Dator > hur du lägger till minne till en skyttel dator

 • hur du lägger till minne till en skyttel dator


 • Shuttle datorer Bare Bones system som inkluderar ett ärende, strömförsörjning och en egenutvecklad moderkort. Trots att moderkortet använder ett eget layout, dess uttag, minnesplatser, hamnar och andra delar är desamma som någon standard Advanced Technology Extended eller moderkortet. Därför installerar minne på ett Shuttle mycket som att installera minne på vilken dator som helst
  1
  Hitta Shuttle produkt klistermärke på baksidan av datorn och skriva ner modellnummer. Besök Shuttle hemsida, klicka på "Bare Bones system" och välj "support" länken på sidan menyrad. Klicka på länken under rubriken "Stöd List" och söka efter din dator efter modell nummer på den sidan. Väl där fastnar klicka på "Memory Support List"-fliken.
  2.
  Vad du ser på Memory Support List är listan över minnen som stöds. Typen, t. ex. Double Data Rate, eller DDR, finns med under den första kolumnen, följt av storlek och sedan modell nummer. Rulla ner till botten av listan för att se den maximala storleken minne kompatibelt med ditt system. Om listan säger den maximala minnet kapacitet är 512 megabyte, kan du installera två av dessa för högst 1 gigabyte minne.
  3.
  Köp minnet från en dator leverans butik . Köpa online gör att hitta exakta modellnummer lättare. Besök ett minne tillverkarens hemsida, såsom Crucial eller Kingston, för bästa resultat. Köp två matchande minnen på en gång, eller om du lägger till en andra pinne, köpa ett som matchar den befintliga.
  4.
  Stäng av din Shuttle dator och dra ur vägg. Sätt på en anti-statiskt armband om du äger en, eller ta med dig datorn till en plats med få statiska risker, till exempel en ren skrivbordet. Ta bort tummen skruvarna från baksidan av ärendet och lyft bort motorkåpan. Minne vikar på ett moderkort är långa, tunna uttag med en klämma i varje ände. Tryck klippen utåt innan du försöker installera minne. Push ett Memory Stick in en tom vik och tryck sedan på vikens klippen på plats igen. Om du installerar två pinnar, göra det igen för den andra.
  5.
  tillbaka kåpan på datorn fallet och koppla in datorn. Starta upp den och trycker på SETUP-tangenten-vanligen escape eller en funktionsknapp-innan operativsystemet laddas. När Basic Input /Output System, eller BIOS, laster, kontrollera att minnet visar sig rätt mängd minne. Om allt ser ut, starta om datorn och låta operativsystemet att starta upp normalt.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:trådlösa verktyg för Windows

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter högtalarna till gateway-datorer
 • hur man uppgraderar en gateway cpu
 • hur man ansluter en dator till en TV via USB
 • hur du formaterar en dator utan en skiva
 • jämför grafikkort: NVIDIA
 • magicolor 2200 toner refill instruktioner
 • hur man återställer CMOS för en Dell Latitude D505
 • Felsökning av en HP Officejet J3680 scanner
 • hur man åsidosätta bläcknivåerna på en Lexmark
 • Felsökning av en laserjet 4p