Dator > hur man uppgradera min nuvarande pc

 • hur man uppgradera min nuvarande pc


 • Uppgradering av en gammal dator kan göras på många sätt. Du kan lägga till mer minne, vilket snabbar upp datorn, en ny hårddisk för mer lagring, eller ens en snabbare processor för att göra den totala prestandan i datorn bättre. Ta hänsyn till ålder på datorn, men eftersom det kan hamna mer kostnadseffektivt att bara gå ut och köpa en ny. Det kan spara lite tid och huvudvärk samt

  Uppgradera RAM


  1.
  Öppna din datorväska. Leta reda på RAM, placeras vanligen i par. Ta en pinne genom att trycka på flikarna på ömse sidor om det och dra ut den. Modellen kommer att tryckas på det (något som PC-3200 eller PC2-5300).
  2.
  Köp den högsta moderkortet hanterar. Du kan avgöra detta genom att kontrollera om webbplatser som Crucial. com eller Kingston. com, eller genom att be en lokal dator-verkstad.
  3.
  Installera nyinköpta RAM. Skjut varje bit till de öppna platserna och tryck flikarna tillbaka för att låsa dem på plats. Du kanske måste ta bort alla pinnar RAM redan i datorn, men det är väl värt det för extra fart får du.

  Uppgradering hårddisk


  1.

  Bestäm om du vill bara lägga till mellanslag eller börja från början. Hårddisken är lagring för alla datorns information, så om du tar bort din gamla, alla gamla uppgifter går med det.
  2.
  Köp hårddisken. Vilken stil du får beror på både ålder av datorn och hur mycket lagringsutrymme du vill lägga till. Vissa äldre datorer använder IDE (PATA), medan de flesta nya datorer använder SATA-diskar. Du kan bestämma din stil genom att ta bort hårddisken och läsa dess etikett.
  3.
  Installera den nya hårddisken. Om du är byter den nya ut för den gamla, helt enkelt ta bort den gamla enheten och anslut dess anslutningar till den nya på samma sätt. Om du lägger till förvaring, måste du hitta eller köpa en SATA eller PATA-kabel för att överföra information mellan enheten och moderkortet. Du behöver också hitta ett öppet strömkabel, vanligtvis en med fyra ingångar, för att ansluta till enheten för ström.
  4.
  Installera om operativsystemet och överlåta alla dina gamla uppgifter tillbaka. Detta tar lite tid, vanligtvis upp till två timmar för operativsystemet och kanske en timme för gamla uppgifter. Om du inte har ett operativsystemet skiva kan du köpa en från din lokala elektronik butik, men oftast bara den senaste versionen (med 2010,. Windows 7).

  Uppgradera CPU


  1.
  Bestäm om eller inte uppgradera din processor är värt det. Du är begränsad till ett litet antal möjliga uppgraderingar, av vilka en del ditt moderkort kanske inte ens stöd. En liten ökning i hastighet (t. ex. 1,9 GHz till 2,0 GHz) är inte märks.
  2.
  Kolla ditt moderkorts dokumentation och känner din socket typ. När du köper ny CPU, måste det passa in i denna typ av uttaget. Känn din familj av processorer, som ni kanske har att stanna kvar i denna familj för kompatibla uppgraderingar. Köp en kompatibel uppgradering tillsammans med kylpasta (klistra in).
  3.
  Öppna ditt fall. Leta reda på CPU och kylflänsen (en stor fläkt i mitten av moderkortet, placeras direkt över CPU). Ta bort kylflänsen genom att trycka på flikarna på båda sidor av det. Ta reda på var strömmen är ansluten, eftersom du måste koppla detta senare. CPU-enheten kommer nu att exponeras för.
  4.
  Dra spaken sitter på vänster eller höger sida av CPU. Du har nu möjlighet att lyfta bort den gamla processorn. Lägg den nya processorn på plats, och tryck spaken bakåt för att låsa in den Placera en ärtstor droppe kylpasta på tärningen (silvret torget i centrum av processorn).
  5.
  Sätt tillbaka kylflänsen och anslut strömmen till moderkortet. Slå på datorn. Om du har gjort ersättning korrekt, bör du nu ha en snabbare prestanda dator. Om datorn inte fungerar eller inte slås på, ta den till din lokala dator-verkstad omedelbart.

  Tips och varningar


 • noga med att alltid bära ett antistatiskt armband i syfte att undvika oönskade statisk urladdning.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur är en tablett skrivblocket används?

Relaterade artiklar


 • hur man byter CMOS-batteriet i en Inspiron
 • hur man konfigurerar en hk-1320 LaserJet-skrivare i liggande läge
 • hur man bygger en snabb dator att surfa på internet
 • hur du uppdaterar en P5E bios moderkort
 • instruktioner att fylla Lexmark Färg
 • hur reparera en HP Pavilion a1220n
 • hur man återställer bläck för en pg40 patron
 • hur man ansluter en wii spel till en syncmaster T220HD bildskärm
 • hur man uppgraderar en gateway 7510gx grafikkort
 • projekt för gamla bärbara datorer