Dator > hur man blinkar BenQ enhet med dosflash 32

 • hur man blinkar BenQ enhet med dosflash 32


 • Blinkande är processen att byta ut en enhet firmware genom att ansluta enheten till en PC och med hjälp av programvara. Blinkande en BenQ-enhetens inbyggda programvara kommer antingen ersätta eller uppgradera den befintliga programvaran, diskens interna koder, som styr olika funktioner på enheten, t. ex. regional kodning. Blinkande enheten kan ändra det sätt på vilket dessa funktioner utförs av enheten. DosFlash 32, ett program som syftar till flash DVD-enheter, kan användas för att blinka en BenQ enhet

  Du behöver:.
  SATA-kabel
  . Dator.


  1.
  Anslut din BenQ disken till datorn med hjälp av en SATA-kabel. SATA-kabel bör ha en port på moderkortet om SATA anslutningar som stöds. Anslut även din BenQ-enheten till datorns nätaggregat med motsvarande kontakter.
  2.
  Slå på datorn och ange BIOS-inställningar. För att göra detta, tryck antingen F2 eller F10 omedelbart när du slår på datorn. Leta efter anvisningarna på skärmen om hur du anger datorns BIOS-inställningar innan operativsystemet startar om ovannämnda funktionstangenterna inte fungerar.
  3.
  inaktivera CD-ROM-start alternativ i BIOS. Välj "Save and Exit Setup" efter detta.
  4.
  Slå på datorn och låt den helt starta upp. Öppna enhetens facket och hålla den öppen. Stäng av datorn med enheten fortfarande öppet och om försöker stänga, använda mindre våld för att hålla den öppen. Använd endast tillräcklig kraft för att hålla enheten från att stängas själv. Om alltför används kan facket rör sig mekanismer paus.
  5.
  Tryck enhetens fack halvvägs in medan datorn är avstängd. Detta kommer att sätta enheten i "Vendor läge" och ger dig tillgång till enhetens firmware med DosFlash32.
  6.
  Sätt på datorn. När systemet är helt startar upp, högerklicka i DosFlash32. exe och se till att köra programmet i administratörsläge.
  7.
  Välj den port som BenQ-enheten är ansluten till. "Device Properties"-listan bör omfatta varumärket BenQ efter "Namn"-etikett.
  8.
  Välja att läsa enhetens firmware innan du raderar eller skriver det. Detta är ett felsäkert att se till att DosFlash32 kommer att kunna radera och skriva den fasta programvaran. Spara filen som skapas som "orig. bin" och spara den någonstans där du inte kan förlora det, eftersom det är en viktig fil.
  9.
  Använd en firmware modifiera program såsom JungleFlasher eller Maximus Firmware Toolbox för att ta reda din BenQ hårddiskar nyckel, en serie siffror och bokstäver som motsvarar dina specifika enheten. Detta görs genom att öppna filen "orig. bin", som räddades av DosFlash32. Kopiera denna nyckel någonstans, eftersom du kommer behöva det i framtiden.
  10.
  Öppna den nya firmware filen du kommer att skriva på din enhet. Bort den allmänna nyckeln (en serie av nummer sju) och klistra in nyckeln från "orig. bin" som du kopierade tidigare. Klicka på "Spara Key" när du är klar.
  Elva.
  Ändra DosFlash32: s blinkande uppgift att "skriva". Välj den firmware som du kommer att skriva över den ursprungliga firmware med. DosFlash32 raderar den ursprungliga firmware och ersätta det med din egen, flasha BenQ enheten.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man kan få ett SD-kort via en PC-port

Relaterade artiklar


 • hur man fixar skärmen på en Toshiba M300
 • utförandet av Core 2 Duo T7250
 • hur man uppgraderar en processor Toshiba laptop
 • användningar av en masspektrometer
 • hur man rengör HP LaserJet 1000 rullar
 • gör RAM en dator snabbare?
 • hur man mäter en pc fall kylning fläkt
 • hur man fyller en Lexmark 18c0034 patron
 • Lexmark E238 specifikationer
 • USB-hubb kommer inte att installera