Dator > hur man byter en P3 med en Celeron

 • hur man byter en P3 med en Celeron


 • Hastigheten på datorns interna processor påverkar hur snabbt ditt operativsystem laddar upp och hur fort du kan installera och köra ett visst program. När ditt system börjar släpa efter den tekniska kurvan, installerar en ny processor andas nytt liv i din dator. Om din Pentium 3-processor använder Socket 370 anslutningstyp, det är bara en fråga om att ta isär ett par stycken för att ta bort den nuvarande processorn och ersätta den med en ny Celeron

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Termiskt fett.


  1.
  Stäng av din dators operativsystem och dra varje kabel ansluten till datorns hölje. Vänta minst fem minuter för att låta Pentium 3-processor svalna och ställ ärendet över på sin sida på ett skrivbord eller annan stabil arbetsyta.
  2.
  Ta bort skruvarna på bakdelen av datorns sidostycket. Med vissa datormodeller kan du behöva istället vända en plast tumskruv medurs eller tryck i en spärren för att låsa upp luckan från datorn fallet.
  3.
  Skjut luckan från datorn så maskinvarukomponenterna syns i chassit. Vissa modeller kan i stället kräva att du lyfta upp kassetten tills den låses på plats vid en rak 90 graders vinkel.
  4.
  Hitta plast kylfläkten och metall kylfläns fäst till toppen av Pentium 3-processor. Processorn och dess bifogade kylfläkt och kylfläns är placerad nära mitten av datorns moderkort.
  5.
  Leta upp kabeln på sidan av fläkten som ansluts till ett moderkort port . Koppla ur kabeln och tryck ner metallklämman håller fläkten på plats.
  6.
  Dra ut fläkten från kylflänsen och ställ den åt sidan. Ta tag i kanterna på kylflänsen och ta bort den från processorn. Ställ kylflänsen utanför datorn fallet i en upp och ner. Undvik att röra vid botten av kylflänsen så att du inte förorena det med oljor från fingertopparna.
  7.
  Lyft upp plasten baren på kanten av Pentium 3 processorn. Grip två motsatta hörn av torget processorn och dra försiktigt processorn direkt uppåt.
  8.
  Lägg undan Pentium 3 och placera nya Celeron-processor över processorn uttaget på moderkortet. Justera processorn så stiften på den nedre änden är uppradade med hålen på sockeln.
  9.
  Tryck Celeron-processor ner så stiften sjunka in i uttaget. Skjut plast armen tillbaka till sin ursprungliga position för att låsa Celeron på plats.
  10.
  Följ anvisningarna på det termiska fettet förpackningen att applicera ett tunt lager av fett till toppen av processorn. Beroende på vilken typ av fett du använder kan du behöva trycka på ett tunt lager av en spruta eller använda det direkt med en liten borste.
  11.
  Återmontera metall kylfläns och plast kylfläkt över den nya Celeron-processor. Sätt tillbaka luckan tillbaka till sin ursprungliga position och anslut datorns kablar.

  Tips och varningar


 • Termiskt fett, som också är känd som termisk pasta, är vanligtvis tillgängliga via elektronik webbplatser som säljer processorer.
 • Statisk elektricitet utsläpp från dina händer kan döda din nya processorn innan det installeras. För att hålla din processor säker från statisk elektricitet, rör händerna mot metall-portarna på baksidan av datorn fallet.
 • Pentium 3 processorer finns i två olika stilar och kan ansluta till en kortplats 1 kontakt istället för en Socket 370-kontakten. Kontrollera datorns manual första att se till att den har ett Socket 370 moderkort porten innan du köper en Celeron-processor.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du anger en svart lista på Symantec Mail Security

Relaterade artiklar


 • LG R500 ljuddrivrutinen inte kommer att installera
 • hur man byter tangentbord av en Toshiba Satellite Pro 6100
 • hur man blinkar BenQ enhet med dosflash 32
 • hur du ställer in surroundljud via en dator
 • hur du vill visa datorbilder på en TV eller HDTV
 • grafikkort kompatibelt med Windows Vista
 • hur du ställer in en Microsoft-mus IntelliMouse Explorer
 • laptop backup-enheter
 • hur man installerar en Purepower RX 600W nätaggregatet
 • hur du uppgraderar bärbara datorns minne