Dator > hur man uppgraderar Socket 939 AMD-system

 • hur man uppgraderar Socket 939 AMD-system


 • För att samverka med en dators centralenhet (CPU), moderkort innehålla minst en processor socket. Enligt webbplatsen CPU världen, använder processortillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) Socket 939 moderkort i konstruerats för vissa av sina Athlon, Sempron och Opteron-processorer. Några av dessa modeller är ökända för att köra vid höga temperaturer, vilket resulterar i bestående skador om de är felaktigt installerade. Medan AMD motiv 939 system för att möjliggöra för användare uppgraderingar är det viktigt att du installerar din processor korrekt första gången.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.
  Antistatarmband.
  Ny processor och kylfläns.


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur den och ta bort alla kablar och kringutrustning. Ta bort skruvarna som håller panelen sida tillgång till chassit och ta bort panelen. Om din sidopanel är inte din comptuer tillgång panel, kontakta din manual eller kontakta tillverkaren för instruktioner om hur du kommer åt moderkortet.
  2.
  Sätt på antistatarmband, se till att det kommer i kontakt med huden på din handled. Fäst den andra änden till en bit metall inuti datorn.
  3.
  Hitta ditt moderkort. Detta är kretskortet som alla andra komponenter kontakt. Leta efter en fläkt på moderkortet. Detta är kylflänsen. Nedan är det processorn. Koppla ur kabeln som går från kylflänsen till moderkortet.
  4.
  Undersök basen av kylflänsen. Om det är fäst med skruvar, ta bort skruvarna. Om det är fäst med clips, Använd en Phillips skruvmejsel för att skjuta klipp ner, sedan bort från kylflänsen. Kontrollera kylflänsen så att du helt har kopplat ur dess bilagor till moderkortet. Anteckna kylflänsen orientering, eftersom du kommer att placera den nya enheten på i samma riktning.
  5.
  Grip kylflänsen ordentligt då, lite och försiktigt, vrid den från sida till sidan. Detta bryter förseglingen skapats av kylpasta mellan processor och kylfläns. Ta bort kylfläns.
  6.
  Lyft spaken på sidan av processorsockel och ta bort processorn. Leta efter en pil i hörnet av din nya processorn. Linje upp detta med motsvarande markering på sockeln och vila processorn i sockeln. Detta bör inte kräva kraft. Återför handtaget till sin nedåtgående och låst läge.
  7.
  Inspektera botten av din nya kylfläns för en grå ruta. Detta är kylpasta, mycket viktigt att förhindra överhettning. Alla Socket 939 kylflänsar bör komma med denna förening före tillämpad. Kontakta tillverkaren för instruktioner om denna förening inte är närvarande.
  8.
  Orient den nya kylflänsen till i samma riktning som den tidigare. Klippen eller skruvar på kylflänsen bör motsvara bilagor nära uttaget.
  9.
  Vila kylflänsen på processorn. Enligt AMD, om du installerar ett klipp kylfläns, bifoga klippet under lagring handtaget först. Tryck rakt ner på den andra klippet tills den låses på plats. Sedan Vrid handtaget sin fulla neråt. Vid installation av en skruv kylfläns, växlar mellan skruvarna, gradvis åtstramning varje sida stegvis.
  10.
  Anslut kylflänsen kabeln i moderkortet. Power på systemet och kontrollera att fläkten snurrar.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man byter en högljudd fläkt på en Toshiba Satellite

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner okidata toner
 • Pentium t4200 prestanda
 • min HP Compaq dvd-spelare kommer inte att fungera
 • hur du ställer in en Microsoft-mus IntelliMouse Explorer
 • hur du ställer in fläktar i ett fall
 • utenheter i datorgrafik
 • hur man rengör en COOLSCAN
 • Lägga till en fax skrivare i Windows Vista
 • hur man Demontera en bärbar dator
 • hur arkiv i en Amazon Kindle