraderar en bärbar dator från Toshiba


 • Om din Toshiba är mer än ett år gammalt, oddsen är att du börjar märka vissa prestanda LAG-grupper. Ny datateknik ökar i en sådan snabbare takt som många gånger, vad som var en början i linje datorn när du köpte det är nära föråldrat inom några år. Du kan krama lite extra liv ur din bärbara dator genom att uppgradera de viktigaste komponenterna. De tre områden som kommer att göra den största skillnaden i din Toshiba lönsamhet är hårddisk, minne och CPU. Du kan ersätta alla tre med hjälp av ett par skruvmejslar.

  Du behöver:
  Phillips och platt-head skruvmejslar
  . Elektrostatisk handled band.
  Nya hårddisken.
  Ersättning minnen.
  Ersätter CPU.
  Termiskt fett.


  1.
  Granska specifikationerna för just din Toshiba. Varje Toshiba har olika uppgradera potentialen och den dokumentation som medföljer din bärbara dator kan berätta vad uppgraderingar du kan göra. Se över om din bärbara dator använder en IDE-eller SATA-gränssnitt på hårddisken. Se till att du bestämmer hur mycket och vilken typ av minne din bärbara dator kan acceptera. Bestäm vilken typ av processor moderkortet kommer att acceptera. Om du inte hittar din manual, gå till Toshiba. com att hämta en.
  2.
  Uppgradera hårddisken. Uppgradera hårddisken är ett av de enklaste saker du kan göra för att öka prestanda i din Toshiba laptop. Ta bort hårddisken locket från botten av den bärbara datorn genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Skjut hårddisken och bur mot utsidan av laptopen och lyft ur facket. Ta bort skruvarna som håller den gamla hårddisken i buren och dra ut det. Sätt in den nya hårddisken i buren, sätt in det i facket och fäst den med skruvarna.
  3.
  Öka minnet. Beroende på din bärbara dator, kan du ha ett öppet uttag ytterligare ett minne. Om du inte har ett öppet uttag, se om du kan lägga till ett större stick i det befintliga uttaget. Ta bort minneslocket, vanligen beläget i centrum av den bärbara datorn botten på de flesta bärbara datorer från Toshiba. Bred ut spärrarna på sidan av USB-minnet att dyka upp. Skjut ut den ur vägguttaget. Skjut en större kapacitet Memory Stick i uttaget och tryck ner den tills spärrarna låses på plats.
  4.
  Byt ut CPU. Den största uppgraderingen du kan göra din Toshiba ersätter processorn. Kontrollera med Toshiba för att avgöra vilka processorer kommer att arbeta med din bärbara dator och köpa den snabbaste du har råd. Byte av CPU vanligtvis kräver en fullständig demontering av din bärbara dator. Ta bort hårddisk, optisk enhet, minne och trådlösa kort från botten av den bärbara datorn, samt alla skruvar på botten. Öppna displayen och ta bort tangentbordet bezel, tangentbord och display, som alla hålls i med några skruvar. Bort några skruvar som håller locket på plats och lyft av laptop basen, ger dig tillgång till processorn. När den bärbara datorn är isär, ta bort skruvarna som håller på kylaggregatet på plats och ta bort kylaggregat. Lås upp CPU och lyft den rakt upp för att ta bort den. Sätt in den nya processorn i sockeln och applicera ett tunt lager med termiskt fett till toppen av processorn. Montera din laptop.
  5.
  Uppgraderar sekundära komponenter där du kan. I många bärbara datorer det trådlösa kortet kan ersättas med ett trådlöst kort som använder snabbare "Wireless N" specifikation. Beroende på modell, kan du kanske byta ut högtalarna med mer kraftfulla sådana. Slutligen, om din nya processor producerar mer värme än det gamla, skall du byta ut kylaggregatet med ett mer kraftfullt också.

  Tips och varningar


 • Öppna din Toshiba kommer att upphäva garantin, så försök inte detta så länge det är ur garantin.
 • Använd alltid en elektrostatisk handled band att hålla dig jordat, förhindra statisk elektricitet från att skada din Toshiba.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:eMac hårddisk byte instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man gör en USB CD-enhet
 • Hur uppgraderar jag processorn med en noggrannhet som M70?
 • Felsökning i ett microSD-
 • Logitech GamePanel program
 • hur man uppgraderar en precision 340 processor
 • Hur ändrar jag låg Speed USB till hög hastighet?
 • varför en iMac kan avslutas utan förvarning
 • hur man skriver ut USP etiketter på en zebra 2844
 • Inaktivera musmattan på en Dell laptop
 • mikroprocessor typer