Dator > hur man bygger en högpresterande dator

 • hur man bygger en högpresterande dator


 • Bygga en högpresterande dator innebär en viss forskning om vad som är tillgängligt för centrala komponenter, inklusive processorer, RAM, hårddiskar och grafikkort. Det tar också några kompromiss att balansera prestanda behov slutanvändaren med henne budget. Med priserna sjunker hela tiden, är det vettigt i de flesta fall att hålla sig borta från de allra senaste CPU, till exempel, utan i stället för chips som var den senaste för några månader sedan för att spara några hundra dollar. Sex månader på vägen, kommer att senaste chip bli mycket billigare och du kan enkelt byta till systemet om den lilla skillnaden i hastighet verkligen är nödvändigt.

  Du behöver:
  processor med kylfläns och fläkt eller flytande kylsystem
  . Moderkort.
  RAM.
  SSD hårddisk.
  SATA-hårddisk.
  Grafikkortet.
  Optiska enheten.
  Case.
  Strömförsörjning.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.
  Högtalare.
  Spänningsavledare eller batteribackup.
  Extern USB backup hårddisk.
  Operativsystem.
  Anti-statiskt armband.
  Nylon buntband.
  Skruvmejsel set.
  Ficklampa.

  Shopping för Parts


  1.
  Skaffa en CPU från en av de stora tillverkarna som representerar deras senaste serie processorer men är inte deras snabbaste, och därför inte den dyraste processorn tillgänglig. Köpa ett moderkort som har alla de senaste funktionerna och inkluderar stöd för den snabbaste processorn, letar efter en styrelse som erbjuder ett stort antal USB-och SATA-portar samt stöd för flera grafikkort med antingen SLI eller CrossFire-teknik.

  2.
  införskaffa ett par 4 GB minnesmoduler, letar efter en livstids garanti och som väljer högre hastigheter endast om det är tillgängligt för ungefär samma pris. Köp en Solid State Drive (SSD) på minst 80 GB att använda som hårddisk och en standard SATA-hårddisk på 2 TB eller mer för datalagring.
  3.
  köpa en eller flera videokort med minst 1 GB dedikerat grafikminne, letar efter hög hastighet GDDR5 minne och flera-Card-teknik som stöds av moderkortet samt certifiering för den senaste versionen av Microsoft DirectX-programvara. Skaffa en optisk enhet med DVD-bränning teknik och möjligheten att spela Blue-ray-skivor.
  4.
  Skaffa ett fall som har tillräckligt med utrymme för alla aktuella komponenter plus utrymme för expansion. Köp en matchande nätaggregat på minst 500 watt som har gott om strömkontakter för alla installerade enheter, inklusive den speciella strömkontakter att vissa grafikkort kräver.
  5.
  Köp ett tangentbord och mus kombination, försöka olika demonstrator modeller på en lokal återförsäljare innan du bestämmer vilka modeller som känns bäst. Köpa ett stort, platt, bred bildskärm som är minst 22 inches och stödjer HDMI, DVI och VGA-ingångar. Skaffa ett högtalarsystem som innehåller volymkontroll och en separat subwoofer enhet. Skaffa en kvalitet våg undertrycka utlopp band eller ett batteri backup system som erbjuder en garanti mot elektrisk skada på artiklar ansluten till den.
  6.
  köpa en extern hårddisk med tillräcklig kapacitet för att göra en fullständig säkerhetskopia av operativsystemet och alla filer data som ska lagras i systemet. Få en kopia av operativsystemet val, väljer det mest robusta versionen t. ex. yrkesmässiga eller Ultimate istället för Home Basic, till exempel, för att få de mest tillgängliga funktionerna.

  Building System


  1.
  Fäst den anti-statiskt armband till en positiv jord och bär den medan du arbetar med någon av de interna komponenter i datorn.  Lyft låsspaken för processorn och sätt processorn i sockeln med att anpassa stift 1 på processorn med stift 1 på uttaget enligt markeringar på varje som indikerar Pin 1, ofta med en liten triangel symbol i ena hörnet. Lås CPU på plats med spaken och montera kylning kylfläns och fläkt eller flytande kylsystem till styrelsen.  Installera RAM genom att anpassa skåran i minnet modul med nyckeln fliken i sockeln och försiktigt trycka jämnt på hela minnet av RAM tills plasten kläms fast.
  2.
  tillbaka den bakre porten frontplattan som installerades i fallet med den som kom med moderkortet. Installera moderkort dödläge skruvar i det fall att anpassa monteringshålen på moderkortet så att det finns ett dödläge för varje hål där så är möjligt och inga extra standoffs i målet. Sätt hamnen slutet av moderkortet genom hålen i den bakre porten frontplatta och lägre moderkortet på standoffs. Sätt in en skruv i varje dödläge att säkra moderkortet i fallet, var noga med att dra åt försiktigt för att behålla skruven på plats utan att skada styrelsen.
  3.
  Sätt i grafikkortet i det första tillgängliga plats i moderkortet, närmast processorn. Installera ytterligare grafikkort i nästa tillgängliga tider. Montera SSD, hårddisk och optisk enhet i enhetsfack, med fyra skruvar för var och en. Fäst datakabeln från SSD-enhet till den lägsta numrerade SATA-port, oftast SATA 0, och bifoga hårddisken till nästa hamn i ordning, följt av den optiska enheten.
  4.

  Installera nätaggregatet och bifoga strömförsörjning leder till var och en av enheterna i systemet, inklusive moderkort, hårddiskar och grafikkort, om det behövs. Fäst leder från fall till moderkortet för att ge anslutningar för strömbrytaren, återställningsknapp, USB frontpanelen anslutningar och andra komponenter som varierar från fall till fall och moderkort. Fäst banden nylon kabel till alla lösa kablar för att öka luftflödet och förbättra utseendet på systemet, var försiktig med att inte skada kablarna genom att dra åt buntbanden mer än nödvändigt.
  5.
  Sätt tillbaka locket och fäst tangentbord, mus, bildskärm och högtalare till datorn. Anslut strömsladdarna för dator, högtalare och bildskärmen direkt till vägguttaget band eller batteribackup, och ansluta uttaget band eller batteri backup direkt till ett vägguttag. Starta systemet och för in operativsystemet disken i den optiska enheten för att påbörja installationen. Anslut den externa USB-hårddisken efter att operativsystemet har laddat och installerat.

  Tips och varningar


 • processorer som kör bara 10 procent snabbare kan ofta kosta tre gånger så mycket som liknande marker när de är helt nya på marknaden. Alltid välja detaljhandeln förpackade versionen av CPU: er, som erbjuder en treårig garanti och levereras med en godkänd kyllösning för endast något mer pengar än en OEM-version, som bara har ett års garanti och kommer inte med en kylfläns eller fläkt. Undvik moderkort med inbyggd video om att köpa ett dedikerat grafikkort.
 • Interna komponenter såsom CPU, RAM och grafikkort är extremt statiskt känsliga. Stiften på processorn kan böjas ganska lätt, orsakar skador och göra garantin ogiltig.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:LaserJet 5N specifikationer

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan Nokia n770 & N800?
 • hur man ansluter en MacBook till en iPhone Bluetooth
 • hur man byter fläkt i en ThinkPad T43
 • hd backup-program
 • hur man programmerar en Media Center-fjärrkontroll
 • hur man sätter i bläck för en HP Deskjet D2360 skrivare
 • hur man kan återställa en Toshiba M105
 • hur du lägger till RAM-minne till en Compaq sr2163wm
 • hur du tar bort locket från HP n5430
 • Hur fixar jag PC-ljudingång problem?