Dator > hur man fixar en skärm Toshiba laptop som inte kommer på

 • hur man fixar en skärm Toshiba laptop som inte kommer på


 • Det finns flera orsaker till att din Toshiba laptop skärm inte kan komma på, trots att den bärbara datorn verkar vara igång, och flera alternativ som du kan försöka få din skärm igång igen utan en dyr tjänst samtal. Vanliga orsaker till en tom skärm innehålla en bakgrundsbelysning som är avstängd, en display växlar till en extern skärm och olämplig fel avstängning. För att undvika blank skärm fel efter din aktuella felet är fast, se till att följa alla instruktioner i användarhandboken för att vårda dina Toshiba-dator.

  Du behöver:
  Ficklampa
  . Penna.
  Gem.
  Extern bildskärm.

  ingen bakgrundsbelysning


  1.
  Shine en ficklampa direkt på skärmen och leta efter en bild. Om du ser något, betyder det att bakgrundsbelysningen på din bärbara dator är avstängd men skärmen är fortfarande arbetar. Denna bakgrundsbelysning normalt endast stängas av när skärmen är stängd.
  2.
  Leta efter en liten metall eller plast stift nära en av skärmen gångjärn. Skärmen driver detta stift i när det är stängt, så om stiftet har fastnat i skärmen stängt läge, kommer bakgrundsbelysningen förbli släckt.
  3.
  Tryck pinnen flera gånger att släppa det. Du kan behöva använda ett litet föremål, som pennor spets eller uträtat gem, för att nå det på vissa modeller.

  Monitor Växla


  1.
  Press och håll nere "Fn"-tangenten om du inte ser en bild när du använder ficklampan.
  2.
  Tryck på "F5" tangenten flera gånger medan "Fn"-tangenten är intryckt. Detta kommer att cykla på skärmen igenom de olika alternativ som växla till en extern skärm.
  3.
  Ansluta en extern bildskärm, starta om datorn och prova den här metoden igen om ingen bild visas på den bärbara skärmen.
  4.
  Klicka på "Start", "Control panel", "Maskinvara och ljud" och sedan "Enhetshanteraren" --- använder den externa bildskärmen --- om du får en bild där men kan inte växla tillbaka bilden till din LCD.
  5.
  Välj "Monitor" möjlighet att expandera ditt val och välj din LCD-skärm från enheten listan. Klicka på fliken "Drivrutin" och välj "Uppdatera" för att uppdatera drivrutinen, eftersom det är troligt orsakas av en drivrutin fel.

  Force Starta


  1.

  Tryck och håll inne strömbrytaren tills datorn stängs av helt.
  2.
  Kontrollera indikatorn lyser vid kanten av din bärbara dator att se om datorn är verkligen off eller om den har helt enkelt gått in i viloläge. Om den är av, kommer alla lampor vara avstängd förutom batteri-relaterade lyser om du har en laddare inkopplad i viloläge, kommer strömindikatorn att blinka långsamt.
  3.
  Press på strömbrytaren för att starta om datorn igen efter att ha lämnat av den för 15 till 20 sekunder. Detta kan lösa problemet. Om det tomma återgår skärmen eller om du får en glimt av bilder och sedan en blank skärm, gå vidare till nästa steg.

  Force Power Down


  1.
  Koppla din bärbara dator från strömkällan.
  2.
  Ta ur batteriet genom trycka utåt på batteriet spärren och dra batterienhet helt ur datorn.
  3.
  Tryck på strömbrytaren flera gånger för att helt ladda ur datorn.
  4 .
  Byt ut batteriet och koppla datorn till efter ca 30 sekunder.
  5.
  Tryck på strömbrytaren för att slå på datorn. Om du får ett felmeddelande vid start, väljer att starta om Windows normalt. Detta fel orsakas av felaktig avstängning förfaranden.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man kan återställa en Toshiba hdd

Relaterade artiklar


 • HP Officejet 7410 felsökning
 • hur man ansluter en gammal HP slimline skrivare
 • hur man använder en USB-ljudkort adapter
 • hur man byter en cpu i en dator för snabbare spel
 • hur man ansluter en USB-enhet till en katt 5 nätverkshubben
 • hur man bygger ett nytt multimedia-PC
 • hur fylla på Canon CLI-8 bläcktank
 • HP LaserJet 1200 specifikationer
 • hur du uppdaterar drivrutinen för utökade multimedia-PS / 2 tangentbord
 • dataåterställning från en kraschad hårddisk