Dator > hur man återställer CMOS på ett ASUS moderkort

 • hur man återställer CMOS på ett ASUS moderkort


 • CMOS chip på Asus moderkort kontrollerar informationen i Basic Input Output System eller BIOS. Denna information omfattar datum och tid, mängden RAM-minne, vilken storlek och typ av enheter är anslutna till systemet och olika andra inställningar särskilt för varje moderkort. Det kan också innehålla ett lösenord som förhindrar systemet från att starta om den är förlorad. För att återställa BIOS till fabriksinställningarna på en Asus ombord antingen koppla det lilla batteriet som innehåller information eller tillfälligt ställa in Clear CMOS bygel på moderkortet av utrustad system.

  Du behöver:
  Anti-statiskt armband
  . Skruvmejsel set.
  Ficklampa.
  Nål-tång.

  Batterifrånskiljare Metod


  1.
  Stäng av systemet och koppla ur strömkabeln. Använd ett antistatiskt armband för att undvika elektrostatiska urladdningar skada på Asus moderkort eller CMOS-chip eller andra känsliga komponenter.
  2.
  Ta bort locket och leta reda på CMOS-batteriet Knappcell och ta bort det ur systemet genom att försiktigt trycka på spärren och poppar ut batteriet. Ansvarsfrihet för CMOS-chip genom att lämna ut batteriet ur systemet för upp till en timme, beroende på den specifika chip och moderkort kombination.
  3.
  Byt ut batteriet och sätt tillbaka locket på system. Anslut nätkabeln och starta om datorn.
  4.
  Spara ändringar om du blir uppmanad av BIOS för systemets minne, hårddiskar upptäcks, och andra inställningar och ställa in datum och tid om du uppmanas till den här gången, eller alternativt ställa in datum och tid när operativsystemet laddats klart.

  Jumper Återställningsmetoden


  1.
  Stäng av systemet och koppla ur nätsladden. Med anti-statiskt armband, öppna fallet och hitta Rensa CMOS bygel på moderkortet, med hjälp av moderkortet manuell eller Asus hemsida för referens.
  2.
  Ta bort bygeln från stiften är för närvarande knuten till, vilket gör konstaterar de nuvarande position, och placera den i Clear CMOS position som anges på Asus moderkort. Ta bort bygeln från Clear CMOS läge och ersätta den i sitt ursprungliga läge efter en period som sträcker sig från en minut till en timme, vilket rekommenderas av Asus för det aktuella moderkortet och CMOS kombination.
  3.
  tillbaka locket och anslut nätsladden. Starta upp systemet och spara ändringar om du ombeds av BIOS för systemets minne, upptäckta enheter och andra inställningar och ställa in datum och tid om du uppmanas till vid denna tid, eller alternativt ställa in datum och tid när operativsystemet laddats klart.

  tips och varningar


 • Byt myntet cellen med ett helt nytt, om Asus moderkort är mer än två år gamla. Säkerhetskopiera alla viktiga filer på datorn innan du öppnar ärendet för att återställa CMOS.
 • De inre delarna av en dator är känsliga för statisk elektricitet, men några delar är mer känsliga än CMOS-chip själv. Var ytterst försiktig och alltid använda ett anti-statiskt armband för denna typ av verksamhet eller reparation av elektronik.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:Inaktivera en förare kluster disk

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en CPU-processor
 • hur du återvinner bläckpatroner på Staples
 • förteckning över Core 2 Duo hastigheter
 • hur man ställer in en SATA hårddisk
 • acer aspire 3680 specifikationer
 • hur du återvinner toner cartidges
 • hur man identifierar Pentium II hastighet
 • hur man byter LCD-skärmen på en thinkpad ibm
 • rengöring en Dell Inspiron 5100
 • HP Pavilion dv7 Entertainment Notebook PC specifikationer