Dator > hur man uppgraderar från en Intel Celeron 420 1.60ghz

 • hur man uppgraderar från en Intel Celeron 420 1.60ghz


 • Enligt Intel Celeron 440 1,6 GHz använder Socket LGA775. Som sådan, till någon processor du önskar få ersätta de 440 också använda denna socket. PC World rapporterar att det är möjligt för en processor att passa in i 775-uttaget på din styrelse och fortfarande inte är kompatibla. För att göra saken mer komplicerad, inte kommer de flesta datorer inte med programvara som gör att du kan bestämma ditt nummer moderkort modell. Lyckligtvis finns det tillförlitliga resurser för att hitta kompatibla uppgraderingar att, med tanke korrekt installation, kommer att förbättra datorns prestanda.

  Du behöver:
  dator med Internetuppkoppling
  . Anti-statisk bandet.
  Skruvmejsel.
  Stjärnskruvmejsel.
  Kylpasta.
  Zip tie.

  Köp


  1.
  Klicka på första länken i resurs i slutet av denna artikel. Detta visar en sida där du kan ladda ner ett gratis program som kan hitta moderkort modellnummer.
  2.
  Installera programmet, öppna den och välj "moderkort" från sin menyalternativ. Skriv ner ditt moderkort modellnummer.
  3.
  Gå till den andra länken i den här artikeln resurs avsnitt. Välj urval läsning "Sök processorer som kommer att arbeta med min styrelse. "
  4.
  Skriv ditt moderkort modellnummer i det angivna fältet. Detta visar en lista över processorer som är kompatibla med ditt moderkort.
  5.
  Köp processorn som bäst motsvarar dina behov från listan som tillhandahålls.

  Installation


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Ta bort skruvarna som håller sidopanelen till chassit, och ta bort panelen. Om din sidopanel är inte din lucka, rådfråga din manual för instruktioner om tillgång till din processor. Clip ena änden av antistatiska rem till en bit metall inuti datorn. Fäst den andra änden till din handled så det är i kontakt med huden.
  2.
  Hitta Celeron 420 s kylfläns. Det är en fläkt ansluten till moderkortet. Om det finns fler än en, är det oftast den största. Koppla sitt kabel från moderkortet. Placera änden av skruvmejsel i spåret på en av kylflänsen stöd pinnarna (dessa är benen som förbinder kylfläns på bordet). Vrid pinnen medsols så långt det går. Gör detta för varje peg. Dra sedan pinnar från brädet och ta ut kylflänsen. Detta avslöjar processorsockel under.
  3.
  Tryck uttaget s låsarm ner och ut och sedan lyfta den till sin högsta läget. Öppna uttaget dörren och ta ut Celeron. Fatta ditt nya processorn för att undvika att röra sin metallkontakterna. Enligt Intel kommer din nya processor har spärrar i sidorna och en pil i en av sina hörn som motsvarar stötar och markeringar i uttaget. Line upp dessa i enlighet med detta sedan in processorn i sockeln.
  4.
  Stäng uttaget dörren och återställa låsa armen i dess fulla neråt. Lägg en klick kylpasta på processorn och sprida det jämnt över ytan.
  5.
  Försiktigt placera din nya kylflänsen på processorn och se dess pinnar är i linje med moderkortets hål . Tryck ner pinnarna i hålen. Anslut kylflänsen kabeln i moderkortet. Gäng upp överflödig tråd och håll den tillsammans med en dragkedja slips för att hålla den ur fläkten och stänga moderkortet.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du ställer in varm docka för en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • hur man utför underhåll skrivare
 • hur man rengör en processor fläkt
 • hur man byter hårddisk på en Sony Vaio
 • ersätta hårddisken på en fujitsu h serie LIFEBOOK
 • hur till låsa upp en dvd region i Vista
 • problem med Canon skrivare bläck
 • Vilka är de olika konfigurationer för minne i bärbara datorer?
 • skillnaderna mellan en optisk laser & trådlös mus
 • hur man bygger en bärbar PC
 • diy skrivarunderhåll