Dator > VLSI chip typer

 • VLSI chip typer


 • Du behöver:
  Windows XP diskar operativsystem
  . Extern hårddisk med tillräckligt utrymme för dina dokument, bilder och data.

  Mycket-storskalig-integration (VLSI) chips är en typ av mikroprocessor. VLSI är i huvudsak en beskrivning av omfattningen av information som kan lagras på informationssystem. VLSI-chips är mikroprocessorer som innehåller många transistorer. Vanligtvis VLSI-chips innehåller mellan 100. 000 och 1 miljon transistorer. Liksom alla mikroprocessorer, VLSI chip finns i flera stora slag.

  CMOS Chips

  Complementary Metal-Oxide Semiconductor (CMOS) chips är två transistorer tillverkats av två transistorer området effekten av olika typer placeras tillsammans på samma krets. Dessa typer av marker är särskilt snabb och kan fungera med minimal makt. Men markerna är känsliga för statisk elektricitet skador. Dessa marker vanligtvis används för RAM och byta.

  DSP Chips

  En digital signal processor (DSP) är en typ av chip som används för att manipulera data. DSP-kretsar är involverade i sänder, tolkning och skaffa information.

  dynamiska och statiska RAM-chips

  Dynamiska och statiska RAM-chips används för att lagra information. Dynamic RAM-chips skiljer sig från statiska RAM-chips i att de lagrar sin information på integrerade kretsar som innehåller kondensatorer. Dessa kondensatorer måste laddas upp kontinuerligt, ibland medan data som lagras i dynamiskt RAM begärs. I dessa fall till användaren behöva vänta på processer för att slutföra. Denna nackdel inträffar inte med statiska RAM-kretsar. Däremot kan dynamisk RAM-chips lagra betydligt mer information än statiska RAM. Vanligtvis kan en statisk RAM chip lagrar bara en fjärdedel av det minne som ett dynamiskt RAM chip kan.

  ROM-kretsarna

  read-only memory (ROM) chips är integrerade delar av alla datorsystem. Dessa marker innehåller data eller instruktioner som kan läsas men aldrig förändrats. Dessa marker tillverkas med dessa uppgifter redan finns på dem.

  FPGA Chips

  Field Programmable Gate Array (FPGA) VLSI-chips kan omprogrammeras efter att de har köpt. Därför kan de göras i funktionella flis för användning som köparen kräver, spara köparen besväret med att tillverka sina egna marker. Men FPGA chips vanligtvis inte kan utnyttja sin fulla potential, vilket många cellplatser oanvända.

  Gate Array Chips

  Gate Array design VLSI chip är tillverkade för att vara lättare för kunderna att anpassa sig till sina egna behov. Men dessa marker nå målet med hjälp av olika metoder än de FPGA chips. Den gate array marker är utformade med en allmän "mask", eller en allmän programmering konfiguration, med många transistorer på chipet vänster outnyttjade. Chipet kan sedan programmeras om.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man byter minne i en MacBook

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Dell Dimension kylfläns
 • hur man ansluter externa högtalare till en bärbar dator med USB
 • firewire till USB-överföring
 • hur du vill visa en PC-skärm på en TV
 • Felsöka en disk-läsfel på en pc
 • hur man överklockar Intel Dual Core CPU
 • hur man uppgraderar en processor Toshiba laptop
 • hur man återställer Compaq Presario 2100 notebook
 • hur man ansluter en Bluetooth-mus
 • hur man byter minne i en MacBook