Dator > hur man monterar HTPC

 • hur man monterar HTPC


 • Montering en HTPC (Home Theater PC) är ett allt populärare alternativ för dem med lite av teknisk know-how. Du behöver inte vara tekniskt orienterade utföra den här proceduren. Du bör dock kunna hantera olika delar av en dator och kunna felsöka egna problem. Om du inte är bekväm med den här processen kan du kringgå många av de steg som krävs för att montera en HTPC från scratch

  Du behöver:.
  Datorväska med strömförsörjning
  . Moderkort med inbyggd grafik och ljud och minst en PCI-plats.
  CPU med kylfläkt och kyla fett.
  Hårddisk.
  SATA eller PATA-kabel (beroende på hårddisken).
  PCI TV tuner kort.
  Media Center fjärrkontrollen.
  Windows 7 installation DVD (Home Premium eller ovan).
  Phillips skruvmejsel.


  1.
  Öppna fallet genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Dessa skruvar vanligtvis sitter på höger sida på baksidan av datorn.
  2.
  Skruva på bultarna som följde med moderkortet i de förborrade hålen i ärendet. Dessa dubbar kommer att behöva skruvas i för hand. De bör ha ett hål på toppen där moderkortet kommer att säkras.
  3.
  Placera försiktigt moderkortet över pinnbultarna, radar upp hålen på moderkortet med dem. Leta reda på skruvarna som följde med moderkortet och skruva fast dem i hålen, säkra moderkortet.
  4.
  Placera processorn försiktigt i CPU-plats på moderkortet. Var noga med att anpassa det på rätt sätt. Vissa processorer har en liten pil som bör anpassas till en liten pil på moderkortet.
  5.
  kylning Fetta på CPU. Detta material, tillsammans med fläkten bör finnas i varje CPU kit du köper.
  6.
  Placera fläkten ovanpå processorn, säkra det med grepp på vardera sidan. Varje moderkort har lite olika konstruktioner. Men de har en grundläggande uppsättning grepp på vardera sidan av CPU-plats. Tryck på spaken på fläkten ner tills det är fixerat på plats.
  7.
  Placera TV-kortet i en av de tomma PCI-kortplatser. Tryck ned den tills den inte kommer att gå in längre och det känns fast.
  8.
  Sätt in hårddisken i en av de hårddiskfack om fallet. Bifoga en strömkabel. Vanligtvis kommer denna kabel vara en SATA-stil kabel som går från nätaggregatet. Fäst SATA-datakabeln till moderkortet. Rådfråga moderkortet instruktioner för att bestämma rätt plats, varje moderkort skiljer sig åt. Anslut den andra änden till hårddisken.
  9.
  Anslut strömförsörjningen till moderkortet. Anslutningen ska ha antingen 20 och 24 stift och vara den bredaste strömkabeln på strömförsörjningen. Fäst fläkten och CPU nätaggregat enligt anvisningarna i moderkortet handboken; varje enhet placerar dem på olika platser. Ansluta USB-kontakter för främre USB-portar om de existerar. Närbild fallet.
  10.
  Fäst datorn till TV: n eller skärmen (vilken typ av anslutning som du har beror på modellen för moderkortet). Anslut strömkabeln. Fäst kabelbox eller antennen till TV kortet.
  Elva.
  Ström på datorn och sätt i Windows 7 DVD. Följ instruktionerna på skärmen för att installera Windows 7.
  tolv.
  Tryck på den gröna knappen i PC fjärrkontrollen. Följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera datorn.

  Tips och varningar


 • Om du föredrar att inte slutföra processen, vanligtvis kan du köpa en färdig datorn och sätt i ett tv-kort.
 • Jorda alltid dig genom att röra vid innan du hanterar alla delar av insidan av datorn. Om du inte gör det kan du skada potentiellt de inre delarna av datorn med statisk elektricitet.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man ansluter en Dell D610 laptop till en projektor

Relaterade artiklar


 • hur blinka en Acer Aspire 1520 laptop
 • Hur högtalarna jag koppla in upp till en Dell Dimension 4600?
 • Verktyg för att testa hårdvara
 • hur fylla bläck i en bror lc51
 • hur du vill visa en PC-skärm på en TV
 • hur du återvinner en patron Canon SELPHY
 • hur man återställer Epson C62 chips
 • hur man återställer en HP 460 skrivare
 • Jag kan inte överföra mina filer från en CD till en PC
 • hp pavilion z e4900 Demonteringsinstruktioner