Dator > Vilka är de tre typer av kort Mini PCI?

 • Vilka är de tre typer av kort Mini PCI?


 • Enligt Repair 4 Laptop hemsida, de tre vanligaste typerna av mini PCI-kort är WLAN-kort, kort modem och nätverkskort. Mini PCI-platser i bärbara datorer är det vanliga slots som för perifera integration. Tyngdpunkten ligger på kommunikation-både trådbunden och trådlös-och du hittar dem i elektronik som bärbara datorer, PC, Mac och mobiltelefoner. De finns också inne skrivare, dockningsstationer och sealed fall datorer. Mini PCI är mindre och har samma funktioner som ett expansionskort. Det finns tre typer av stiften, också.

  WLAN-kort

  WLAN är metoden för att sända ett nätverk anslutning via en "accesspunkt". Det kan antingen vara en trådlös router eller en enkel out-of-the-box broadcast enhet. En WLAN PCI-kort levereras normalt med alla moderna bärbara och stationära datorer, och även i många handdatorer enligt uppgift från Indiana State University. De skicka /ta emot information upp till ca 130 meter, och är mycket säker, de är säkrade med ett nätverk lösenord --- även känd som en nätverksnyckel. Den branschövergripande accepterad standard för 802. 11a tillämpas på de flesta routrar eller åtkomstpunkter, och snabbare 802. 11n är stadigt som ersätter den trådlösa standarden.

  Nätverkskort

  Ett nätverkskort är i allmänhet en typ av PCI-kort, eller expansionskort, vilket ger en anslutning datornätverk. Installeras i praktiskt taget alla nuvarande bärbara datorer i en form som kallas PCMCIA, har nätverkskortet nästan alltid Ethernet-baserat i bostäder och mindre företagsmiljöer. Expansionskortet använder antingen ett jack på baksidan av datorn, känd som en RJ-45 port som är ansluten till ett internt Ethernet-kort, eller trådlösa signaler som eliminerar behovet av en Ethernet-uttag. Den senare typen är i allmänhet WLAN-brett lokalt nätverk-i ett bostadsområde typ setup och är mer populär än att använda en Ethernet-kort. Båda är också kända som NIC-nätverkskort -. Eller nätverkskort och återfinns ofta i praktiskt taget alla elektronik affär som säljer datorer och /eller datortillbehör

  modemkort

  Enligt pcmag. com, en modemkortet är ett enkelt kretskort som går in i en bärbar eller stationär expansion slot. För att få en bättre förståelse av vad modem kort är, anser termen "modem". Detta är en förkortning för modulera /demodulera och det är en typ av dator kort-när det inte en fristående enhet-som gör det möjligt för antingen fast eller trådlös åtkomst. Fastighetsnät modem kort används för uppringd anslutning, som är en gammal och långsam teknik. Ett trådlöst modem kort använder antingen en satellit, cellulär, eller någon form av wireless fidelity signal att sända och ta emot information med mycket högre hastighet.

  Stiftkonfiguration typ I

  Typ I har 100 stift i standardkonfigurationen som beskrivs av Mini PCI-specifikation från PCI Special Interest Group.

  Pin Konfiguration Typ II

  Type II-kort har 100 stift som typ I. Den största skillnaden jämfört med typ II-kort är den inbyggda RJ-kontakt. Den 8-pin modularkontakt jack LAN stöder endast Mini PCI typ I och III av den anledningen

  Stiftkonfiguration Typ III

  Typ III med 124 stift är en utökning av typ I och II kort-det innehåller stiften i typ I och II konfigurationer och innehåller extra stift också. Börjar på stift 17, överlappningar konfigurationen typ I-layout. Mini PCI Specifikationer konstatera att typ III-kort som kan konfigureras för en kontakt typ, antingen ett system-kontakt eller en I /O men inte båda.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man bygger en billig stationär

Relaterade artiklar


 • Hur hittar jag formatet på en DVD?
 • hur man kopierar en diskett bild till en CD
 • återvinning instruktioner för en Compaq Presario 700
 • hur man bygger en ny gaming dator
 • instruktionerna för påfyllning HP c6578d bläckpatron
 • hur man skriver ut i gråskala med hjälp av Apple Software
 • hur man byter ett moderkort i en Dell Dimension 6400
 • xeon 5050 specs
 • hur man installerar en andra hårddisk i en stationär Sony Vaio rg30
 • hur mycket video gör SD-kort håll?