Dator > hackar för ASUS Eee PC

 • hackar för ASUS Eee PC


 • Asus serie av Eee PC ger lätta, trådlös uppkoppling och hållbarhet till en låg kostnad. Dessa datorer finns i storlekar mellan 7 och 12 inches bred och levereras med antingen en konventionell hårddisk eller en Solid State Drive. Både Windows och Linux operativsystem finns. Medan Eee PC är användbar ur lådan, har det fortfarande utrymme för viss förbättring. Några hackar kan göra dessa billiga, mångsidiga datorer mer användbart och lättare att använda.

  Förbättra Screen Resolution

  Asus Eee PC erbjuda relativt låga skärmupplösningar under Linux 1024 x 600 för 10,1 och 8,9 tums bred modeller, och endast 800 av 480 för den ursprungliga 7 tums modell. Enligt Eeeuser. com kan användare hacka mindre Eee PC för att få en högre upplösning så länge netbook kör Linux. Detta hacka kräver att användaren att starta en Virtual Network Computing, eller VNC servern och sedan öppna en skalad klient i högre upplösning. Även om detta klienten inte alltid köra utan problem, ger den en högre upplösning än de infödda hårdvaran kan erbjuda. Användare som kör Windows kan ladda ner en särskild inofficiell drivrutin för att producera ett liknande resultat.

  Installera Ubuntu

  Eee PC: s Linux-operativsystem --- en modifierad version av Xandros distribution --- stövlar snabbt och gör att dessa netbooks att köra smidigt på begränsade resurser. Men för erfarna Linux-användare, kan dess minskad funktionalitet och anpassningsförmåga vara frustrerande. Installera Ubuntu, en av de mest användarvänliga och populära Linux-distributioner, kan lösa dessa problem. Det är viktigt att använda Ubuntu Eee, som är gjord speciellt för Eee PC. Eftersom Eee PC saknar en hårddisk, måste användaren installera operativsystemet från en blixt USB-enhet som innehåller en levande skivavbild. Men när Eee PC har inrättats för att starta upp från Flash Media, är den verkliga installationen ganska enkelt. Följ bara inställningsdialoger.

  Lägg till en hårddisk

  Användare som känner att mindre, äldre Eee PC inte ger tillräckligt med lagringsutrymme kanske vill installera en extra hårddisk. Eee PC 901 har ett extra utrymme, kan hålla ett extra hårddisk, men att lägga till en kräver att användaren kan ta ut en SSD-modul. En extra anslutning gör inne att lägga hårddisken i sig ganska enkelt. Enligt Electricpig kan 901 rymma upp till en 80 GB-enheten.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man återvinna en dator ombord

Relaterade artiklar


 • Toshiba Satellite kommer inte att erkänna RAM
 • hur man fyller en HP 74 bläck cartidge
 • hur du kan maximera ett batteri för bärbar dator
 • felsökning av en VeriFone skrivare 250
 • penna driva Verktyg för virusborttagning
 • hur man byter nätverkskort i en IBM laptop
 • hur man installerar en AMD X2 kylfläns med clips på ett moderkort
 • hur du uppdaterar drivrutinen för utökade multimedia-PS / 2 tangentbord
 • hur du aktiverar USB i bios på en Sony Vaio RS400
 • hur man byter färg på en HP 4280