Dator > hur isär Acer Aspire

 • hur isär Acer Aspire


 • Du kan ta isär din Acer Aspire bärbar dator för att reparera eller ersätta komponenter som den optiska enheten (CD-eller DVD-enheten), minnesmoduler (RAM), trådlösa kort, hårddisk och processor, bland andra komponenter. Denna artikel hänför sig särskilt till Acer Aspire 5100 laptop, men stegen är generella och kan tillämpas på andra bärbara datorer i Acer Aspire familjen. Innan du börjar förstå den bärbara datorn arkitektur genom att hänvisa till dokumentation, och noterar några modellspecifika instruktioner för demontering.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Dokumentationen.


  1.
  Koppla bort nätsladden från den bärbara datorn och ta ur batteriet pack. Arbeta aldrig med elektroniska komponenter med en aktiv strömkälla. Placera den bärbara datorn framsidan nedåt på en stadig, plan yta.
  2.
  Ta bort plastpåsen från basen. Ångra markerade skruvarna under den bärbara datorn för att lossa höljet för hårddisken, processorn, trådlösa kort och minne. Använd en platt genomföra, till exempel en linjal, som en hävstång för att infoga under och höja höljet. Lyft båda täcker.
  3.
  Demontera DVD-enheten. Ta bort en enda skruv säkra enheten till den bärbara datorns chassi. Med sin skruv av, tvinga köra ut ur den bärbara datorns ram med hjälp av en skruvmejsel. När slutet på enheten sticker ut, ta tag och dra ut att koppla loss den från den bärbara datorn.
  4.
  Demontera hårddisken. Dra i fliken bifogas bilresa från IDE-anslutning för att koppla enheten. När de skilts, lyft upp och ta bort enheten. Om du vill ersätta hårddisken, lossa fästet från den första enheten och fäst det den nya hårddisken, innan du installerar den.
  5.
  Avinstallera RAM-moduler. Bred ut spärrarna på munnen över minneskortplatsen för att låsa upp moduler. Använd två fingrar att trycka på spärrarna utåt, och ta tag i modulen när den fjädrar upp. Lossa modulen genom att dra ut sina tänder från facket. Ta bort båda modulerna på liknande sätt.
  6.
  Avinstallera det trådlösa kortet. Lossa kortets antenner --- två små trådar som fästs på ytan av kortet --- av skruva och släppa ledningarna. Med frikopplad antenner, ta ut kortet genom att sprida spärrarna på spåret mun. Dra kortet uppåt när den fjädrar upp.
  7.
  Demontera kylfläkt. Ångra två skruvarna på metallplattan som täcker fläkten för att lossa den från moderkortet. Koppla bort fläktkabeln genom att försiktigt dra i plast församlingen vid slutet av kabeln. Lyft fläkten kan ta av den.
  8.
  Avlägsna säkra band från toppen av tangentbordet. Höj band från ena änden med hjälp av ett spetsigt verktyg och arbeta med fingrarna för att lossa bilagor längs dess längd. När bandet bort, ångra två skruvarna som håller tangentbordet till den bärbara datorn bas. Lyft tangentbordet försiktigt och dra ur dess anslutning till moderkortet. Du kommer att behöva släppa kabeln genom att lyfta en liten flik på kontakten
  9
  Ta isär skärmen montering, komplett med. LCD-skärmen och den bärbara datorns lock. Ta bort gummi flikar och ångra dolda skruvar för att lossa skärmen bezel, och ta bort den helt genom att arbeta med fingrarna och lossa den från alla fyra kanterna. Luta LCD-panelen bort från den bärbara datorns lock och mot tangentbordet. Släpp skärmen från sin metall stag genom att skruva loss från båda sidor av panelen. Acer Aspire 5100 laptop är nu demonteras.

  Tips och varningar


 • Om du plockar isär din Acer Aspire bärbar dator för att ersätta en komponent, se till att den är kompatibel. Installera aldrig en som inte stöds komponent, eftersom det kan skada den del som liksom laptop's plats.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:varför är tangentbordet kallas "qwerty"?

Relaterade artiklar


 • hur man byter en knappsats på en HP 8300 laptop
 • min inbyggd webbkamera på min gateway laptop inte går att öppna
 • magicolor 2200 toner refill instruktioner
 • hur du formaterar en extern hårddisk
 • vad är hårdvara underhåll?
 • hur man fixar en Kingston USB
 • hur till vända en Dell-skärmen i en TV
 • Core 2 Quad Q8200 prestanda
 • hur man uppgraderar en cpu i en ze5165
 • hur man byter grafikkort i min hp laptop