Dator > de typer av extra minne för en Toshiba NB100

 • de typer av extra minne för en Toshiba NB100


 • Den NB100 är Toshibas tidigt erbjudande i riket av mini laptops, allmänt känd som netbooks. . Den NB100 levereras med 1 GB RAM-minne (RAM) och 120 GB hårddisk lagringsminne med operativsystemet Windows XP. Även om Atom-processor i netbook kan acceptera upp till 2 GB RAM, enligt Toshibas specifikationer, kan datorn inte hantera ett RAM-chip större än fabriksinstallerade enda gigabyte.

  USB Virtual RAM

  Trots hårdvara begränsningar, kan du lägga till tillfälligt extra RAM-minne med hjälp av en USB-enhet som extra minne. En hög kapacitet moderna USB lagringsenhet, en så kallad flash-enhet, kan ofta användas för att leverera extra minne till din dator. Läs på förpackningen om eventuella flashdiskar för att se om användningen av enheten som extra minne stöds. Du kan koppla in flash-enheten i någon av de NB100 tre USB-portar. Om du planerar att hålla på USB-enheten ansluten, välj den port som är mest ur vägen så att den inte stör din datoranvändning eller andra USB-enheter. Windows XP erbjuder inte denna möjlighet automatiskt som nyare operativsystem kommer, men du kan aktivera det i Kontrollpanelen i "System" inställningar dialogfönster.

  Media Card

  NB100 innehåller en bro media adapter som accepterar SD-kort och minnen. Du kan öka mängden tillgängligt minne på din netbook med hjälp av ett kort i det här facket för att lagra program eller filer som normalt skulle ta upp minnesutrymme. Medierna kortplatsen stöder SD-kort 16 GB och under, vilket ger gott om förvaringsutrymme. Minnen upp till 256 MB och Memory Stick Pro-enheter upp till 2 GB stöds också. Observera att även om detta ökar din netbook övergripande lagring, kommer det nya minnet inte ger samma effekter som ökad RAM.

  Lagring minnet som virtuellt RAM-minne

  Din dator kan använda tomma hårddiskutrymme som om det var RAM. Om du inte använder en stor del av din 120 GB kapacitet, kan du ställa in växlingsfilen i Windows för att få tillgång till en uppsättning del av lagringskapaciteten vid behov. Du kan utöka denna kapacitet ytterligare genom att använda en extern hårddisk på datorn för att öka mängden ledigt hårddiskutrymme. Som med USB-RAM inställningar, kontroller för denna är under "System" i Kontrollpanelen. Klicka bara på "Inställningar" knappen i "Performance"-området och ändra det virtuella minne som är tillgängligt genom att följa anvisningarna på skärmen.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:Skillnaden mellan bläckstråleskrivare och BubbleJet

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Compaq Mini laptop
 • min Logitech Bluetooth Mouse är långsam
 • hur man sätter på Bluetooth på en hp pavilion underhållning pc
 • hur man rippar musik till ett äpple
 • typer av extern hårddisk
 • förteckning över masslagringsenheter
 • Mitt IBM T43 har inte rädda & återhämtningsprogram
 • hur man kör en förare xp skrivare i Windows Vista
 • nackdelar med en mikroprocessor
 • hur man byter en CLP-510 överföringsbandet