Dator > hur man defragmentera en iMac med Intel

 • hur man defragmentera en iMac med Intel


 • Om din Intel-baserade iMac kör märkbart långsammare och kraschar med jämna mellanrum, måste du vidta åtgärder och genomföra en defragmentering iMac: s hårddisk. En defragmentering är processen att omorganisera fragmenterade filer på din hårddisk. Fragmenterade filer är filer som har varit utspridda på hårddisken och i allmänhet tar extra insatser av datorn för åtkomst. När defragmenteras, kommer filerna att placeras i en enda katalog, organiserad av sekvens, och föråldrade filer bort. Denna process kommer att göra din iMac köras med optimal hastighet och prestanda.

  Du behöver:
  Defrag program (Disk Warrior, iDefrag etc,)
  . Extern hårddisk.


  1.
  Säkerhetskopiera dina data till en extern hårddisk. Säkerhetskopiera alla dina filer med Time Machine program för att skapa en fullständig säkerhetskopia system. Anslut din hårddisk, öppna Time Machine i Program. Välj "Använd som backup-disk. " Time Machine kommer att utföra och skapa en backup bibliotek, som kan överföras tillbaka till din iMac om så behövs.
  2.
  Reparera skiva Behörigheter innan defrag. Detta är helt enkelt en försiktighetsåtgärd för att reparera eventuella fel inloggade på din hårddisk. Logga in med ditt administratörskonto. Access "Program" och sedan "Verktyg". Starta Disc Utility. Välj din hårddisk, klicka sedan på "Kontrollera skiva Behörigheter", som kommer den att fråga ett diagnostiskt test. Klicka på "Reparera skiva Behörigheter" att korrigera fel som finns på hårddisken.
  3.
  Kör en omfattande defrag via iDefrag 2 från Coriolis Systems eller Disk Warrior från Alsoft. iDefrag fick Editors Choice Award från "Macworld" tidningen och har varit en go-to för Mac-användare. Disk Warrior har också fått "Macworld" Editors Choice Award. Kör programmet att välja. Du uppmanas att låta datorn behörighet att komma åt disken. Klicka tillåta och ange ditt OS X användarnamn och lösenord för att fortsätta. Huvudfönstret i programmet kommer att visas. Välj full defrag, klicka sedan på "Go" i iDefrag att påbörja processen. Låt programmet köra. Du kan behöva tilldela en avsevärd tid (i allmänhet timmar), eftersom programmet kommer att analysera och kategorisera tusentals filer. När du kör programmet, att bara defrag att ske utan andra program eller processer som körs samtidigt.
  4.
  Ta en titt på datorns prestanda och notera huruvida det är kör betydligt snabbare och med mindre belastning på hårddisken. När defrag är klar bör du se övergripande resultat acceleration från iMac.

  Tips och varningar


 • Defrag varje halvår till ett år. Defragmentering är en process som inte behöver göras lika ofta som andra optimering processer.
 • Det finns alltid risken att förlora information när man arbetar med rör sig och ändras fildata. Säkerhetskopiera viktiga filer är en viktig säkerhetsåtgärd att ta när inleda en defrag eller reparera skivbehörigheter.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:HP-skrivare modell c4250 bläckpatron omlastning instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur reparera tangenterna på en Dell Inspiron 6000
 • hur du uppdaterar min cd / DVR-enhet
 • hur reparera dåliga disksektorerna
 • hur du återställer Seagate Master Boot Record
 • felsökning av en Sony PRS-500
 • hur man fixar en diskett
 • hur refillpatroner kopieringsmaskinen
 • hur du ställer in knapparna på en logitech mx3200
 • Felsökning av en HP LaserJet 2200dt
 • hur man återställer en Media Center-fjärrkontroll