Dator > Hur reparerar jag en dator och komma förbi det lösenord som låser systemet?

 • Hur reparerar jag en dator och komma förbi det lösenord som låser systemet?


 • Reparera en dator som har ett lösenord lås genom att återställa lösenord i BIOS eller genom att installera om operativsystemet, beroende på var lösenordet ligger. CMOS chip innehåller BIOS-lösenord som utlöser vid uppstart, tillsammans med datum och tid. Operativsystemet Lösenordet lagras i ett krypterat, dold fil som körs efter programvaran läses in. Återställ BIOS-lösenord genom att koppla bort batteri som håller CMOS-chip ström när datorn är avstängd. Bypass operativsystemet lösenord genom att installera om operativsystemet.

  Du behöver:
  skruvmejsel uppsättning
  . Ficklampa.
  Rörelse-system disk eller system-återställa disken.
  Drivrutiner och programvara.
  Internet-anslutning.

  Återställ BIOS-lösenord


  1.
  Stäng av systemet och koppla ur strömkabeln. Ta av locket att exponera moderkortet.
  2.
  Leta upp CMOS batteri, vilket normalt är svårt att avlägsna knappbatteri finns på moderkortet för stationära datorer men ofta svåra att hitta på bärbara datorer.
  3.
  bort batteriet från moderkortet och lämna ut det så länge som en timme, beroende på system, att se till att CMOS förlorar sin laddning och återställer fabriksinställningarna. Alternativt kan du använda Clear CMOS-bygeln på moderkortet för att rensa CMOS utan att ta bort batteriet, om moderkortet är så utrustad.
  4.
  Tillbaka batteriet, sätt tillbaka locket och anslut nätsladden. Starta upp systemet och anger korrekt datum och tid när du tillfrågas. Ange ett nytt lösenord vid denna tidpunkt eller lämna lösenordet tomt. Spara inställningarna och fortsätta.

  Operativsystem installation


  1.
  Sätt operativsystemets disk eller system-återställa disken i den optiska enheten och starta om datorn, välja att starta från CD /DVD när du tillfrågas.
  2.
  Klicka på det språk och tidszon val och välj sedan "Installera nu" vid nästa meny. Klicka på Avancerade inställningar och ta bort alla befintliga partitioner när du ombeds att välja en plats för installationen. Välj sedan ledigt utrymme för den nya installationen.
  3.
  Installera operativsystemet genom att följa de återstående uppmaningarna och infoga alla förare diskar eller ytterligare kompletterande återställa diskar om det behövs. Ta sedan bort operativsystemets disk eller system-återställa disken från enheten och starta om.
  4.
  Installera operativsystemet uppdateringar och säkerhetsuppdateringar samt eventuella drivrutinsuppdateringar genom att kontrollera efter uppdateringar på Internet. Installera alla tillgängliga uppdateringar, starta om datorn och kontrollera igen efter uppdateringar tills det inte finns några uppdateringar tillgängliga, en process som kan ta flera repetitioner att slutföra. Installera någon programvara eller spel och nödvändiga verktyg efter uppdateringarna har slutförts.

  Tips och varningar


 • BIOS-lösenord innebär inte några uppgifter, och om det är den enda lösenord i bruk systemet kommer starta som vanligt när det har återställd och nya datum och tid. Varje dator har en CMOS-batteriet, men vissa är dolda bättre än andra, speciellt på bärbara datorer, där batteriet kan vara djupt inne i målet på baksidan av moderkortet även gömd under en bit tejp. Vissa äldre datorer levererades med CMOS-batteriet lödda på plats, kräver ytterligare åtgärder för att avlägsna. Senaste versionerna av Microsoft Windows operativsystem har ett lösenord återställning nytta man kan användas för att återställa Windows-lösenord om en skiva eller flash-enhet har förberetts i förväg.
 • det främsta skälet till att återställa lösenordet på en dator, speciellt en bärbar dator är att få tillgång till en stulen dator. Du bör begära bevis på ägande innan du utför denna operation för en tredje part. Operativsystemets installation kommer att radera allt på hårddisken för att eliminera lösenord och om det finns viktiga filer på enheten är det rekommenderat att du skickar enheten till en professionell data-recovery organisationen innan du installerar om operativsystemet i För att spara filerna.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:rekommenderade bärbara datorer av 2009

Relaterade artiklar


 • hur till låsa upp en 3G USB modem
 • Så här lägger du nycklarna till en macbook
 • hur du döljer post kontakter på Exchange Server 2007
 • kan inte spela QuickTime på Mac Book Pro
 • hur arkiv i en Amazon Kindle
 • hur man skriver ut en bild på en CD
 • hur man mäter en pc fall kylning fläkt
 • hur man byter en Inspiron 2200 tangentbord
 • hur du skickar mac typsnitt till en PC
 • hur du ansluter en skrivare via Linksys Wireless-G