Dator > hur du köper en dator

 • hur du köper en dator


 • Ett nytt datorsystem med rätt funktioner och möjligheter är en investering som erbjuder värdet av underhållning, utbildning och produktivitet. Välja fel datorn kan leda till huvudvärk och missnöje på vägen. I världen av datorteknik krävs en grundläggande förståelse av centrala begrepp och språk. Se till att du forskning termer som centralenhet, Random Access Memory och hårddisk lagring innan du väljer ett system. När du gör en dator köp, lite tid, forskning och jämförelse shopping ger den mest tillfredsställande resultat.

  Du behöver:
  platt skruvmejsel

  Bestäm


  1
  Identifiera minimikraven i datasystemet. . . Till exempel, om du är intresserad av ett spelsystem, bör du avgöra om du vill spela online, kommer att spela spel med extrem grafik krav eller planerar att köpa ett stort bibliotek. Ett bra spel bör ha en quad-core processor, minst 1 GB RAM-minne och 1 TB lagringsutrymme på grund av den hastighet som krävs för spel och det utrymme spel kräver. Alternativt, om du kommer att använda systemet för e-post och produktivitet eller musik lagring, 1 GB RAM och en 350 till 500 GB hårddisk är lämplig.
  2.
  Välj grundläggande datoranvändning funktioner. Baserat på dina datorbehov, välj ditt lägsta enhet lagring, Random Access Memory, processorhastighet, Internetanslutning, kringutrustning, programvara som ingår och ytterligare hårdvara. Hårddiskutrymme bestämmer antalet filer och program i datorn kan hålla. Processorhastighet och RAM påverkar en dators prestanda och ytterligare maskinvara och kringutrustning-CD-ROM och DVD-enheter, bildskärmar, trådlöst tangentbord eller Ethernet-kort, till exempel-balansera resterande systemets funktioner.
  3.
  Bestäm om du vill ha en stationär eller bärbar dator. Stationära datorer är ett utmärkt val om du planerar att ligga stilla. Om du behöver din dator när du reser, bör du överväga en laptop eller netbook. Du kan ansluta en bärbar dator till en dockningsstation och dold den till en "skrivbord" med en extra bildskärm. Tänk på att bärbara datorer har en kortare livslängd, begränsade alternativ uppgradera och köra en större säkerhetsrisk på grund av förlust eller stöld, enligt Microsoft. Bärbara datorer och netbooks är små datorer som kan påverka din förmåga att se skärmen eller använda tangentbordet. Skapa en lista över dina minimikrav innan shopping för ditt system.
  4.
  Kontakta en Internetleverantör (ISP). Din lokala Internettjänst alternativen beror på leverantörerna att tjänsten ditt område. Kontakta Internetleverantören och begära information om nätverksutrustning-routern, modemet eller nav, till exempel-som de tillhandahåller för sina kunder. Du kan också köpa nätverksutrustning från en dator eller elektronikaffär. Om du planerar att ansluta fler än en dator, behöver du nätverksutrustning, som innehåller ett nav, ett modem, en router och anslutningskablar. Datorns maskinvara spelar en roll i den typ av nätverk utrustning du köper. Till exempel kräver ett trådlöst nätverk en dator med ett trådlöst nätverkskort. Tänk på att välja en router som har den högsta säkerheten kapacitet-802. 11n eller 802. 11g, till exempel -. Och är kompatibel med din andra enheter
  5
  Gå till en elektronik. butik, dator specialitet butik eller en ansedd online-försäljare-Hewlett-Packard, Dell eller Apple, till exempel. Forskning tillgängliga system som uppfyller dina minimikrav. Varje dator försäljning tagg bör tillhandahålla den grundläggande datoranvändning funktioner. Tala med en säljare att ytterligare klargöra eventuella frågor du har. Testa datorn under ditt besök för att bestämma komfort och användbarhet. Skriv ner modell-och tillverkaren att jämföra prissättning om budgeten är en faktor.
  6.
  Välj lämplig mjukvara. För att skydda din investering, du behöver en brandvägg och antivirusprogram. Dessa program förhindrar virusinfektioner och intrång i systemet. Du bör också ställa in minsta program som krävs för att börja använda systemet produktivt. Produktivitet, underhållning och finansiella programpaket är några exempel. Många datortillverkare erbjuder programvara buntar när du köper datorn.
  7.
  Välj ett datorsystem och slutföra köpet. Se till att du bekräftar vad som ingår i garantin, begära att få tillgång till teknisk support och begära att politiken för återvändande i skrift.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man öppnar ett Logitech tangentbord

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan en server & ett skrivbord?
 • hur man kan övervaka temperaturen i en AMD Athlon cpu
 • hur man byter CPU-fläkt på en Toshiba Tecra M3-s331
 • hur du stänger för att reparera en Compaq R4000
 • bärbara hårddisk avlägsnande
 • hur man bränner bilder på en DVD med Windows XP
 • hur till stryka en historik faxloggen på en HP Solution Center
 • hur man fyller kanon patroner
 • Dell Inspiron 2200 specifikationer
 • hur reparera Microsoft IntelliMouse