Dator > Lägga till en sata hårddisk i Windows

 • Lägga till en sata hårddisk i Windows


 • SATA-hårddiskar är en förbättring jämfört med IDE-hårddisk teknik som de ersätter, vilket ger ökad tillgång hastigheter och högre bandbredd. Detta innebär att du kan spara och hämta större filer snabbt öka den totala hastigheten på ditt system. Dessutom sjunker den tunna data sladdar som används för att ansluta din SATA fall röran jämfört en IDE installation, förbättra luftflöde vilket håller systemet svalare och fungerar mer effektivt. De flesta SATA-enheter som säljs är en oformaterad tillstånd, så du måste utföra en mjukvara setup efter fysiskt ansluta din hårddisk till datorn för att det ska erkännas och användas av Windows. . Du kan göra Windows igen din SATA-hårddisk med hjälp av ett program inbyggt i Windows

  Du behöver:
  4-pin Molex att SATA-kabel strömadapter (för äldre nätaggregat)

  .
  1.
  Stäng av datorn. Ta bort strömkabeln från eluttaget och sedan öppna datorn fallet genom att ta bort motorkåpan. Ta bort skruvarna från baksidan av målet, säkra locket på plats och skjut sedan locket från fall framsidan omkring en tum. Lyft locket gratis att använda insidan av fallet.
  2.
  Installera SATA-hårddisk till en öppen enhetsplats i din dator fall, ansluter datakabeln till en öppen SATA port på moderkortet eller SATA controller-kort, och kör en SATA strömkabeln från strömförsörjningen till enheten. Om din dator endast har 4-pin Molex strömkontakter användas med äldre IDE-enheter måste du köpa en adapter kabel, som skulle kunna erhållas från en dator butik som säljer delar och kringutrustning. Fäst den 4-pinnars änden av adapterkabeln till 4-pin strömkabel och SATA änden av kabeln till eluttaget på din hårddisk.
  3.
  tillbaka till datorn täcka, säkra det att fallet med skruvar på baksidan. Anslut nätsladden till elnätet.
  4.
  Slå på datorn och vänta på att systemet att starta i Windows. Logga in på ett administratörskonto. Windows Vista och Windows 7 kommer att känna igen SATA-enheten och installera drivrutinen automatiskt. Tidigare versioner av Windows XP utan SP1 eller SP2 kan behöva installation av en drivrutin för att känna igen enheten. Om enheten inte orsakar Update Manager för Windows att starta och sedan gå till hårddisken tillverkarens hemsida och ladda ner drivrutinen från supportavdelningen. Installera drivrutinen genom att dubbelklicka på föraren installationsfilen.
  5.
  Navigera till "Start"-menyn. Välj "Kontrollpanelen". Kontrollpanelen visas. Skriv orden "Administrationsverktyg" i Sök "längst upp i Kontrollpanelen och tryck sedan på" Enter ". Administrationsverktyg visas.
  6.
  Dubbelklicka på "Datorhantering. " Fönstret Datorhantering visas. Rulla ner i listan över verktygen på vänster sida av skärmen och leta reda på Storage avsnitt. Klicka på "Diskhantering" i detta avsnitt för att starta "Initiera och konvertera disk" ansökan. Klicka på "Nästa" för att visa alla tillgängliga enheter i ditt system. Den installerade SATA-enheten bör finnas med på listan som visar det totala hårddiskutrymme.
  7.
  Markera rutan bredvid SATA-enheten och tryck sedan på knappen "Nästa" för att initiera satsningen på användning med ditt system. Klicka på "Slutför" för att bekräfta ditt val att börja initieringen. Initiering sätter hårddisken som känns igen av systemet så att du kan skapa en ny enhet partition för att hålla data. Efter initiering, visar enheten listan enhetens totala storlek samt ledigt utrymme för enheten, som vid denna punkt är lika med den totala storleken.
  8.
  Allokera utrymme på enheten för användas som förvaring genom att högerklicka på ledigt utrymme delen av enheten display och välja "Ny partition. "Ange den mängd utrymme du vill att dina nya enheten att göra tillgänglig för användning, upp till den totala storleken på enheten. Alla allokerat utrymme kan senare användas som en separat enhet partition, som ger tillgång till det område av enhet under en olika enhetsbeteckningar i datorns filåtkomst system.
  9.
  Klicka på knappen "Format" för att formatera den valda ledigt utrymme till en användbar enhet för ditt system. Vänta ett par minuter för köra för att formatera utrymmet. Väntetiderna varierar beroende på system hastigheter och kör storlek.
  10.
  Stäng fönstret efter formatet klar. Frekvensomriktaren är nu tillgängliga för användning.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man byter processor i en HP Pavilion 9500z

Relaterade artiklar


 • hur du skannar negativ en en HP TMA
 • hur man fixar en extern hårddisk
 • hur du öppnar ett HP Pavilion dv7-1245dx sd sida kortplats
 • öppen källkod hårddisk återvinning verktyg
 • hur du ställer in trådlös skrivardelning
 • hur man tömmer Samsung CLP 300 toner tank
 • hur man använder ett Bluetooth-headset som en mikrofon med syn0717a
 • installera ett trådlöst PCI-kort till en stationär
 • Felsökning LaserJet 5N
 • hur man ser på insidan av en Hewlett-Packard cpu