Dator > hur du ställer in surroundljud via en dator

 • hur du ställer in surroundljud via en dator


 • De flesta surroundljud högtalare 5. 1-högtalare. Det finns surroundljudshögtalare att gå högre än 5,1 som 7,1, men inställningen är likartad. Sex högtalare används för surroundljud, vänster vänster front, center front, höger front, bak, höger bak och subwoofer. Ställa upp surroundhögtalare till din PC kan vara knepigt eftersom inte alla ljudkort är desamma. Vissa ljud kort är inte kompatibla med surroundljud högtalare. I detta fall kommer du fortfarande att kunna koppla högtalarna upp, men kommer inte att få samma kvalitet.

  Du behöver:
  PC-dator med ljudkort kompatibelt
  . 5.
  1 eller bättre surroundhögtalare.


  1.
  Anslut högtalarkablarna i volymkontrollen box eller subwoofer om det inte finns någon volymkontroll boxen. Ledningarna är färgkodade flesta gånger, så matchar spetsen av högtalarkabeln med cirkulärt hål i samma färg.
  2.
  Sätt i strömkabeln som kommer vara fast ansluten till subwoofern eller volymkontroll boxen.
  3.
  Anslut de andra ändarna av högtalarkablarna i högtalare med samma färg hål som slutet av högtalarkablarna om de inte är permanent sammankopplade med varje högtalare. Anslut subwooferns tråd på samma sätt som du skulle ansluta högtalarkablarna.
  4.
  Kontrollera din dators ljudingångar och utgångar. Alla datorer har tre ljudanslutningar: grön för "line out", blå för "Line In" och rosa för "mic" i. datorer som är 5,1 förenligt har ytterligare två anslutningar: bak det som svart eller blå och center eller subwoofer ut som är orange eller gult.
  5.
  Anslut högtalaren till datorn trådar som kommer med dina högtalare i datorn. Den gröna tippas tråd kommer att täppa till den gröna linjen ut, tippade den blå kabeln kommer att täppa till det blå bakre ut vilket är det man inte ligger intill den gröna linjen ut eller den svarta baksidan ut, och orange, gula eller rosa spets tråd kommer att koppla in subwoofern ut som är gul eller orange. Om datorn inte är 5,1 kompatibel måste du ansluta den blå tippade tråden i det blå "Line In" hålet och subwoofern tråden i rosa "mic" i hålet.
  6.

  Anpassa din dator för att köra surroundljud genom att gå till din ljud drivrutin egenskaper. Du får ljuddrivrutinen egenskaper genom att klicka "Start", "Kontrollpanelen", "ljud, tal och ljudenheter" och sedan klicka ljuddrivrutinen. I din drivrutin, välj "6-kanals läge för 5,1 högtalarutgången. " Om du har 7. 1-högtalare, välj "8-kanals läge för 7. 1 högtalarutgång. "


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:Felsökning en HP 7590

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en ny enhet
 • hur du infogar ett microSD kort
 • Toshiba A65-S126 funktioner
 • Logitech lasermus felsökning
 • vad är skillnaden mellan en server & ett skrivbord?
 • hur du konfigurerar Microsoft Exchange Server 2007
 • hur man gör en dual boot med två olika enheter på en dator
 • hur man formaterar en hårddisk på en HP Pavilion dv7 laptop
 • hur man återställer en SONY PCG-grz630
 • hur man återställer en Western Digital USB-enhet masslagring