Dator > tangentbord reparation tips

 • tangentbord reparation tips


 • Ett tangentbord är en primär inmatningsenhet för ge kommandon till en dator. Tunga datoranvändare riskerar att stöta på problem med tangentbordet då och då. Lyckligtvis kan reparationer för gemensamma frågor ofta fyllas hemma utan ingripande av en professionell datatekniker.

  Klistriga tangenter

  Vid något tillfälle har nästan alla stött på frustration av en klibbig nyckel /ibland en lätt beröring gör att skärmen för att släppa ut ett par dussin tecken-eller kanske är det en kamp för att generera ett enda tecken. Ett vanligt problem är ingenting annat än damm och skräp bakom nyckeln. Koppla bort tangentbordet från datorn, vänd den upp och ner och knacka lätt på botten av fallet med fingret. Detta bör lossna något som har fallit under eller mellan tangenterna (smulor, häftklamrar, etc. ). Spray tryckluft på tangenterna, försiktigt så att inte komma för nära.

  Trasiga eller saknas Keys

  Ett annat vanligt tangentbord problem är en nyckel som fastnat, vilket innebär klippet sannolikt är bruten, eller kanske en nyckel saknas helt. Varje enskild nyckel sitter på en liten uppsättning fästarmarna, ljudklipp och fjädrar. Om nyckeln är trasig eller saknas, kan en ersättning nyckel och apparater normalt beställas från fabriken för 5 USD oe $ 6. Om du älskar tangentbordet, kanske är det värt att göra detta, men med tangentbord är förhållandevis billiga, det är mer kostnadseffektivt att ersätta tangentbordet än att reparera det om fler än två eller tre tangenter är inblandade. För en knapp som bara har glidit på sin plats, kan du sätta tillbaka det tillsammans om du är bra på mycket fint arbete med fingrarna. Kom ihåg att gå lätt och ta sig tid. Det kan vara en bra idé att öva processen på ett gammalt tangentbord om du har en. En liten uppsättning av Needlenose tång kan vara bra för verksamheten. Enligt Laptop MD, är hemligheten till framgång att lossna en funktionell nyckel och studera hur det ihop att fungera som en guide för din reparation.

  Skadade porten

  Enligt Microsoft, ett tangentbord som skriver fel tecken när en tangent slås kan ha problem som går utöver enkla hinder under nyckeln. Ett snabbt sätt att testa är att ansluta tangentbordet till en annan dator och se om problemet kvarstår. Om inte, är chansen att du har en skadad plug-in port. En ny hamn bör finnas på din lokala datorbutik eller genom att beställa från tillverkaren av datorn. Personer med erfarenhet öppnandet dator lådor och göra reparationer själva kan sannolikt helt hamnen ersättning utan incidenter. Om inte, det är vad datatekniker är till för.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du formaterar en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar drivrutiner för en 5590 Scanjet
 • hur man kan få en westell modem
 • hur man kopierar en diskett bild till en CD
 • hur man öppnar en Dell stationär fall
 • hur man bygger en vattenkyld dator
 • hur man roterar bilden på en Acer Aspire datorskärm
 • hur man ansluter en FireWire-kamera till USB
 • hur reparera en gateway M460
 • hur man fyller bror mfc3100c bläckpatroner
 • hur du uppgraderar bärbara minne i eMachines