Dator > hur du ansluter kablarna till en dator

 • hur du ansluter kablarna till en dator


 • Om du saknar erfarenhet av datorer kan härva av medföljande kablar krävs för att få en stationär arbete vara skrämmande. Kombinationen av tangentbord, mus, bildskärm, högtalare, skrivare och andra kablar kan tyckas ganska den gordiska knuten, ingen anledning att dra ut ditt svärd, men som med lite erfarenhet och rätt vägledning kan du få din dator igång snabbt. De flesta datorer levereras med ett förklarande diagram som visar vad kablar gå där, men frånvaron av ett dylikt finns ingen anledning till någon större oro. . I slutändan är det allt handlar om att hitta matchande former för att ansluta varje kabel till rätt port
  1
  .
  Kontrollera att strömbrytaren för datorn är i läget ". Bytet kommer att vara små och markeras med en "I" på ena sidan och ett "O" på den andra. Läge OFF är med sidan märkt "O" tryckas ned.
  2.
  Anslut strömkabeln på baksidan av datorn. Strömkabeln är en av de tyngsta kablar och har en standard tredelade slut för att koppla till ett vägguttag. Den andra änden är den som ska anslutas till datorn. Det kommer generellt har en rektangulär eller pentagonal "hus"-formad profil och går in i en motsvarande plats på baksidan av datorn. Tryck ned det kraftigt och se till att huvudet är ner hela vägen. Anslut den andra änden i ett vägguttag.
  3.
  Stick in pluggarna för tangentbord och mus. Dessa kommer troligen att ha kontakter med rund metall slut som innehåller flera metall stift. De har en skåra i dem som passar med ett hack i rätt port på baksidan av skrivbordet tornet, och oftast även färgkodade för att hjälpa dig hitta rätt ställe att plugga dem i.
  4.
  Anslut bildskärmen (den perifera som ser ut som en TV-skärm) till rätt port på baksidan av skrivbordet tornet. Denna hamn har vanligen formen av ett inverterat trapets med hål för de matchande stift i kabeln som kommer ut på bildskärmen. Ofta finns det också ett par skruvar-en på vardera sidan av kontakten-att du vänder för att dra ner anslutningen. När kontakten har skjutits in i hamnen, dra åt dessa skruvar för hand, inte använda ett verktyg för att dra åt dem längre.
  5.
  högtalare använder ofta en lång tunn stift att koppla dem till rätt port på datorn, som ofta är märkt med ett bildtecken av ett par hörlurar. Denna port är också ofta nära identiska uttag för mikrofon, vilket är en annan färg och har en annan piktogrammet.
  6.
  När allt har anslutits, skjut strömbrytaren i ON ("I" tryckas ned). Datorn är klar att användas.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:headset Kompatibel med PC

Relaterade artiklar


 • hur man återställer bios på en HP tx1000
 • hur du fyller lexmark 32 bläck
 • Hur man testar överföringshastigheten för en HDD SATA
 • verktyg för att använda en tv som skärm
 • hur man återställer Epson 260
 • hur man överklocka Athlon XP 1500
 • Inaktivera pekplattan på en Dell Inspiron 6000
 • hur att fylla HP 21 bläckpatroner
 • hur röst-post med en Intel iMac
 • hur du återvinner datorkablar