Dator > hur du: Compaq processor uppgradering

 • hur du: Compaq processor uppgradering


 • Processorn är den viktigaste komponenten i en Compaq dator. Den hanterar de stora bearbetningsfunktioner för din dator, och en snabb processor betyder att din dator kan enkelt hantera flera uppgifter samtidigt utan att frysa eller krascha. Tyvärr kan CPU blir inaktuella ganska snabbt. Om du märker att din Compaq inte kan öppna nyare resurs-hogging program så snabbt som du skulle vilja, kan det vara dags att uppgradera processorn. Uppgradering av CPU kräver bara några få verktyg och kan göras på nolltid.
  1.
  Hitta kompatibla processorer för moderkortet. CPU passar endast i kompatibla uttag på kompatibla moderkort. Till exempel kommer en AMD-processor passar inte en Intel socket. Se dokumentationen som medföljde Compaq för att avgöra vad sockeltyp ditt moderkort har och vilka typer av processorer är kompatibla med det moderkortet.
  2.
  Ta bort sidostycket på Compaq. Avlägsnandet varierar mellan Compaq modeller, men oftast kommer det att finnas ett par tumskruvar i bakkant på panelen som måste lossas. När dessa har lossnat, dra panelen mot baksidan av datorn och ta bort den. Lägg datorn på sidan.
  3.
  Ta bort CPU kylaggregat. Kylaggregatet är fläkten /kylflänsen monterad ovanför processorn som skingrar värme från processorn. Det måste tas bort för att ta bort processorn. Koppla bort fläktkabeln form moderkortet. Kylaggregatet kan skruvas in i moderkortet eller det kan ha samband med en låsspärren. Om det är fastskruvad i, helt enkelt ta bort skruvarna och lyft av kylaggregatet rakt upp för att ta bort den. Om det använder en låsspärren, som många AMD uttag gör, använda en platt skruvmejsel för att lyfta spärren upp och frigöra den. Luta kylaggregatet åt sidan för att lossa den från vägguttaget.
  4.
  Ta bort den gamla processorn genom att låsa upp den ur vägguttaget och sedan lyfta rakt upp. För att låsa upp en Intel socket, använd en skruvmejsel för att vrida låsskruven motsols tills det klickar. För att låsa upp en AMD socket, höja låsspaken på sidan av CPU upp.
  5.
  Installera din nya processor. Line stiften på din nya CPU med hålen på sockeln. Processorn passar bara ett sätt, så ta dig tid att rada upp stiften och inte tvinga processorn på plats. När stiften är uppradade, släppa processorn i sockeln och lås den på plats, antingen genom att vrida låsskruven eller sänka spärren.
  6.
  Applicera ett tunt lager av termiskt fett till toppen av processorn. Termiskt fett hjälper överför värmen från processorn på kylaggregatet. Applicera bara tillräckligt för att täcka CPU utan att någon av fettet som rinner på sidorna.
  7.
  Tillbaka kylaggregatet och tillbaka sidopanelen på Compaq.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:nackdelar med en mikroprocessor

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar processorn på vista
 • hur man återställer bios på en HP tx1000
 • Hur får jag andra liv arbetat med Acer Aspire 5920G?
 • historien om superdatorer
 • vilka komponenter som är inne i min dator?
 • HP Scanjet 4200c fungerar inte med Windows XP
 • hur du ställer in fläktar i ett fall
 • hur man kan återställa en Toshiba Tecra A6 EZ-6311o till fabriksinställningarna
 • HP-skrivare skriver inte ut efter pappersstopp
 • Lägga till en ny DVD-enhet